Skip to main content

Sakık; hiçbir kardeşlik hukukum yoktur

Muş Haber Fotoğrafı

AK Parti’ye 9 bin lira bağış yapan Sırrı Sakık’ın kardeşi Namık Sakık, HDP adayını çıkardı ama Kürtlerin yarısı Erdoğan’ı destekliyor.diyerek dikkatleri üzerine çekmişti. Namık Sakık’ın o destek açıklamasından sonra Ağrı Belediye Başkanı, Muş Eski Milletvekili Sırrı Sakık, twitter hesabından konu ile ilgili açıklama yaparken Sakık ailesi adına bir açıklama yapıldı.

İŞTE SAKIK AİLESİNİN O AÇIKLAMASI: Ailemizde Sakık soyadını taşıyan Namık Sakık’ın medyada çıkan açıklamalarına dair kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyduk. Bu unsur için Sırrı Sakık’ın şöyle bir açıklaması oldu: Kimileriyle olan kardeşliğim yalnızca DNA testiyle tespit edilebilir, bunun dışında hiçbir kardeşlik hukukum yoktur..

Evet bu unsur ile sadece soyisim benzerliği dışında ailenin hiç bir ilgisi yoktur. Yıllar önce buna benzer tutumundan dolayı aile tarafında tecrit edildi. (Bunu Muş’taki yakın çevremiz ve Sırrı Sakık’ın Ankara’daki çevresi de bilmektedir.) Yıllar sonra Fiziksel ve ruhsal hastalıkları başlayınca daha da dengesiz ve kontrolsüz olmaya başladı.

En son AKP’nin yayın organı Kanal Aya bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı seçimlerinde Erdoğan’ı destekleyeceğini ve maddi destekte bulunacağını açıkladı. Bu açıklama biz Sakıklar ailesini üzdü ve tahmin ediyorum Sakıkları tanıyan birçok kişiyi de üzmüştür. Açıklamalarını bir yana bırakıyoruz.

Bu ve benzeri açıklamalar AKP’ye yalakalık yapan tüm unsurlar tarafından zaman zaman yapılmaktadır. Bu bilinen bir gerçek. Eğer bu unsur sağlıklı-normal olsaydı; Ağabeyi A.Samet Sakık’ı 1993’te Antep’te katleden Hizbi-Kontra üyesi Fuat Balca’yı (Mahkeme de itiraf etti) bir af ile serbest bırakan ve İran’a kaçışına göz yuman AKP ye methiyeler yağdırmazdı. Biz şuna inanıyoruz; 1-Bu kişi bazı çevreler tarafından Sırrı Sakık’ın siyasi kariyerini gölgelemek için kullanıldı. 2-Bu kişi AKP’nin cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının bir parçası olarak kullanıldı.

Selam ve Saygılarımızla. NAMIK SAKIK NE DEMİŞTİ? Bir ağabeyi PKK’nın eski iki numaralı ismi olarak cezaevinde yatan, diğer ağabeyi BDP’den Ağrı Belediye Başkanı seçilen Namık Sakık, 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini açıkladı. Seçim kampanyasına katılacağını açıklayıp AK Parti’ye 9000 TL bağış da yapan Sakık, BDP çevrelerince eleştirilme pahasına, Erdoğan’ın seçilmesi için çalışacağını belirtiyor.

SABAH’ın sorularını yanıtlayan Namık Sakık, 26 Temmuz’da Erdoğan lehine kampanyaya katılmak için Muş’a gidiyorum. Türkiye’nin yeni kuruluş sürecinde benim de çorbada tuzum olsun istiyorum dedi. İşte Sakık’ın açıklamaları: 1990’lı yıllar acı dolu yıllardı. Köylerimiz yakıldı, faili meçhul cinayetler oldu. O günlerle bugünler arasında büyük uçurum var. Bugünlere gelinmesinde Erdoğan’ın payı çok büyüktür. Irak’ta Kürdistan yönetimi çözüm sürecini benimsiyor. Ama süreci İran istemiyor, Maliki istemiyor, Esad istemiyor. Şiiler, Türk-Kürt ittifakını istemiyor. Şiiler, Türkiye’nin Irak ve Suriye’ye dönmesini istiyorlar. Ben gerektiğinde BDP’yi eleştiren bir insanım. Açık söyleyeyim, beni BDP’liler arıyor, Bizim yapmak istediklerimizi sen yapıyorsun. Biz BDP’deyiz, senin kadar yürekli davranamayız diyorlar.

HDP kendi adayını çıkardı. Ama Kürtlerin yarısı Erdoğan’ı destekliyor. Şemdin Sakık 1998’de yakalandığında ben cezaevinde görüştüm. ‘Kürt davasına inanıyorsan, çizgini koru, barış sürecini başlatın’ dedim. O zaman şartlar olgunlaşmamıştı. Bugün BDP’de Türk solunun bir ağırlığı yok. Mesela ben Ertuğrul Kürkçü’nün Kürt davasına bir hizmeti olmadığı halde BDP’de etkinliğinin olmasına şaşırıyorum. Acının üzerine halkın oyuyla vekil olmuşsun. Evliliğini Paris’te yapıyorsun. Sen bu halkı çok sevsen nikahını kıyacağın yer Hakkari’ydi.

Muş Gündem Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri