Skip to main content

Taşeron işçiler iş bıraktı

Muş Haber Fotoğrafı

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinde (VEDAŞ) çalışan taşeron işçiler, mevcut haklarının iyileştirilmesi talebiyle iş bırakma eylemi yaptı.

Bulanık, Malazgirt ve Hasköy arıza servislerinde çalışan bir grup işçi, Eski Öğretmen Evi karşısında bulunan VEDAŞ Arıza Servisi önünde bir araya gelerek, 2 saat iş bırakma eylemi yaptı. Burada işçiler adına basın açıklamasını okuyan Enerji Sen Genel Merkez Eğitim Sekreteri Süleyman Keskin, işçilerin yaklaşık 2 aydır maaş almadan çalıştıklarını söyledi. İşçilerin yeteri kadar iyi niyet ve sabır gösterdiğini ifade eden Keskin, şöyle konuştu: 2 aydır aç karna çalışacaksınız, hakkınızı aramaya kalktığınızda da birileri kalkacak işçi arkadaşlarımızı tehdit edecek, yok öyle yağma.

Hakkaride VEDAŞ çalışanlarının alınlarının terini nasıl kazandıklarını hepimiz biliyoruz. Dayatılan kölelik sözleşmelerine karşı nasıl bir direniş yürüttülerse, buradaki arkadaşlarımız da aynı direnişi, aynı kararlılığı burada da gösterecek. Oradan nasıl bu şirketin müdürlerine Hakkaride ki arkadaşlarımız diz çöktürmesini bildilerse Muşta enerji işçisi kardeşlerimizde, üyelerimizde aynı şekilde diz çöktürmesini iyi bilirler dedi. Yapılan basın açıklamasında: “Vangölü Edaş’da sürdürdüğümüz insanca ücret, güvenceli çalışma koşulları mücadelemiz bugün itibariyle 2 saat iş bırakarak şirket yetkililerini uyarma aşamasına gelmiştir. Sendikamız üyesi işçiler bugün 11.00-13.00 saatleri arasında Vangölü Edaş’a bağlı Muş ve Bitlis İlleri bünyesinde arıza bakım onarım işlerinde çalışan DİSK-ENERJİ SEN sendikasına üye olan arkadaşlarımız ile hizmet üretmiyoruz. Yıllardır taşeron şirketlerde emeğimizin karşılığı ödenmeden çalıştırıldık. Her gün arkadaşlarımız işçi sağlığı güvenliği malzemeleri verilmeden direk tepelerine yollandık. Her ihale dönemi geldiğinde ise çalışma koşullarının düzeleceğine dair çeşitli sözler verildi. Ancak hiç biri yerine getirilmedi. Çalışan işçiler taşeron şirketler ile baş başa bırakıldı. Yapılan tehditler ile boş senetlere imzalar attırıldı. İşten atılma tehditleri ile de kölece çalıştırıldı. Bugüne gelindiğinde ise yeni bir ihale dönemi ile karşı karşıyayız ve bizler bize verilen sözlerin yerine getirilmesini beklerken, Hakkari’de işçilerin direnerek kazandıkları hakların bizlere de tanınmasını beklerken, şirket yetkilileri çalışan işçilerin önüne kölece çalışma anlaşması sunuyor. İmza atmamızı bekliyor, anayasal bir hak olan sendika seçme özgürlüğümüze müdürler tarafından müdahale ediliyor, istifa etmemiz bekleniyor. Cevabımız çok açık ve nettir. Kölelik sözleşmelerinizi imzalamıyoruz ve sendikamızdan istifa etmiyoruz direnişi seçiyoruz.

VANGÖLÜ EDAŞ’TA HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK Biz çalışan işçiler haklarımız ve hak ettiklerimiz için mücadeleyi kavgayı seçtik. Sendikalı olduk. DİSK, ENERJİ SEN’de örgütlendik. Taleplerimizi birleştirdik tek yumruk olduk. Bugün burada bir uyarı eylemi gerçekleştirmekteyiz. Gördüğünüz gibi yalnız değiliz emek ve meslek örgütleri bizim ile baskılarınız tehditleriniz devam ettiği taktirde, önümüze kölelik sözleşmeleri çıkarılmaya devam ettiği taktirdi, sendikadan istifa etmemiz istendiği taktirde, bu yapılan eylemler kalıcı iş bırakmaya dönüşecektir. Halkımızın yaşadığı mağduriyetin de tek sorumlusu sizler olacaksınız. Vangölü Edaş’ta Hakkari’deki işçi kardeşlerimizin izlediği yol rotamızdır. Orada direnerek kazandığımız haklardan, burada taviz vermemiz beklenemez. Şayet şirket yetkilileri olarak bu yaşanan hukuksuzluğu ortadan kaldırmak niyetindeyseniz, bizler diyalogsürecine açığız. Muhatabınız de sendikamızdır.

Çağrılarımıza da kulak tıkayacaksanız, açık ve net şekilde ifade ediyoruz. Çocuklarımız ve ailemiz ile yaşayabileceğimiz insanca bir ücret alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Şirketin sağlaması gereken işçi sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmadan, direk tepelerine çıkmayacağız, trafo postalarında çalışmayacağız. Taşeron şirketlerin bünyesinde her gün işten atılma tehditleri ile çalışmayacağız. Güvenceli bir iş kouşullarının yaratılması için mücadeleyi büyüteceğiz. Şirket yetkililerinin türlü vaatler ile direniyimizi kırma çabaları boşunadır. İşçi arkadaşlarımız ile oluşturduğumuz taleplerimizden asla geri adım atmayacağız. Sendikamızın kararlılığını sınamaya kalkanlara dün Hakkari’de yaşadıklarına bakmalarını öneriyoruz. Sendikamız İstanbul’dan Adana’ya, Diyarbakırdan Ağrı’ya, Tunceli’ye zafere kadar direniş şiarını kendine bayrak edinmiştir. Vangölü Edaş’ta bu bayrağın ayaklar altına alınmasına izin vermeyeceğiz” denildi.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri