Skip to main content

Sancar vekilleri topa tuttu

Muş Haber Fotoğrafı

Şeker İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancarın yapmış olduğu açıklamalardan sonra gündemde sıcaklığını koruyan milletvekillerinin kamu kurum amirlerine baskı kurduğu söylentileri yeni bir boyut kazandı.

Şeker Fabrikası Müdürü Nizamettin Gülerin milletvekillerinden herhangi bir baskı gelmedi yönündeki açıklamaları, akabinde AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakarın ağır ithamları tartışmanın dozunu arttırdı.

Özellikle gündüz AK Partinin arabasında, gece HDPnin dolmuşunda ifadesi kullanan Çakara çeşitli kesimlerden tepki geliyor. Şeker İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar açıklamasında hırsızları bulup, ortaya çıkarmak milletvekillerinin sorumluluğundadır. Çünkü milletin emaneti onlardadır dedi.

Gazetecilerle bir araya gelen Sancar konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Bilindiği üzere kısa bir süre önce kamu kurumların taşeron elemanlarının alımı ve kurum personellerine müdahale ve benzeri birkaç konuda sıkıntılarımızı kamuoyu ile paylaşmıştık. Vekilimiz Faruk Bey kendini direk hedefe koyarak bunlar reklam amaçlı siyasi açıklama yâda haddi aşan açıklama demişti. Bunun hiç te böyle olmadığını kendisine telefonda dedim. Beni arayıp utanmadın mı bu yazıyı yazmaya diye bir sözünün de olmadığını hatırlattım kendileri helallik isteyerek yanlışlıkla ağzında çıktığını söyledi. Yine de cevap vermeme gerek olmadığını düşünüyordum. Fabrika müdürüne baskı ile açıklama yaptırmaları beni rahatsız etmiştir. Bir kere kurum müdürlerinden talepleri nasıl oluyor bunu telefon kayıtları verilirse gerçek ortaya çıkar ifadelerine yer verdi.

Şeker İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: Fabrika müdürümüze baskı ile bu açıklama yaptırıldığı herkes tarafında biliniyor. Kendisinin hedef yapıldığını düşünüyor. Halbuki açıklamamız genel olup pek çok kamu kurumun sıkıntılarına binaendir. Dik durabilmesini isterdim. Bu fabrika müdürlüğü makamından da üstün olurdu. Aynı çatı altında mesai yaptığımız müdürümüzün açıklama şekli yanlıştır. Ama yıpratılması da kuruma zarar verir, zaten kamuoyu olayların farkındadır. Açıklamamın arkasında olduğumu belirtirim. Şeker Fabrikası değil bütün kurumlarda benzer durumlar mevcut şahitler ve mağdurlar vardır.

Muzaffer beyin son açıklamasına gelince bu ilin vekili olarak çok az kişi tanıyor. Sivil topluma cevap vereceğine bir takım hırsızlardan bahsediyor. Bulması ortaya çıkarması onun sorumluluğundadır. Halkın emaneti onların omzundadır. Bu hırsız çeteleri biliyorlarsa toplumla paylaşsınlar. Bu hırsız çetelerinin de STKları kullandığını ima ediyor. Allah önce aklımızı korusun sonrada bu çetelerden hepimizi. Muzaffer Beyin güvenlikçi işinde en çok ısrarcı olan olduğunu da hatırlatırım. Makamını 5 kez ziyaret ettiğim halde tenezzül edip dönmemiştir. Diğer sivil toplum kuruluşları gereken cevabı verecektir sivil toplum kuruluşlarını arayıp sizde karşı açıklama yapın diyen vekilimizi de biliyoruz sivil toplum temsilcisi vekil ile değil temsil ettiği kesim ile istişare yaparak açıklama yapar ve sivil kurum temsilcisi Vekil, Bakanla girdiği fotoğraf karesi ile değil düşkünlerin fakirin engellinin ve kendi cemiyetindeki samimiyeti ile değer kazanır.

Bu konunun şova dönmesini istemiyoruz yoksa verilecek çok uzun cevaplarımız, sorgulayacak pek çok konunun olduğunu bilinmesi lazım Müdürümüzün açıklamasına cevap gereği duyuldu kurumumuzun ismi bir daha nahoş işlerle anılmaması için sorumluların hassasiyet göstermesini bekleriz.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri