Skip to main content

Solgun Adıyaman’da üreticilerle buluştu

Muş Haber Fotoğrafı

Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, Güneydoğu gezisi kapsamında Adıyamana geçti. İlk olarak Kahta ilçesine geçen Başkan Şeyhmus Solgun, Kahta Ziraat Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda çiftçilerle bir araya geldi. Kahta Ziraat Odası Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Solgun, bölgeler arasındaki tütün ücret farklılıklarına dikkat çekti. Firmaların verdikleri ücretlerin bölgelere göre değişkenlik gösterdiğini dile getiren Solgun, bunun önüne geçeceklerini ve tütünün değerinde satılmasını sağlayacaklarını kaydetti. Üreticilere birlik çağrısında da bulunan Solgun, Üreticilerimiz muhtarlar ve başkanlarıyla birlikte hareket etsinler. Hiçbir zaman birliğinizden vazgeçmeyin. Buraya özel firmalar gelip sizlerle sözleşme imzalamak isteyecektir. Kesinlikle bunlarla bireysel olarak anlaşmayın. Her zaman birlikte hareket edin. Siz firmalarla sözleşme imzalarsanız bizim yapabileceğimiz bir şey kalmaz. Eğer birlikte hareket ederseniz, hiçbir firma ürünlerinizi değerinin altında almaz. Ne olursa ortak hareket ederseniz siz kazançlı çıkarsınız.

Tütün deyince akla sadece sigaranın gelmemesi gerektiğini ifade eden Solgun, her yıl 85 bin tütün ihraç edildiğini ve bunun sadece sigara fabrikalarında kullanılmadığını söyledi. Tütünü, kozmetik ve ilaç yapımında da kullanıldığını belirten Solgun, Tütün birçok ilaç firmaları tarafından kullanılmaktadır. Özellikle zirai ilaç fabrikalarında kullanılmaktadır. Parfüm çeşitleri, kolonya fabrikalarında kullanılmaktadır. Kar kış demeden her yeri gezeceğiz, sorunları çözmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız şeklinde konuştu.

26 il 113 ilçe, 2 bin 301 köy ve mahallede tütün üretimi yapıldığını hatırlatan Başkan Şeyhmus Solgun, 2015 yılı için 70 bin üretici ailesi sözleşme imzaladı. Bu üreticilerimizin haklarını korumakla mükellefiz. Bizim tek gayemiz üreticimizin mağdur edilmemesi. Öncelikli olarak ithal edilen tütün ve firmaların belirlediği fiyatların üzerinde duracağız. Çünkü ithal edilen tütünü çiftçilerimiz pekala karşılayabilir. Bunun yanı sıra firmalar bölgelere göre hareket ediyor. Firmalar tarafından bazı bölgelerde çiftçilerimize avanslar verilmiş ama bu bölgede böyle bir şey yok. Bunun da sağlayacağız ve bu farklılıkları ortadan kaldıracağız diye belirtti.

Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turalı ise, çiftçilerin birleşmesinden yana olduğunu belirtti. Birliğin sağlanması için kendisinin de çaba göstereceğini vurgulayan Fatin Rüştü Zorlu Turalı; Sayın Genel Başkanımız Şeyhmus Solgun, üreticiler için bölge bölge geziyor. Kendisini yakından takip ediyor ve takdir ediyoruz. Kendisinin sağlamak istediği birliğe biz de destek vereceğiz. Çünkü, çiftçilerin birlikte hareket etmesi, onların yararına olacaktır dedi.

Başkan Solgun, daha sonra il merkezine geçerek Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Salih Şahan’ın düzenlediği toplantıya katıldı. Burada da, çiftlere kooperatifle ilgili bilgi veren Başkan Solgun, çiftçilerin sorunlarını dinledi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri