Skip to main content
  • Ana Sayfa
  • Varto
  • Varto Kaymakamlığı Belediye Çalışmalarını Anlattı

Varto Kaymakamlığı Belediye Çalışmalarını Anlattı

Muş Haber Fotoğrafı

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında iki yıl önce görevlendirme ile Muş Varto Belediyesi Başkanlığına atanan Varto Kaymakamlığı, bu süre zarfında yapmış oldukları proje ve çalışmalarını paylaşarak kamuoyunu aydınlattı.  Konu hakkında Açıklamada bulunan Varto Kaymakamı Erkan Kaçmaz  “31 Mart seçimlerinden sonra kamuoyunda ve sosyal medyada yer alan görevlendirme yapıldığımız dönemde yapılan hizmetleri karalamaya yönelik gerçekle ilgisi olmayan asılsız bilgilere yer verildiği anlaşılmaktadır.
Siz değerli Varto halkına hizmet etme şerefine nail olduğumuz 2 yıllık süreçte, Belediye’nin kuruluş yılı 1926 tarihinden görevlendirme yapıldığımız döneme kadar yapılmayan yatırımlar yapılmış, halka hizmet getirilmiş ve ileriye dönük projeler hazırlanmıştır.
Kaymakam Kaçmaz, Belediye’yi görevlendirme olarak devraldığımız dönemde bir önceki yönetim 5.246.931,34 TL borç bıraktığı tespit edilmiş, bu borçların 2.749.401,77 TL’si ödenmiştir. Kalan borçların ödenmesi için de kaynak oluşturulmuştur.
Varto halkına Belediyecilik anlamında hizmete başladığımız dönemden itibaren yapılan çocuk parkları, spor salonu, parklara yapılan kamelyalar, kıl çadır yapımı, araç alımları, Cem evine yapılan et kesim yeri ve mutfak onarımı, Bsk Asfalt kaplama yol yapımı, kilitli beton taşından parke yapımı, stabilize yolların açılması, kesimhane yapılması, 6 adet çok amaçlı semt sahası yapılması, alt yapı çalışmaları için malzeme alımı gibi birçok hizmet sadece halka hizmet için halkın huzuru Varto’nun gelişmesi için yapılmıştır. Yaptığımız tüm çalışmaların maliyeti 8.335.539,70 TL’dir. Bu kadar yüksek maliyetli hizmet yapmamıza rağmen bizden önceki dönemden kalan borçlar da ödenmiş ayrıca yeni yönetime ödenemeyecek borç bırakılmamıştır. Bu borçlar ise önceki dönemlerin yansıması olup ayrıca görev dönemimizde gayretlerimizle yarısından fazlasını ödediğimiz borçlardır. Bundan sonra kalan borçlar yapılacak hizmetleri engelleyici borçlar değildir.
Belediyenin 11.753 metrekare arazisi belediyeye kaynak oluşturmak için usulünce ve ihale yoluyla değerinde satılmış ve elde edilen gelir Varto halkına hizmet için kullanılmıştır.
Görev aldığımız günden itibaren önemli gün ve haftalar halkın da katılımıyla coşkuyla kutlanmış, yapılan harcamalar halk için halka hizmet için yapılmıştır.
Görevlendirme yapıldığımız dönemde diğer kurum kuruluşlarla karşılıklı iyi ilişkiler içinde görev yapılmış, yardım içinde Varto’yu geliştirebilmek ve güzelleştirmek için çalışılmıştır. Belediye Kanununa istinaden yine halkın hizmetinde kullanılmak üzere ilgili kurumların talepleri doğrultusunda 2 adet kar motoru İlçe Jandarma Komutanlığı’na, 1 adet otobüs Mili Eğitim Müdürlüğü’ne, 1 adet pikap Kaymakamlığa devredilmiş, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilen otobüs ihtiyaç kalmadığı için belediyeye geri iade edilmiştir.
Belediyemizin iş hanında atıl durumda bulunan, ihaleye çıkarıldığında herhangi bir talep görmeyen yerler ilçe halkının hizmetinde kullanılmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne Gençlik Merkezi olarak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ‘na Aile Destek Merkezi (ADEM) olarak yine Varto halkının hizmetinde kullanılmak üzere 25 yıllığına tahsis edilmiştir”.
Kaçmaz, Görevlendirme yapıldığımız dönemde yapılan tüm hizmetler mevzuat ve kanunlara uygun yasal çerçevede gerçekleştirilmiştir. Tüm hizmetler halkın huzuru ve refah seviyesini yükseltmek için Varto’yu güzelleştirmek için yapılmıştır.
Varto halkı kendi oylarıyla seçtiği yerel yönetimden bahane değil hizmet beklemektedir. Belediye başkanlığı makamı çözüm, icraat ve hizmet makamıdır. Görev yaptığımız dönemde sorunlara çözüm üretilmesi, icraat ve halka hizmet adına hareket edilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Fırat Demir Haber 49 Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

DSİ’den 67 Yeni Tesis

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Muş’ta hayata geçirilen su yatırımlarına ilişkin açıklamalarda…

Muş’ta okullara 3 aylık geçici işçi alımı yapılacak

Muş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından Toplum Yararına Program (TYP)…

Emekli Bayram İkramiyesi 4 Bin TL’ye Çıkarıldı

Gençlik ve Spor Hizmetleri ile ilgili teklifin görüşüldüğü Genel Kurul’da, emekli bayram ikramiyesinin…

Eğitim Haberleri

Özel Muş Bilim Teknik Koleji’nden Atletizmde Büyük Başarı

Muş’ta düzenlenen Liseler Arası Atletizm Müsabakaları, Özel Muş Bilim Teknik Koleji öğrencilerinin üstün…

Muş Valisi Çakır Malazgirt’te öğrencileriyle bir araya geldi

Öğrencilere üniversite sınavları öncesinde moral ve motivasyon veren Vali Çakır, geleceğe dair önemli…

Muş’ta Okul Bahçesinde Yaralanan Öğrenciden Sevindirici Haber

Muş’ta bir ilkokulun bahçesinde oynarken çatından düşen buz kütlesinin başına isabet etmesi sonucu…

Kültür Sanat Haberleri

Muşlu Sanatçılardan SMA Hastası Miraç Ali’ye Destek Konseri

Muş Kültür ve Sanatçılar Derneği Başkanı sanatçı Necdet Evren’in öncülüğünde, Muşlu sanatçılar bir…

Muş Gençlik Merkezi Türk Müziği Korosu’ndan unutulmaz konser

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlik Merkezi Türk Müziği…

Muşlu Genç Yetenek Esmanur Asi, Türkiye Genelindeki Yarışmada İkinci Oldu

Kütahya Belediyesi’nin düzenlediği Hisarlı Ahmet Türk Halk Müziği Ses Yarışması’nın finali büyük bir…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri

 
Muş Haber Tanıtım