Skip to main content

Vali Yavuz, Korkut’ta sergi açılışına katıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Muşun Korkut ilçesinde maddi durumu düşük köylerin ana sınıfı öğrencileri için bir yıl boyunca oyuncak yapan liseli kızlar, el emeği göz nuru çalışmalarını düzenledikleri sergi ile tanıttılar.

Korkut Kız Yatılı Bölge Ortaokulu Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen serginin açılışına Muş Valisi Seddar Yavuz, Korkut Belediye Başkan Vekili Abdullah Gündoğdu, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Cihan Yıldız, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Köy okulları için yapılan çalışmalar takdir toplarken, kız öğrenciler çeşitli animasyon kıyafetleri giyerek sergiye renk kattılar.

Bir yıl boyunca maddi durumu düşük köy okullarının ana sınıfları için öğrencilerinin çalıştığını belirten Okul Müdür Yardımcısı Fatih Ekici, yapılan çalışmaları geleneksel hale getirilen sergilerle tanıttıklarını söyledi. Çalışmaları en kısa sürede köy okullarının ana sınıflarına dağıtacaklarını ifade eden Ekici, Yaptığımız tüm çalışmaları öğrenciler kendileri yaptılar. Burada yaptığımız çalışmalar artık gelenekselleşti. Hemen hemen bu dördüncü yılımız oluyor. Bu yaptığımız çalışmaların hepsini anaokulu öğrencilerine yönelik yaptık ve bu çalışma sonrasında biz özellikle merkezdeki değil de daha ziyade mahrum bölgelerdeki ana sınıfında bulunan öğrencilerimize dağıtacağız. Sırf buradaki öğrencilerle merkezdeki öğrenciler aynı imkanlara sahip olsunlar, mahrum kalmasınlar diye böyle bir çalışma yapıyoruz. Dört kez yaptık, bundan sonra inşallah hep yapacağız dedi.

Tüm imkanlarını köy okullarındaki çocuklar için harcadıklarını kaydeden Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Rojda Öndeş ise, Biz çocuk gelişimi bölümü olarak buradaki oyuncakları yaptık köy çocukları için. Köydeki çocukların oyuncakları yok, imkanları yetersiz olduğu için biz kendimiz yaptık. Yılsonunda onlara vereceğiz. İnşallah mutlu olurlar. İnşallah emeğimize değer. Herkese teşekkür ederiz ifadelerini kullandı.

Bir yıldır çalıştıklarını ve çok emek verdiklerinin altını çizen kız öğrencilerden Ayşe Karakali de, Biz buradaki oyuncakları çocuklar için yaptık. Ana sınıfındaki çocuklara vereceğiz bu oyuncakları. Köydeki ana sınıfına dağıtacağız. Gerçekten hepsi el emeği göz nuru kendi dikişlerimiz. Birinci dönemden beri bunları yapıyoruz. İnşallah değmiştir ifadelerini kullandı.

Köy çocukları için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan kız öğrencilerden Hava Adanır ise, Çocuklar için bu oyuncakları yaptık. Maddi durumu iyi olmayan çocuklar için yaptık, onlara dağıtacağız. Kendi açımızdan ne yapabildiysek onlara yapıyoruz şeklinde konuştu.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

DSİ’den 67 Yeni Tesis

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Muş’ta hayata geçirilen su yatırımlarına ilişkin açıklamalarda…

Muş’ta okullara 3 aylık geçici işçi alımı yapılacak

Muş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından Toplum Yararına Program (TYP)…

Emekli Bayram İkramiyesi 4 Bin TL’ye Çıkarıldı

Gençlik ve Spor Hizmetleri ile ilgili teklifin görüşüldüğü Genel Kurul’da, emekli bayram ikramiyesinin…

Eğitim Haberleri

Özel Muş Bilim Teknik Koleji’nden Atletizmde Büyük Başarı

Muş’ta düzenlenen Liseler Arası Atletizm Müsabakaları, Özel Muş Bilim Teknik Koleji öğrencilerinin üstün…

Muş Valisi Çakır Malazgirt’te öğrencileriyle bir araya geldi

Öğrencilere üniversite sınavları öncesinde moral ve motivasyon veren Vali Çakır, geleceğe dair önemli…

Muş’ta Okul Bahçesinde Yaralanan Öğrenciden Sevindirici Haber

Muş’ta bir ilkokulun bahçesinde oynarken çatından düşen buz kütlesinin başına isabet etmesi sonucu…

Kültür Sanat Haberleri

Muşlu Sanatçılardan SMA Hastası Miraç Ali’ye Destek Konseri

Muş Kültür ve Sanatçılar Derneği Başkanı sanatçı Necdet Evren’in öncülüğünde, Muşlu sanatçılar bir…

Muş Gençlik Merkezi Türk Müziği Korosu’ndan unutulmaz konser

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlik Merkezi Türk Müziği…

Muşlu Genç Yetenek Esmanur Asi, Türkiye Genelindeki Yarışmada İkinci Oldu

Kütahya Belediyesi’nin düzenlediği Hisarlı Ahmet Türk Halk Müziği Ses Yarışması’nın finali büyük bir…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri

 
Muş Haber Tanıtım