Daha önce iki ayrı binada hizmet verirken İl Özel idaresinden boşalan binaya geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne yeni bina yapılıyor. Yapılacak olan bina ile ilgi olarak konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu Daha önce çiftçilerimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Şimdi hizmet verdiğimiz bu binada hem personelimiz rahatladı hem de çiftçilerimiz ama bu bina bile tam manasıyla bize yeterli gelmiyor. Yapılacak olan yeni bina ile Muş’a daha iyi hizmet edebileceğiz dedi.
İki veya üç yıl içinde yeni binada hizmet vereceklerini Çolakoğlu Şimdiye kadar il müdürlüğümüz iki ayrı binada hizmet veriyordu ve iki bina arasında 3 km mesafe vardı. Bizde iki binayı nasıl bir araya getirebiliriz, bir yerde nasıl hizmet veririz çabası içerisine girdik. Sağ olsun İl Özel idaremiz ve İl Genel Meclisimiz şu an içinde bulunduğumuz binayı bize iki yıllığına tahsisi etti. Yeni binamız yapıldığı vakit biz oraya taşınacağız ama şuan bir araya geldiğimiz için hem personelimiz rahat hem de çiftçimiz rahat. Çünkü çiftçi geldiği zaman bütün işi bu binada görülüyor ve rahat bir şekilde işlerini halledip gidebiliyorlar. Bizim yeni binamızın da ihalesi 23 Temmuz tarihinde yapıldı. İki veya üç yıl içerisinde bitirilmesi öngörülüyor, yeni binamız Muş Merkez Karaköprü mevkiinde Berce Tarım İşletmesinin bitişiğinde 16 dekarlık bir alan içerisinde 7 bin metrekarelik bir kapalı alana sahip olacak. Tabi bize o alan çokta yeterli gelmeyecek ama ilk etapta bizim ihtiyacımızı göreceği için şuan pek bir problemimiz yoktur. İki katı betonarme, üçüncü katıda çelik konsorsiyum olacak. İki ya da üç yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor diye konuştu.
HAYVANLARIN BAKIMI KÖYLERDE YAPILIYOR
Hayvan aşılamalarını köylerde veterinerler tarafından yapıldığını, hayvanların sadece sevk işlemlerinde müdürlüğe getirilmesi gerektiğini vurgulayan Çolakoğlu Biz yeni binaya taşındığımız zaman vatandaşın hayvancılık, bitkisel ve tarımsal bütün ihtiyaçlarını orada göreceğiz. Vatandaşlarımız hayvanlarını aşılatmak için hayvanlarını il müdürlüğümüze getirmiyorlar. Çünkü genelde hayvan aşılamalarını biz köylere hizmet götürerek yapıyoruz. Bizim veteriner arkadaşlarımız sürekli olarak sahadalar. Yılın başından sonuna kadar bizim aşılama işlerimiz hiç bitmiyor. Bakanlığımızın yılda iki defa programlı Şap aşılaması var. Bunun dışında büyükbaş hayvanlar için Burcella aşılarımız var. Küçükbaş hayvanlarda veba aşıları var. Ayrıca çiçek aşılaması gibi değişik aşılamalarımız olduğu için sürekli arkadaşlarımız köylerde hizmet veriyorlar. Vatandaşların bu konuda kuruma gelmelerine gerek yok. Hayvanların bir yerden başka bir yere sevk edilmesi halinde gelmeleri gerekir ifadelerini kullandı.
Muş Manşet Gazetesi