Skip to main content

Sandığa gitmediklerini açıkladı

Muş Haber Fotoğrafı

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Türkiye’nin uluslararası hukuka, yasalar, anayasal düzeyde Kürtleri ve diğer halkları güvence altına alacak bir yasal düzenleme yapılmadığı için sandığa gitmeyeceklerini söyledi

Hafta sonunda Muş’a gelen Barış ve Demokrasi Partisi Milletvekili Sırr Sakık, havaalanında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sakık, Türkiye’nin uluslararası hukuka, yasalar, anayasal düzeyde Kürtleri ve diğer halkları güvence altına alacak bir yasal düzenleme gerektiğini hep söylediklerini belirterek bu nedenle sandığa gitmeyeceklerini bir kez daha yeniledi.

AK Parti’nin Kürtlerin sorunlarının çözümüyle ilgili çabasını dile getiren Sakık, “Ortak vatandan bahsederken bunu hep söylüyoruz, biz yasalar ve anayasa düzeyinde güvence istiyoruz. Ortadoğu bataklığında tek başımıza yaşamak istemiyoruz. Türkiye’nin uluslararası hukuka, yasalar, anayasal düzeyde Kürtleri ve diğer halkları güvence altına alacak bir yasal düzenleme gerektiğini hep söylüyoruz. Zaten referandumda da bunlar olmadığı için biz sandık başına gitmiyoruz. Büyükelçiyle yapılan görüşmede bunlar dile getirildi. ‘Siz niye sandık başına gitmiyorsunuz’ dediğinde biz de sandık başına gitmemiz için bir neden yok. Bu başlangıç maddesi durduğu sürece Türkiye’de temel sorunlarımızı çözemeyiz. Diğer halklar kendilerini anayasada görmedikleri için, bu anayasanın sorunlarımızı çözmediğini söyledik. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) bu sorunların çözümüyle ilgili küçük bir çabası yok. Sohbet bu düzeydeydi. Bize Amerika’dan örnekler verdiler. Ben de Amerika bütün halkların Amerika’sı oldu, bunu başardı, bir siyah Amerika’da başkan oldu. Ne yazık ki bizim ülkemizde biz bütün halkların Türkiye’sini oluşturamadık” dedi.

ABD BÜYÜKELÇİSİNE MUŞ’TA YANIT VERDİ
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Amerikan Büyükelçisi James Jeffrey’nin ‘Ayrılırsanız üçüncü sınıf bir Ortadoğu ülkesi olursunuz’ sözlerine Muş’ta cevap verdi.
Sakık, havaalanında gazetecilerin ABD’nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey’nin açıklamalarıyla ilgili sorularını cevaplandırdı. Büyükelçiyle katıldıkları yemekte referandumun gündeme geldiğini kaydeden Sırrı Sakık, sandık başına neden gitmeyeceklerini orada da söylediklerini belirtti. Kürtlerin Türkiye’den ayrılmak istemediklerini ifade eden Sırrı Sakık, haklarının anayasal düzeyde güvence altına alınmasını istediklerini kaydetti.

Bir gazetecinin büyükelçinin tespitini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusunu cevaplandıran Sakık, “Bu tespit büyükelçinin değildi. Biz Ortadoğu bataklığında yaşamıyoruz dedik. Biz Türkiye’yle birlikte huzurun ve hukukun ülkesini birlikte oluşturarak bir arada yaşamalıyız. Yani Türkiye Avrupa’yla bütünleşmiştir, bütünleşmek zorundadır. Eğer bunu sağlayabilirsek zaten Türkiye’de bu kan ve şiddet de durur. Bu işin panzehiri de İspanya’da Francolar Avrupa Birliği (AB) süresince yapılan o değişim ve dönüşümde yenildi. Biz de bu ülkede bu işin panzehiri, bu ülkenin Francolarını yenebilmenin tek yolu Avrupa Birliği süreci olduğunu söylüyoruz ve Avrupa Birliği sürecini de destekliyoruz. Biz Ortadoğu’da değil Türkiye’nin Avrupa Birliği’yle bir an önce bütünleşmesi gerektiğini söylüyoruz” diye konuştu. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri