Yaz mevsiminde köylerden satın alınarak öğütülüp mutfakta kullanılacak hale getirildikten sonra satışa sunulan tahıl ürünleri rağbet görüyor.
Mutfakta kullanılacak şekilde hazırlanan ve tamamen organik olan tahıl ürünleri tezgahlarda yerini alırken, kış hazırlığı yapan vatandaşların tahıl ürünlerine rağbet gösterdiği kaydedildi. Kış mevsiminde tüketilen tahıl ürünlerinin satışını yapan Asım Şancı isimli satıcı, iş sezonlarının açıldığını ve satışların çok iyi olduğunu belirtti. Kış mevsiminde vatandaşların tükettikleri her türlü tahıl ürününü sattığını belirten Asım Şancı, yaz mevsiminde köylerde dolaşıp ürün aldıklarını ve bu ürünleri tüketilecek hale getirip hazırladıklarını söyledi. Şancı, Yaz mevsiminde alıp hazırladığımız ürünleri bu mevsimden itibaren satmaya başlıyoruz. Köylerden aldığımız tahıl ürünlerini öğütüp mutfakta kullanılacak hale getirip pazarlıyoruz. Hal civarında kurduğumuz tezgaha özellikle ev kadınları büyük ilgi gösteriyor. Bizim sattığımız bulgur, nohut, mercimek ve fasulyeyi alan vatandaşlar kış boyunca yerli ürünleri tüketmiş oluyorlar dedi.
Yaz mevsiminde köylerden topladıkları ürünleri işledikten ve kuruttuktan sonra sattıklarını belirten Asım Şancı, konuşmasını şöyle sürdürdü: Bu ürünleri olduğu gibi burada satmıyoruz. Alıp işleyip tüketilmeye hazır hale getirdikten sonra satıyoruz. Mesela bulgurun üç dört çeşidini satıyoruz. Köftelik, pilavlık ve dolmalık olmak üzere çeşitleri bulunmaktadır. Bunları ayrı ayrı işliyoruz. Ayrıca nohudun tüm olanı var, birde pirinç pilavında kullanılan kırılmış olanı var. Vatandaş böyle hazır bir şekilde gördüğü ürüne rağbet gösteriyor. Her yıl bu mevsimde tezgah açıp satışa başlıyoruz. Kış mevsiminin ortalarına kadar bu şekilde satışımız devam ediyor.
Muş Manşet Gazetesi