Skip to main content

Teoriden pratiğe hasta güvenliği ele alındı

Muş Haber Fotoğrafı

Sağlıkta Kalite Akreditasyon ve Hasta Güvenliği konusunun ele alınarak değişiklikler açısından görüş ve fikirlerin tartışılıp ortaya konulduğu III. Uluslararası Hasta Güvenliği konulu programa katılım gösterip Muş’a dönen Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Muhammet Arap program dahilinde Sağlıkta Kalite Akreditasyonu ve Teoriden Pratiğe Hasta Güvenliği konularının işlendiğini kaydetti.

Teoriden Pratiğe Hasta Güvenliği konusunun ele alınarak yenilik ve değişiklikler açısından görüş ve fikirlerin tartışılıp ortaya konulduğu III. Uluslararası Hasta Güvenliği konulu programa katılım göstererek Muş’a dönen Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Muhammet Arap program dahilinde Teoriden Pratiğe Hasta Güvenliği konularının işlendiğini kaydetti.

11- 13 Haziran 2009 tarihleri arasında İstanbul Grand Cevahir Otel Convention Center’de düzenlenen kongreye Muş Kadın Doğum, Devlet Hastanesi ve merkez ilçelerdeki hastane yönetimlerinin katılım gösterdiği belirtilirken “Teoriden Pratiğe Hasta Güvenliği” ana temasıyla düzenlenen kongrede konunun uzmanları ve iyi uygulama gerçekleştiren sağlık kuruluşlarının temsilcileri hasta güvenliği ile ilgili uygulamaların paylaşıldığı bildirildi.

Yapılan kongreye yönelik katılım göstermelerinin ardından, Teoriden Pratiğe Hasta Güvenliği’ ana temasıyla; Hasta Güvenliği konusunun teorik boyutu ile birlikte uygulamalarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedeflenmiştir diyen Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr Muhammet Arap 3. Uluslararası Hasta Güvenliği Kongresi’nde küresel bilgi ve deneyim paylaşımının devam ettirilmesi ve konunun tüm paydaşları ile bilgi ve deneyim paylaşım ortamlarının oluşturulması sağlanmıştır dedi.

Kongre katılımları sonucu yapılan değerlendirme ve paylaşımlara yönelik açıklamalarda bulunan Uzm Dr Arap, Yabancı Uzmanlarında katılımları sonucu Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun yönetiminde yapılan kongre alınması gereken tedbirler bakımından faydalı bir şekilde geçmiştir. Hastaya hastane merkezine girdiği andan çıkacağı zamana kadar kaldığı dönem içerisindeki  davranış şekilleri dikkat edilmesi gereken konuların başında katılımcılara aktarılmıştır. Günümüzde sağlık hizmetleri endüstrisi, dünyanın her yerinde süratle gelişmektedir. Kalite yönetimi, hızla, kaliteli sağlık bakımının vazgeçilmez bir öğesi haline gelmiştir. Etkin bir kalite yönetimi, sağlık hizmeti sunanlara, hasta ve yakınlarının artan kaliteli bakım talebini karşılamaları için gerekli rekabet avantajını sağlamaktadır.Hasta ve aile merkezli hizmetin çekirdek kavramları, hasta ve aile merkezli hizmet nasıl alınır, sağlık hizmetleri kalite yöntemleri, hasta merkezli hizmetin geliştirilmesi için teknikler ve düzeneklere odaklanmıştır. Katılımcılar, kongre süresince dünyada konunun önderleri olan davetli konuşmacılardan Sağlık Hizmetlerinde Kalite, Akreditasyon ve Hasta Güvenliği ile ilgili en son gelişmeler konusunda konferanslar dinleme olanağı bulacaklar ayrıca çalıştaylar şeklinde konunun uzmanları tarafından paylaşımlarla, konu ile ilgili siz, bilim adamlarının sözlü ve poster sunumları ve kongrede stand şeklinde katılımları olan sektörde lider kuruluşların demonstrasyonları ile pek çok yelpazede ve farklı paylaşımlarla bilgi ve deneyimlerini arttırma olanağına sahip olacaklardır şeklinde konuştu.

Kongre dahilinde ele alınan konuları sıralayan Baş Hekim Muhammet Arap, Akreditasyon, sertifikasyon ve yetkilendirme. Hasta güvenliği, risk yönetimi ve tıbbi hataların azaltılması. Sağlık kuruluşları, hastalar, onların aileleri ve çalışanlarımız açısından güvenli hale getirmek. Tıbbi hatalar, risk yönetimi, çevresel güvenlik, hataların rapor edilmesi, sorunların çözümü. Zamanında hizmet sağlamak. Bekleme süreleri, etkin sevk sistemleri, erken teşhis, sonuçların doğru zamanlaması. İstenen sonuçları elde etmeye yönelik bir hizmet sağlanmasının güvence altına alınması. Akreditasyon, sertifikasyon, sonuçların göstergeleri, standartlar, performans ölçümleri, PI projeleri . Mevcut kaynakların en verimli şekilde kullanılması: Etkin kaynak sağlanması.  Tedarik yönetimi, akademik araştırmaların incelenmesi, maliyet kontrolü, sağlık ekonomisi ve kalitesi, insan kaynakları yönetimi ve dağılımı. İlaç Kullanımında Klinik Riskler.İstenmeyen İlaç Etkileri Farmakovijilans İlaçta AR-GE; Politikalar, Stratejiler

Tarafsız hizmet sağlama. Standartlaştırma, sağlık okur yazarlığı, hizmete ulaşma, sağlık hizmetlerine coğrafi ve ekonomik ulaşılabilirlilik. Hastaya odaklanmış ve ona özel olarak uyarlanmış bakım hizmetleri yeniliği. IT teknolojilerinin sistemdeki rolü, uygulamada yenilikler, devrim niteliğinde deneyimler, e-sağlık. İletişimde devrim: Hasta, hizmet sağlayıcı, sigortacı ve düzenleyici. Raporlama mekanizmaları, iletişim yolları, hasta ve hizmet sağlayıcının memnuniyeti, pazarlama kalitesi. Kalite için ödeme. Teşvik yöntemleri, ödüller ve tasdikler, ulusal kalite ödülleri.  İleri sağlık hizmetleri teknolojisi. Güvenli ve kullanıcı dostu teknoloji, hastaya yönelik teknolojik ilerlemeler, güvenli teknoloji kullanımı, Sağlık hizmetleri sistemi altyapısında yenilikler. Sistem tasarımı, tasarım vasıtasıyla güvenlik, çevreyle dost tesis, yapısal değişikliklere hasta katılımı. Hizmette ve hizmet sağlamada verim. Maliyet etkin ve yararlı hizmet, maliyetleri kapsayacak lineer programlama, verimli hizmet ve kurumsal yapılara daha fazla etkinlik sağlamak amacıyla minimuma indirgeme ve maksimuma çıkarma. Eğitim ve iletişimdeki yenilik. Elektronik tıbbi kayıtların kullanımı, CPOE, hastalarla etkin iletişimler, hizmet alan kişiler arasında iletişim, aktif dinleme. Sağlık hizmetleri ulaştırmada manevi ve ahlaki davranış. Etik kurullar, hastaları bilgilendirerek rızalarını almak ve araştırmalara dahil etmek, Daha kötüsüne hazırlık. Acil yardım, afet planlaması, FMEA uygulamaları, risk değerlendirme, istismar konularının görüşülüp tartışılması sağlanmıştır diye konuştu. Günaydın Muş Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri