Skip to main content

Valilik kimsesizlerin kimsesi oldu

Muş Haber Fotoğrafı

 Muş Valiliği tarafından kimsesiz çocuklara iftar yemeği verildi. Koruyucu aile yanında kalan çocuklar ile koruyucu ailelere yönelik düzenlenen iftar programıyla kimsesiz çocuklar mutlu edildi.

Sosyal devlet olmanın gereği olarak bu tür programlar yaptıklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Vali Vedat Büyükersoy, Sosyal devlet, hepimizin arzu ettiği kimsesizin yanında olan ve ona sahip çıkan devlettir. Sosyal devlet, sadece iftar programı düzenlemiyor. Kışı uzun geçen Muşta kömür yardımları da yapıyor. Keşke kömür yardımlarına 30-40 yıl önce başlasaydık dedi.

Bingöl veya Bitlis gibi illere yapılan seyahatlerde, dağların yeşerdiğini ve bu yeşilliğinde insana mutluluk verdiğini söyleyerek son yıllarda bölgedeki istikrarın önemine vurgu yapan Büyükersoy, Yeşeren ormanlar hiç şüphesiz ki dağıttığımız kömürlerinde bir semeresidir. Kömür yakıldıkça etraftaki ağaçların yakılmadığını ve yeşerdiğini görmekten mutluluk duyuyoruz şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sadece kimsesize sahip çıkmadığını belirten Büyükersoy, aslında yapılan yatırımlarla çevreyi de koruduğunu söyledi. Büyükersoy; Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün de koruyucu aile hizmetleri çerçevesinde bakıma muhtaç olan çocuklarımız aile ortamında büyütülmekte ve onlara sahip çıkılmaktadır. Yardıma muhtaç ve yatalak vaziyetteki yaşlılarımız ya da ihtiyaç sahibi diğer kimselerimize sahip çıkılmaktadır. Onların bakımını üstlenen aile fertlerine de yaklaşık 700 civarında bir ücret ödenmektedir ifadelerini kullandı.

Vali Büyükersoy, yapılan bu hizmetlerin sosyal devlet olmanın bir gereği olduğunu söyleyerek ihtiyaç sahiplerinin her zaman devletin koruyucu şemsiyesi altında korunacağını kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kimsesiz çocukları aile ortamında yetiştirmeyi amaçladığını söyleyerek bu konuda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, Eskiden kimsesiz çocukların bakımı devlet bünyesinde yapılırken, şimdi koruyucu aile sistemi ile çocukların aile ortamında büyütülmesi hedeflenmektedir. Aile ortamı imkan dahilinde olmadığı durumlarda da ev ortamı oluşturularak yapılıyor dedi.

Muşta bakım ve koruma altında 90 çocuğun olduğunu kaydeden Karasu, 25 koruyucu aile ve bu ailelerin yanında da 35 çocuğun olduğunu söyledi. Karasu; Bakanlığımız, bizleri koruyucu aile sayısını arttırma adına örgütlüyor. Bunların yanı sıra 650 aileye de sosyal destek sağlanmaktadır. 4750 aileye de evde bakım ücreti ödenmektedir diye konuştu.

İl Müdürü Karasu, yetimlerini korumayan toplumların her türlü musibete hazır olması gerektiğini söyleyerek kimsesizlere sahip çıkmanın önemini vurguladı.

Vali Vedat Büyükersoyun ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına, Belediye Başkanı Feyat Asya,İl Emniyet Müdürü Faik Aksu, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, İl Müftüsü Recep Uzun, kamu kurum amirleri ve çok sayıda koruyucu aile yanında kalan çocuklar ile aileleri katıldı.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri