Haydi Kızlar Kampanyası ile kırsal bölgedeki kızların eğitimine katkı sağlandığını kaydeden Güler, AK Parti ailesi olarak öncelikle kadının eğitimi için her türlü girişimde bulunacaklarını söyledi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle AK Parti İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sosyal İşler Başkanı Ayşe Güler, kadının eğitime önem verdiklerini söyledi. Güler, kadınların eğitimi için maddi ve manevi bütün engelleri kaldıracaklarını belirtti.
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Güler, “Kadınların doğuştan sahip olduğu hassasiyet, zarafet, letafet, şefkat ve incelik gibi özellikleri alt unsur olarak kabul eden hâkim anlayış, erkeğe mahsus güç, kuvvet, cesaret ve hâkimiyet gibi meziyetleri öne çıkararak aslında birbirini tamamlamak üzere yaratılan iki cinsten kadını erkekten daha alt statüye iterek negatif ayrımcılığa muhatap kılmıştır. Yaratılıştaki hikmetten habersiz toplumların güce dayanan yapılanmasında mağdur olan kadınlar, haklarının mücadelesini vermek adına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü vasıta olarak görmüş ve bu günü 1800’lü yılların ortalarından itibaren çeşitli etkinliklerle değerlendirmişlerdir” dedi.
Medeniyetin yön değiştirdiği zamana kadar erkek ile kadının omuz omuza yaşam mücadelesi verdiğini belirten Ayşe Güler, “Bizim medeniyetimiz, sahip olduğu meziyetlerle kadınla erkeği birbirinin tamamlayıcısı olarak gören, kadınla erkeği eşit kabul eden, hatta “cennet annelerin ayakları altındadır” umdesiyle kadını yücelten bir anlayışa sahiptir. Medeniyetimizin yön değiştirdiği zamana kadar erkekle kadın omuz omuza, yaşamın mücadelesini birlikte vermiş, acıyı tatlıyı birlikte paylaşmıştır. Medeniyetimiz, temelinde kadının insan olup olmadığının tartışıldığı, tarih boyunca da kadınlara yönelik uygulamalar bakımından sicili bozuk Batı medeniyetinin cilasına aldanıp ona öykünmeye başlayınca bin yıllık medeniyetimizin yücelttiği kadına bakış olumsuzlaşmış, sorunlar baş göstermiş ve 8 Mart bir fenomen olarak karşımıza çıkmıştır. Ülkemizde kadınların kadınlara bakışında da ciddi sosyolojik incelemelere konu olabilecek düzeyde sorun vardır. Kendisini kast’ın üst bölümlerinde gören; hemcinslerinden bazılarını sosyal, kültürel ve bilimsel açılardan sahip oldukları birikimi hiçe sayarak inançlarına ve kıyafetlerine göre alt sınıfta kategorize eden kadınların durumu sosyolojik ve psikolojik vakadır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların top yekûn el ele vererek yaşadıkları sıkıntıları giderme, zayi edilen haklarını elde etme mücadelesi içerisinde olmaları gerekirken kimi kadın örgütlerinin başörtülü kadınların eğitim ve çalışma haklarına ilişkin olumsuz yaklaşımları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne baştan gölge düşürmektedir. Başörtülü kadın Meclis’ten kovulduğunda ideolojik tavırla başörtülü kadının seçilme hakkına sahip çıkmayan kimi kadın örgütlerinin kadın adayları desteklemeye ve eğitmeye kalkışmaları komedi unsuru olmaktan öteye bir anlam taşımamıştır” diye konuştu. Muşun Sesi Gazetesi
NULL