Malazgirt Zaferi’nin 942. yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere Muş’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı, kutlamalara katılmak üzere şehre gelen Alparslan isimli gençler ve sporcular karşıladı.
Gençlik merkeziyle ilgili yetkililerden bilgi aldıktan sonra burada bir konuşma yapan Bakan Kılıç, Türkiye’de 185 tane gençlik merkezi yaptıklarını belirterek, “Gençlik merkezlerinin her biri milli bağlarımızın, kardeşliğimizin, kenetlenmemizin ve dayanışmamızın birer tezahürü olacak. Gençlik merkezlerine devam edenler arasında sağlıksız, madde bağımlısı, anaya-babaya itaatsiz, topluma saygısız, polise molotof kokteyli atan, kamu binalarına taşla saldıran gençler çıkmaz. Buralardan devletini, milletini, vatanını, bayrağını seven nesiller yetişir. Türk’ün, Kürt’ün, Arap’ın, Sünni’nin, Alevi’nin kardeş olduğuna inanan nesiller yetişir.” dedi.
Gençlik merkezinin açılışın ardından şehir stadyumuna geçen Bakan Kılıç, sporcularla bir süre sohbet ederek, onlarla Mısır’da direnişin sembolü haline gelen Rabia işaretini yaptı.
Bakan Kılıç, stadyumdaki programın ardından Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) kampüs alanı yakınında yapımına devam edilen yurt inşaatını gezdi. Daha sonra Belediye Başkanı Necmettin Dede’yi ziyaret eden Bakan Kılıç, şehirle ilgili bilgi aldı.
Burada, spor yatırımlarıyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Bakan Kılıç, il merkezine spor salonu, kapalı yüzme havuzu, şehir stadyumu ile ilçelerde çok sayıda spor tesisi yapılacağını belirtti.
Muş’un tarihi boyunca hiç yüzme havuzu olmadığını ifade eden Bakan Kılıç, şunları kaydetti:
“Muş’u, yine eylül ayında yapacağımız bir ihaleyle, spor salonunun yapılacağı bölgede yarı olimpik yüzme havuzuna kavuşturacağız. Denizimiz olmasa da çocuklarımız burada yüzmeyi öğrenecekler. Çocuklarımızı sokaktan, boş emellerden alıp sporla ve sağlıklı yaşamla buluşmalarına imkan sağlayacağız. Milletvekillerimiz başta olmak üzere, valimiz, belediye başkanımız, parti teşkilatımız ve bütün Muşlu kardeşlerimizin bu eserlere sahip çıkmalarını rica ediyorum. Çocuklarımızın kurtuluşu bu eserlerde. Bunlar 7 gün 24 saat esasına göre çalışacak. Daha çok karakol yaparak değil, daha çok spor tesisi yaparak asayişi sağlayacağız. Buralara en fazla çocuklarımızı getirecek olanlar, Muş’un emniyet müdürü olacak.”
Bakan Kılıç, Muş’un nüfusunun yüzde 40’ının 0-14 yaş aralığında olduğunu ve bunun Türkiye ortalamasının 2 katı olduğunu belirterek, çocukları sokakta kendi haline bırakmayacaklarını söyledi.
Muş’ta yapılan spor yatırımlarının Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan spor yatırımlarının 2 katı olduğunu hatırlatan Bakan Kılıç, herkesin bu tesislere sahip çıkması gerektiğini vurguladı.