Yükseköğretim Genel Kurulu (YÖK), Eylül 2017de açılan UBFde Bitkisel Üretim Teknolojileri ve Hayvansal Üretim Teknolojileri bölümlerinin açılmasını uygun görmüştü. Yükseköğretim kurumlarındaki bölümlere lisans programı açılarak 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınması konusundaki teklifleri değerlendiren YÖK, her iki bölüme 20şer öğrencinin alınmasına onay verdi.
ÇİFTÇİNİN REFAHI ARTACAK, EKONOMİ CANLANACAK
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Muş ve bölge açısından milat niteliğinde olan UBFnin çalışmaları ile Muş çiftçisinin refahının artacağını, bunun da bölgenin ekonomisini canlandıracak olumlu yansımalarının olacağını söyledi. YÖKün almış olduğu karar gereği UBF mezunlarının, Ziraat Mühendisi unvanını kullanabileceklerinin altını çizen Prof. Dr. Karadağ, ziraat ağırlıklı eğitim ve araştırma çalışmaları yapacak UBFnin, Muşun ve bölgenin tarım ve hayvancılıkta hak ettiği konuma kavuşması için önemli katkılar sağlamasının hedeflendiğini belirtti.
Prof. Dr. Karadağ şöyle konuştu: Tarım ve gıda ürünlerinin kalitesinin artırılarak pazara ulaştırılmasının kolaylaştırılması ile üreticilerin bilgiye erişim ve örgütlenme imkânlarının geliştirilmesi konusunda da önemli bir misyon üstlenecek UBFnin, ülkemizin tek parça 165.000 hektar ile Çukurova ve Konyadan sonra üçüncü büyük ovasına sahip olan Muş, bölgemiz ve ülkemiz tarımı için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Muş ve bölgemiz için hayati önemi haiz bu akademik yatırımın dört ay gibi kısa bir zaman diliminde bu noktaya gelmesinde, her aşamada öncü olan Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polata şükranlarımızı sunuyoruz.
UBFnin Bitkisel Üretim Teknolojileri Bölümünde; Bitki Genetiği ve Islahı Anabilim Dalı, Bitki Yetiştiriciliği ve Fizyolojisi Anabilim Dalı, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Anabilim Dalı ile Bitki Sağlığı Anabilim Dalı yer alıyor. Hayvansal Üretim Teknolojileri Bölümünde ise Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı, Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı, Biyometri ve Genetik Anabilim Dalı, Hayvan Sağlığı ve Refahı Anabilim Dalı ile Çiftlik Yönetimi, İşletmeciliği ve Planlaması Anabilim Dalı bulunuyor.
Muş Manşet Gazetesi