Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, görev süresi içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar, üniversitenin genel durumu ve kazandırılan yenilikler ile ilgili gazetecilere kapsamlı bir sunum yaptı.
2015 yılında açılan akademik birimleri tek tek sıralayan Polat, birimleri faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Akademik ve idari personel sayılarının 2019 yılı itibariyle bin 1025 olduğunu belirten Polat, 2015te 8 bin 150 olan öğrenci sayısının da 9 bin 82ye yükseldiğini ifade etti.
4 yıl içinde ulusal ve uluslararası düzeyde 300ü aşkın etkinlik ve çalışma yaptıkları kaydeden Rektör Polat bu çalışmalarla bölge üniversiteleri arasında ilk sırada yer aldıklarını vurguladı.
Rektör Polat konuşmasında, 8 fakülte, 1 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 2 enstitü, 13 uygulama ve araştırma merkezi ile faaliyet gösteren üniversitemiz, 29.05.2007 tarihinde kuruluşundan bu yana, sadece bu coğrafyanın gençlerine kaliteli eğitim fırsatı sunması ya da akademik ve idari birimlerinde istihdam sağlaması ile değil, bütün mensuplarının özverili çabaları sonucunda ürettiği bilimsel, sosyo-kültürel, tarihsel, sanatsal, estetik, ekonomik ve sportif katkılarıyla da Muşun cazibesini artırmaktadır. 15 Nisan 2015 tarihinde ilk, 27 Nisan 2019 tarihinde ikinci defa Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektörlük görevine atanmamdan sonra hayata geçirdiğimiz pek çok güzel çalışmayı çeşitli vesilelerle siz değerli basın mensuplarımız aracılığıyla kamuoyu ile paylaştık. Bugün, genel manada nihayete eren ve devam eden faaliyetlerimize dair sizleri tekrar bilgilendirmek istiyoruz dedi.
Polat konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Değerli basın mensupları, Bizler zaferle değil seferle yükümlüyüz. Hitama erdirdiğimiz her çalışmanın esasında bir sonraki çalışmamız için basamak teşkil ettiğinin bilinciyle hareket ediyoruz. Dolayısıyla Muş Alparslan Üniversitesi olarak, toplumun her anlamda ilerlemesi; insanımızın cehaletten, eğitimsizliğin doğurduğu kısır düşüncelerden ve hurafelerden uzaklaşarak sahih bilginin aydınlığında, farklı düşüncelere ve kültürlere saygı çerçevesinde dayanışma ve refah içinde onurlu bir hayat sürebilmesi amacıyla yürüttüğümüz faaliyetleri, inşallah önümüzdeki yıllarda da geliştirerek sürdürmeye devam edeceğiz.
Muşun, bölgemizin ve üniversite camiamızın beklentileri ve ihtiyaçları konusunda edindiğimiz tecrübelerden ve gözlemlerimizden hareketle çok daha sağlam, çok daha verimli ve çok daha etkili, kalıcı ve iddialı faaliyetlerle seferimizi sürdürmek azmindeyiz.
Muşa ve bölgemize yeni güzellikler kazandıracağına yürekten inandığımız seferimizde, bütün Muşlulardan; Muşun Türkiyenin ve dünyanın dört bir yanında yaşayan güçlü diasporasından, başından beri olduğu gibi bundan sonra da güçlü bir destek göreceğimizden kuşkumuz yoktur.
Fırat Demir – Haber49 Gazetesi