Kış mevsiminin uzun ve yağışlı geçtiği Muş’ta, kışın sebze fiyatları çok yükseldiğinden vatandaşlar kışlık yiyeceklerini şimdiden hazırlıyor
Muşta yaklaşık 6 ay süren kış mevsiminde tüketilmek üzere evlerde kışlık lahana salamurası ve lahana turşusu yapımı sürüyor. Kışlık yakacak kadar yiyeceklerin de önemli olduğunu belirten ev hanımları, özellikle lahanadan birçok yemek yaptıklarını bildirdi. Lahanayı büyük kazanlarla kaynatarak haşladıktan sonra tuzlayarak büyük bidonlara yerleştirip serin bir yerde muhafaza ettiklerini söyleyen Saadet Yalçın, Sonbaharda başta lahana olmak üzere birçok kışlık yiyeceğimizi hazırlıyoruz. Salamurasını yaptığımız lahanadan sarma ve çorba gibi yemekler de yapılmaktadır. Kış mevsiminde sebzeler yüksek fiyatlardan satıldığından biz de kışlık yiyeceklerimizi kurutarak veya salamura yaparak saklıyoruz dedi.
Muş Manşet Gazetesi