İl Halk Kütüphane Salonu’nda açılan serginin açılış konuşmasını yapan Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı (MUŞVAKFI) yöneticilerinden Av. Dr. Nevin Yurtman, zarif gövdesinde ilahi aşkın güzelliğinin simgesini taşıyan lalenin, yüzyıllardır Anadolu’dan Avrupa’ya kadar, farklı kültürlerin kaynaşmasına katkı sunan nadide bir sembol olduğunu söyledi.
Lalenin Türk kültüründe bir çiçeğin ötesinde her şey anlamına geldiğini kaydeden Yurtman, şöyle konuştu:
“Muş’un simgesi haline gelen, kültürümüzde bir çiçeğin ötesinde her şey olarak yer edinen ezeli tutkumuz lale, şimdi de eğitime katkıda bulunuyor. Geleceğin gençlerinin üniversite hayallerinin gerçekleştirilmesi için, Türk sanatçıları bize elini uzatıyor. Burada sergilediğimiz eserleri satışa sunup, elde ettiğimiz gelirle öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunacağız.”
Muş Valisi Ali Çınar ise, bu tür etkinliklerin Muş’un tanıtımına katkı sağladığını ifade etti.
Çınar, şunları ifade etti:
“Öncelikle fırçasıyla, emeğiyle bizleri bu güzel tablolarla buluşturan sanatçılarımıza, bu eserlerin ilimizde sergilenmesinde emeği geçen Muş Vakfı Kadınlar Komitesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler ilimizin tanıtımına olumlu katkı sağlamakta. Muş gerek kendi içinde gerekse ülkede daha iyi tanıtılacak ve hak ettiği yeri en iyi şekilde alacak. Muş çok bilinmeyen, insanımızın gelip gördüğünde de mutlu olarak ayrıldığı bir il. İlimizin güzelliklerini bu tür etkinliklerle daha çok tanıtmak istiyoruz.”
Konuşmaların ardından sergide bulunan eserler incelendi. Serginin 2 gün boyunca açık kalacağı bildirildi.
Serginin açılışına Vali Çınar, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mehmet Sami Çağlayan, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem ve çok sayıda davetli katıldı.
Anadolu Ajansı