Skip to main content

Türkiye`nin uçuş iptali olmayan tek havaalanı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Havaalanı’nın 2008 yılı içerisinde yağış veya çeşitli sebeplerden ötürü uçuşların iptal edilmediği tek havaalanı olduğu bildirildi.

Muş’ta pist onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden ulaşıma açılan Muş Havaalanı’nda olumlu gelişmeler her geçen gün devam ediyor. 2008 yılında 75 bin yolcuyu uçurma hedefi belirleyen ve bu hedefini fazlası ile aşan Muş Havaalanı’nı geçen yıl içerisinde Türkiye’nin en gözde havaalanı olarak belirlendi. 2008 yılı içerisinde yurt genelindeki birçok havaalanında yağış veya çeşitli sebeplerden uçakların inişi gerçekleşmeyip uçaklar başka havaalanlarına yönlendirilirken Muş’a gelen tek bir uçağın bile uçuşu iptal olmadı.

Alınan bilgilere göre 2008 yılı içerisinde 75 bin yolcunun uçuşunun hedeflendiği Muş Havaalanı’nda toplam 88 bin 885 yolcunun taşındığı açıklandı. Hedefinin oldukça üstüne çıkan Muş Havaalanı vasıtası ile Muş’a 44 bin 868 yolcu gelirken, 44 bin 17 yolcunun ise Muş’tan Ankara ve İstanbul’a gittiği kaydedildi.

Her geçen gün iyi yönde gelişme kaydedilen Muş Havaalanı’nın tarihindeki en yüksek yolcu kapasitesine 2008 yılı içerisinde ulaştığı belirtilirken, yetkililer tarafından yapılan açıklamada, “Muş Havaalanı’ndan haftanın dört günü İstanbul, haftanın dört günü de Ankara seferleri yapılmaktadır. Yani Muş’ta bir hafta içerisinde 8 defa sefer düzenleniyor. Bu oldukça iyi bir gelişmedir. Önceki dönemlerde haftanın üç günü sadece Ankara seferinin yapıldığı Muş’tan şimdi 7 gün hem Ankara hem de İstanbul’a direkt uçuşlar yapılıyor. Yine 2008 yılında havaalanımızın yurtdışı tarifesine açılması için değerli bürokratlarımızın çabaları ve havaalanımızın değerli çalışanlarının bilinçli ve gayretli çalışmaları neticesinde görüldü ki, yurtdışına da sorunsuz olarak hizmet verilebilmektedir. Son yıllarda havaalanında yakalanan başarı ilimizi bölge havaalanları arasında birinci yapmakta olduğu için, havaalanımız ilimizin gurur kaynağı haline gelmiştir. Eskiden haftada üç gün uçak geliyordu ve o üç günde bir gelen uçağın da gelip gelmeyeceği veya Muş Havaalanı’na inip inmeyeceği belli olmadığı için uçak seferinin olduğu günlerde yetkililere birkaç sefer uçağın inip inmeyeceği soruluyordu. Şimdi artık değil öyle bir soruyu sormak, son yıllarda her gün bir veya birkaç uçak seferinin olmasına rağmen, birileri uçak inmedi veya uçak pas geçti dese de inanamaz olduk. Çünkü son yıllarda uçağın iptal veya pas geçtiğini hatırlamıyoruz. Muş’tan hacıların Suudi Arabistan’a gidip gelmelerinde ilimizi merkez haline getiren ve havaalanımızın uluslararası uçuşlara açılmasını sağlayan Sayın Valimize ve sayın bürokratlarımıza ve yine havaalanını gece gündüz, kar ve kış dinlemeyen havaalanı çalışanlarına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandılar.

 Topkan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri