Skip to main content

Yeni platform kuruldu

Muş Haber Fotoğrafı

Geçtiğimiz günlerde basın mensuplar ile bir araya gelen yaklaşık 45 sendika başkanı Muş için faydalı olması adına yeni bir platform kurduklarını açıkladılar.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunana Memur-Sen Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, Demokratik yönetim sistemlerde yönetim ve fonksiyonunun gereği gibi işleyebilmesi için bazı denetim mekanizmalarına ihtiyaç vardır. Sistem ne olursa olsun her toplumda toplumun haklarını savunan mekanizmalar olmadıkça, sağlıklı paylaşım, adil yönetim ve etkin bir kaynak kullanımı gerçekleşemez. Hele sistem demokrasi olursa; söz konusu temel amaçların sistemde teorik olarak yer alması mümkünse de uygulamada bunları denetleyen mekanizmalar olmazsa istenilen yine de elde edilemez. Dolayısıyla toplumumuzda temel hak ve özgürlüklerin ihdas edilmesi ve aynı şekilde pratiğe de yansıması için demokratik sivil kuruluşların varlığı kaçınılmazdır dedi.

Eşitlik ve Adalet prensiplerinin önemine değinen Vurar, Bu amaçla ilimizde bulunan sivil toplum kuruluşları söz konusu amaçları gerçekleştirmek üzere yeni bir çatı altında toplanmaya karar vermiştir. Oluşumda yer alan STKların tamamıyla hür iradeye ve toplumun faydalarını ön plana almak üzere gerçekleşmektedir. Toplumumuzda anayasa ve anayasalarca teminat altına alınmış, hakların kullanılmasının adalet ilkelerine uygunluğunca denetleyen ve tümüyle gönüllülük esasına dayanan çalışmamız istenilen sonucu vermekle; toplumdaki fayda ve memnuniyet derecesini arttıracaktır. Başta kamusal hak ve kaynaklarının tahsisi ve kullanımı olmak üzere buna bağlı olarak meydana gelmekte olan ve gelebilecek muhtemel aykırılıkların tespit , takip ve önleme amaçları çalışmalarımızın meyvelerini toplumumuzda görülebilecektir. Bu amaçla ekonomik, sosyal ve idari fonksiyonların işleyişini yakın takipçisi ve denetim mekanizmasını adalet ölçülerinden sapmadan gerçekleştireceğimize olan inancımız tamdır şeklinde konuştu.

Kurulacak yeni platformun en önemli özelliğinin hiçbir siyasi partiyi benimsemeden herkese eşit mesafede olacağını kaydeden Vurar, Gücünü halktan ve toplumumuzdan alan ve yine hizmetinin sonuçlarından herkesin istifade edeceği bu ve buna benzer oluşumlarda desteklenmelidir. Sağlıklı bir çevre yaşanabilir bir kent için gerekli olan kuralların ihdası ve uygulanabilirliğini sağlayacak faaliyetlerimize tüm kesimlerden katkı sunmayı beklediğimizi belirtmek isteriz. Bu gibi platformların amacı bulundukları bölgelerde Sağlık,Eğitim,Ekonomi,Sosyal,Kültürel ve siyasi yönden uygulanabilir projeler üretmektir. Barışın ve demokrasinin vazgeçemediği toplumun büyük bir parçası olan STKların ne yazık ki Muş ilimizde arka plana atılarak seçimlerde siyasetçiler kendi menfaatleri doğrultusunda STKları kullanarak kendilerine basamak olarak görmüşlerdir. Ayrıca seçildikten sonra hiçbir STKyı hatırlamayarak menfaatleri doğrultusunda hareket etmişlerdir ifadelerini kullandı.

Yeni platform ile ilgili bilgi veren Vurar, Kamuoyuna şunu bildirmek isteriz ki, kurmayı düşündüğümüz bu platform hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacak, siyasetle ancak Muşun kalkınması çabasına hizmet ettiği ölçüde ilgilenilecektir. Doğru düşüncenin hiçbir vatanı ve kaynağı olmadığı düşüncesinden hareket ederek, doğruyu söyleyen, Muş için projeler geliştiren, yarınlarımız için fikri olan herkesin görüşlerini değerli bulacağımızı ifade etmek isterim. Platformun bu nedenle hiçbir siyasal ve ideolojik yönünün olmadığını vurgulamak isterim. Muşun kalkınmasına hizmet edecek herkesi hiçbir siyasal tercih ve ideolojik ayrım gözetmeden aramızda görmekten memnun olacağımızı, Muş için tuğla üstüne tuğla koyacak herkesin emeğini değerli kabul edeceğimizi ifade etmek isterim. Bu nedenle kurduğumuz Muş Platformunun amacı, Muş ilimiz için yapılan kimin yaptığına bakmaksızın bütün güzel şeyleri alkışlayacağımızı, kimden gelirse gelsin Muşa zarar veren yanlış ve yalan şeylerin karşısında dik durmaktır. Ayrıca, bu platform, yaşadığımız sorunlara karşı tarafsız kalmayacağı gibi barışın ve çözümün bir parçası olacak fikirler ve raporlar hazırlamak konusunda çalıştaylar yapacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isterim. Bu anlamda kurduğumuz Muş Platformunda emeği geçen herkeze sonsuz şükranlarımı sunar ramazan ayımızın tüm Müslüman alemine hayırlı olmasın diler, Başta Filistin,Mısır,Mymar,Arakan,Suriye,Irak ve Tüm Müslüman ve Mazlum kardeşlerimize yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Yapılan konuşmanın ardından programda bulunan sendika başkanları yeni platformu desteklediklerine dair sözleşme imzaladılar.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri