Skip to main content

TSO`lardan dostluk mesajı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş-Elazığ Buluşması çerçevesinde Elazığ’a giden Muş heyeti Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasını ve Ticaret Borsasını ziyaret etti. ETSO Toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan TSO yetkilileri dostluk mesajı verdi.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında düzenlenen toplantıya Elazığ Valisi Muammer Erol, Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Özcan, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, TSO üyeleri ve basın mensupları katıldı.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuri Önal Muş heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmasına başladı. Önal, “aynı bölgede, aynı coğrafyada ortak kaderi paylaşan ve bugün Anadolu’nun ilelebet Türkleşmesinin kapılarını açan Malazgirt’te, Çanakkale’de destan yazan kahramanların torunları olarak, kalkınma ve gelişme adına bugünü tarihi bir gün olarak değerlendiriyoruz” dedi.
Önal, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır ve bölgedeki diğer tüm illerle kamu ve özel sektör temsilcileri ve tüm sivil toplum kuruluşları ile el ele gönül gönüle vererek insanların huzur ve mutluluğu için mesai ve zaman kavramı gözetmeden büyük bir gayret ile çalışmak bilincinde olduklarını ifade ederek, “bugün Dünya ve Ülkemizin çok zor ekonomik koşullardan geçtiği malumlardır. Esasen Bölge illerimizin bu durumdan ziyadesiyle etkileneceği ve buna paralel olarak ta gelinen bu durumun daha da yıpratıcı olacağı tabiidir. Oysa Bugün Ülkemizin Üçüncü Büyük Ovasına sahip olan Muş Ovası belki bu ekonomik kriz ortamından ülkemizin refaha çıkışının anahtarı olma özelliğim taşıyacaktır. Ekolojik dengenin bozulmasıyla birlikte Dünyada daralan Tarım ve Sulak alanların yaratmış olduğu olumsuz tablo, Muş gibi Bölgemizin de birçok ilini artık önemli kılmaktadır. Sayın Muş Valimiz Erdoğan Bektaş, Muş hakkında vereceği bilgilerde sanıyorum bu konulara genişçe yer verecektir. Sayın Bektaş 2001 ekonomik krizinde İlimizde Vali Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde geniş bir konsensüsle gerçekleştiren “Elazığ Birinci Ekonomik Kurultayının Genel Koordinatörü olarak görev almıştır.Büyük bir başarı ile gerçekleştirilen bu projede Sayın Valimiz Elazığ adına önemli bir projeyi başarı ile sonuçlandırmıştır.Yaşanan bu ekonomik kriz ortamında komşu İllerle birlikte gerçekleştirilebilecek bu tür bir proje sanıyorum Ülkemizin Gündemini de oluşturacak ve her alanda büyük yarar sağlayacaktır.Bu hususta Elazığ Ticaret Ve Sanayi Odası olarak her türlü çalışmaya ve desteğe açık olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Değerli Konuklar, Muş İlimizce Elazığ’a gerçekleştirilmiş olan bu en üst düzeydeki ziyaretin ekonomik kültürel ve sosyal anlamda olumlu sonuçlar vereceğini umuyor en kısa süre içerisinde iade-i ziyaret yapma hususunda girişimlerimizin olacağını belirterek en derin saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu
Muş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Koç Elazığ-Muş Buluşması kapsamındaki etkinliklere katılmaktan dolayı, Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak büyük mutluluk ve onur duyduklarını kaydederek konuşmasına başladı.
Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nın, 1968 yılında kurulduğunu 41. yılında 2 bin 517 üye sayısının, 6 meslek komitesinin ve 17 Meclis üyesinin bulunduğunu kaydeden Koç, Muş’un Tarım ve hayvancılığa dayalı bir ekonomik yapıya sahip olduğunu ifade etti.
Koç, “İlimiz, Türkiye’nin 3. Büyük ovası, ayrıca Bulanık ve Malazgirt ovalan ile de Türkiye’de nadir sayılacak bir coğrafi yapıya sahiptir. Ovamızın içinden geçen Murat ve Karasu nehirleri; Tarım faaliyetlerine büyük katkı sağlamaktadır. Şu anda devam eden Karasu ıslah projesi ve yapılması planlanan, Alparslan 2 sulama Barajı, tarıma elverişli alanların artmasını ve Modern tarıma geçişi sağlayacaktır. Tarım ve hayvancılık alanında Sayın valimiz, Erdoğan BEKTAŞ’ in göstermiş olduğu yoğun çaba ve destekler ile Muş’ta, önümüzdeki dönemde büyük yatırımlar gerçekleşeceğine inanıyoruz” dedi.
Koç konuşmasını daha sonra şu sözlerle sürdürdü: “Sayın Valimizin, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi, 2009 yılı kutlamalarına atfen söylediği, 26 Ağustos’ta, 26 fabrika söylemi, tüm Muş halkı tarafından heyecanla karşılanmıştır. 26 Fabrikanın üçü, valimizin destekleriyle, Atıl durumda bulunan Muş Tekel depolarında, Çorap, Tekstil ve Ayakkabı fabrikaları olmak üzere, çok kısa bir zaman içersinde, küresel krize rağmen üretime başlayacaktır. Muş Ticaret ve Sanayi odası olarak, her zaman yatırımcının yanında olan, Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş’a, sizlerinde huzurunda bir kez daha Teşekkür ediyoruz. Ayrıca Muş’ta, son zamanlarda gerçekleşen en büyük yatırım, Yurt Çimento tarafından kurulan çimento fabrikasıdır. 1 milyon 620 bin ton Çimento ve 720 bin ton Klinker, üretim kapasitesine sahip, bu tesis, İlimizde 250 kişilik bir istihdam sağlayarak 2009 yılında üretime başlamıştır. 2008 yılında alt yapısı tamamlanan Muş Organize Sanayi Bölgesi, toplam 56 Parselden ibarettir. Organize Sanayi Bölgemizde Şu anda faaliyette olan iki fabrika mevcuttur. Ayrıca 3 Fabrika da proje aşamasındadır. Muş il merkezi; şehircilik, kentleşme ve Belediye hizmetleri konusunda, Başkanımız Necmettin Dede ile büyük bir ivme kazanmıştır. Belediye Başkanımız, Sayın Necmettin Dede, Muş’umuzda, profesyonel Belediyecilik anlayışı içersinde hizmet vermektedir. Başkanımızın önceki dönemde yapmış olduğu büyük hizmetlerin başında; bizce, Muş ili İmar Planını gerçekleştirerek, Muş’u gerçek kimliğine kavuşturmasıdır. Ekonomik anlamda; özellikle yatırımcılar açısından, büyük önem taşıyan; planlı kentleşmenin, temellerini atan Sayın Başkanımız Necmettin Dede’ye de, Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz. Bu yatırımlar ve hizmetler ilimizin ekonomisine ciddi katkı sağlamakta, bizlerde artık geleceğe umutla bakmaktayız. Bu olumlu gelişmeler sonucunda ülkemiz açısından önemli bir sorun olan; göçün de önleneceğine inanıyoruz. Muş gibi illerin göç veren il olmaktan çıkıp, kendi dinamikleri ile ekonomiye, yerinden katkı sağlayacağını ümit ediyoruz”.
Koç, Muş heyetini örnek bir misafirperverlik ile ağırlayan Elazığ Valisi Muammer Erol’a, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’na, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nuri Önal’a Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederek Elazığlıları da Muş’tan ağırlamaktan onur duyacaklarını ifade etti. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri