Malazgirt İlçesi´nde balıkçılık yapan vatandaşlar, Murat Nehri´nde avladıkları balıkları, ilçe merkezinde kurdukları tezgâhlar üzerinde satışa sunarak, geçimlerini sağlıyorlar.Murat Nehri´nde tuttukları balıkları, ilçe merkezinde satan balıkçılar, satışlardan memnun. Tarihi ilçede balık satışı yapan balıkçılardan Faruk Tekin, Balık etinde insan vücudu için gerekli ve yararlı olan protein A, B, D, E, K vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, demir, selenyum ve fosfor gibi maddeler bulunuyor. Ayrıca doymamış yağ asidinin doymuş yağ asitlerine oranla daha fazla miktardadır. Bu durumun balığı diğer etlerden üstün kılıyor. Murat Nehrinde bu yıl balık bolluğu yaşanıyor. Malazgirt´in birçok yerinde balıkçı var. Balıkçılar hem deniz ürünlerini hem de Murat Nehrinde yakaladığı balığını satıyorlar. Şu anda Murat Nehrinden çıkartılan balıkların 3 kilosu on lira arasında satılıyor şeklinde konuştu. Tezgâhlarda balık almaya gelen vatandaşlardan Seyfettin Kaya ise, Haftada 2-3 defa mutlaka balık tüketiyoruz. Çeşidin bol olması ve fiyatların uygunluğundan dolayı memnunuz. Murat balığı lezzet açısından en çok tercih ettiğimiz balık türlerinin başında geliyor. Balıklardaki Omega-3´ün çocuklarda sinir sistemi ve beyin gelişiminde ve erişkinlerde sağlığın korunmasında önemli rol oynadığı için aile olarak balıketini tercih ediyoruz. Balığın kolesterolü ve hipertansiyonu düşürdüğünü, damar sertliğini önlediğini, kan akışkanlığını artırdığını ve böylece daralmış damarların beslediği dokulara daha fazla oksijen ulaşmasını sağladığını bir doktor arkadaşımdan öğrenmiştim diye konuştu.
Muş Ovası Gazetesi