Skip to main content

Tutuklanan başkan görevden uzaklaştırıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Serinova Beldesi Belediye Başkanı Fahrettin Kılıçkıran ile ilgili olarak açıklama yapan Vali Erdoğan Bektaş, “Belediye başkanımızın belediye aracıyla suça karışmış olması son derece üzücü olmuştur.

Belediye başkanı tutuklandı. Biz belediye başkanını görevden uzaklaştırdık. Yerine mahalli idarelerde memurluk yapan ve o bölgeyi iyi bilen Yunus Türk isimli memurumuzu görevlendirdik. Bu memur arkadaşımız iki hafta içerisinde belediye meclisini toplayıp seçime kadar görev yapmak üzere mutlaka bir belediye başkanı seçecek. Daha sonra memurumuz oradan geri çekeceğiz. Bu seçimde de inşallah yeni bir belediye başkanı göreve başlayacaktır. Belediyemiz borçlumudur alacaklımıdır onu henüz bilmiyoruz. İncelemek lazım” dedi.

Belde belediye başkanlarının kendilerine tahsis edilen yetki ve ödenekleri doğru şekilde kullanamadıklarını bu sebeple sorunların yaşandığını ifade vurgulayan Vali Bektaş, “Beldelerde özellikle gelişme ve hizmet anlamında ciddi sorunların olduğunu biliyoruz. Beldelerin küçük yerleşim birimleri olmasından ötürü sorunlar yaşanıyor. Gerçi işini iyi yapan belde belediye başkanlarımız var. Ama çoğunluğu alt yapıyı kuramıyor. Eleman temin edemiyor. Teknik elemanları yok, araç temin edemiyor. Doğrusu bu işi yapacak başarılı insanlar seçilemiyor. Dolaysıyla bu sıkıntılar ortaya çıkıyor. Bu Türkiye’nin sorunu. Türkiye de bu küçük belediyeleri kaldırmaya çalışıyorlar. Onlarda kapatmak istemiyorlar ve böylece mücadele devam ediyor. Belde belediyelerimizin aslında yüz akımız olması lazım. Çünkü kırsalda büyük yerleşimler belde belediyeleridir. Köyler daha küçük yerleşimlerdir. Dolayısıyla büyük yerleşimlerin daha gelişmesi lazım. Bunun için de daha ileri modeli olan belediye ön görülmüştür. Belediyelere daha farklı imkânlar verilmektedir. Her bütçede ödeneklerini alıyorlar ama bu ödenekleri beldenin ve insanların yararına kullanmazlarsa dahi ilkel bir yapılama olan köylerden bile geri kalmış olabiliyorlar. Özellikle seçim arifesindeyiz şimdi. Bütün belediye başkanlarımızı ve meclis üyelerini seçecek insanlarımız tabi bunu düşünmeleri gerekiyor. Özellikle beldelerde belediye başkanı olacaklar ve belediye başkanı seçecek olan seçmenlerin dikkatli olmaları gerekiyor. Mutlaka iyi hizmet yapacak insanları görev başına getirmeleri gerekiyor yoksa bu sorunlara sürekli olarak yaşanacak” dedi. Bir çak mahalle statüsündeki köyün bağlı oldukları beldeden ayrılmak istediklerini söyleyen Bektaş, “Belde belediyeleri maalesef sorunlu. Kendilerine tahsis edilenleri kullanmada çok becerikli olamıyorlar, işlerini iyi yapamıyorlar. Bel-Des nedeniyle kasabalar destekleniyor. Bilindiği gibi çoğu desteklerde bizim yardımlarımızla yapılıyor. Beldelere bağlı bazı mahalle statüsündeki köyler oluyor. Bu yerleşim birimleri beldelere bağlı oldukları için onlara yeteri kadar yardımcı olamıyoruz. Bu sebeple bazı mahaller bundan zarar gördüğü için beldeden ayrılmak istiyorlar. Korkut İlçesine bağlı Karakale beldesinin Gültepe mahallesi müracaat etti biz de olumlu gördük beldeden ayrıldı. Serinova beldemize bağlı bir köyümüzde müracaat etmiş Beldeden ayrılmak istiyor. İster istemez biz olumlu yaklaşıyoruz” dedi.

 Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri