Skip to main content

Muş darbecilere dersini verdi

Muş Haber Fotoğrafı

Başbakan Binali Yıldırım´ın askeri kalkışma´ olarak nitelediği eyleme Türk halkı gösterdiği reaksiyonla büyük darbe vurdu.

Tüm ülkede olduğu gibi Muş´ta da hareketin başlamasının ardından sokaklara çıkmaya başlayan vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin karanlık günlere asla döndürülemeyeceği mesajını verdi. Türk bayraklarıyla sokakları dolduran vatandaşlara hitap eden Vali Seddar Yavuz, Muş´ta herhangi olumsuz bir durumun olmadığını dile getirdi. Vatandaşlardan demokratik tepkilerini göstermelerini isteyen Vali Yavuz, askere kesinlikle kötü tezahüratta bulunulmaması gerektiğini ifade etti. Onlar bu ülkenin vatan evlatlarıdır diyen Vali Yavuz: İçlerinde yanlış yapanlar var.

Bu yanlış yapanlar mutlaka cezalandırılacaktır. Ama rica ediyorum şuanda Tugay Komutanlığı Yardımcılığımızdan nede Jandarma Komutanlığımızdan hiçbir hareket yok dedi. Her türlü güvenlik önleminin alındığını ifade eden Vali Yavuz, konuşmasının devamında: Bu devlete sahip çıkın. Merak etmeyin. Allah hepinizden razı olsun. Allah bu devlete bu millete zeval vermesin. Bu devlete kast eden bu hainleri Allah kahretsin. Onları yok etsin.

Bu paralel çapraz bu ülkede bitecek. Kesinlikle askeri birlik önünde gezmeyin, onları huzursuz etmeyin. Komutanlar bizim emrimizdedir. Herhangi bir şekilde yanlışları şua saate kadar olmamıştır olma ihtimalleri de yoktur şeklinde konuştu. Vatandaşlar Vali Yavuz´un konuşmaları sonrasında sloganlar atarak Muş Belediyesi önüne doğru yürüyüşe geçti. Burada İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet lehine sloganlar attı. Bayraklarla darbeci eylemlere tepki gösteren vatandaşlara bazı vatandaşlar da araç konvoyları ile destek verdi.  

İktidarlar Ancak Seçimle Gelir Seçimle Giderler Muş Belediyesi önündeki tepki eyleminin ardından Vali Konağı önüne gelen halka bir kez daha hitap eden Vali Seddar Yavuz, halkın demokratik eylemlerini provoke etmek isteyenlerin olabileceğini, buna karşı herkesin dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Vali Yavuz buradaki konuşmasında şunları söyledi: Maalesef devletimize ve milletimize küçük bir grup tarafından bir kalkışma gerçekleştirilmiştir. Bu kalkışmaya yönelik olarak devletimiz derhal müdahil olmuştur. Muş´ta da çok şükür herhangi bir aksaklık meydana gelmemiştir.

Olay olduğundan itibaren bütün güvenlik birimlerimiz gerekli yerlere konuşlandırılmış ve her türlü tedbiri aldık. Sizden ricamız şu; biz her zaman Türk Silahlı Kuvvetleri´ni Peygamber ocağı olarak kabul ederiz, çünkü Mehmetçikte biliyorsunuz Hz. Peygamberimizden ismini alır. Maalesef bu isme yakışmayan insanlar, hak etmeyenler de zaman zaman sızabiliyor. Bugünde böyle bir durum oldu. Ama çok şükür sisteme hakimiz. Tüm dünyada, demokratik ülkelerde iktidarlar ancak seçimle gelir seçimle giderler. Seçim dışında yapılan hangi yöntem olursa olsun kabul edilemez ve darbe girişimidir. Darbe girişimlerine karşıda biz topyekun ayakta ve zihinde olmamız gerekir. Bugün sizinde yaptığınız budur, ama tekrar söylüyorum Türk Silahlı Kuvvetleri bizim göz bebeğimizdir, asla ordumuz yıpratılmamalıdır.

Bu tepkinize devam edin, bu tepkinizi gösterirken de hiç kimseye ve hiçbir şeye zarar vermeyelim. Şuurlu ve bilinçli hareket edelim. Dikkatli olun, tahriklere asla kapılmayın ve tepkimizi sadece ve sadece demokratik yol ve yöntemlerle yapalım. Bugün 10 binlerce Muşlu bir kez daha Anadolu´yu İslam´la ve Kur´an ile buluşturduğunu göstermiştir. Bu topraklar Allah´u ekber nidalarıyla fethedilmiştir ve inşallah kıyamete kadar bu topraklarda ezanlar dinmeyecek ve bayrakta inmeyecek. Biz ümmetin son kalesiyiz.

Bu devletin ümmetidir, bu devlet zencinin devletidir, Arap´ın da devletidir, Kürt´ün de devletidir, Türk´ün de devletidir. Kısacası la ilahe illallah´ diyen herkesin devletidir.   Halk Demokrasi Nöbeti Tuttu Askeri darbe girişiminin yaşanmaya başladığı saatlerden itibaren sokaklara dökülerek terör eylemleri ve darbeci zihniyete tepki gösteren Muş halkı, gece boyunca sokakları terk etmedi. Tüm ülkedeki demokrasi nöbetlerinin güzel bir örneğini sergileyen vatandaşlar, Cumartesi günü Muş Belediyesi önünde düzenlenen mitingde yine alanlardaydı.

Geceden beri gerek araçlarla gerekse yaya olarak sokaklara dökülen, ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atarak darbe girişimine tepki gösteren halk, darbeciler halka hesap verecek´, darbeye direnen halkımıza selam´ pankartları taşıdı. TRT´ye Selam Direnişe Devam Kalabalık grup silah zoruyla basılan ve darbe metni okutulan TRT´ye de sahip çıktı. Çeşitli sloganlarla darbeci zihniyete sert tepki gösteren halk, TRT´ye TRT´ye selam direnişe devam´ sloganlarıyla destek verdi.

Büyük bir kalabalıkla düzenlenen mitingde Vali Seddar Yavuz ve Belediye Başkanı Feyat Asya konuşmalar yaptı. Kur´an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından bir konuşma yapan Başkan Asya: Çıkarları için polise, askere ve halka silah doğrultacak, Cumhurbaşkanının evini bombalayacak kadar gözleri dönmüş, sözüm ona cemaat müsveddesi, imam bozuntusunu kınıyor ve lanetliyorum dedi. Başkan Asya tüm Türkiye´de olduğu gibi Muş halkının devletine sahip çıktığını ve darbeci zihniyete demokrasi dersi verdiğini söyledi. Hain Çete Masum İnsanları Hedef Aldı Başkan Asya´nın ardından bir konuşma yapan Vali Yavuz ise ilk olarak sergiledikleri duruş dolayısıyla Muş halkına teşekkür etti. Türkiye´de son 10 yılda büyük bir devrim gerçekleştirilmiştir.

Bu devrim kendini her alanda hissettirmiş ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Dünyada söz sahibi bir devlet olmaya başlamıştır diyen Vali Yavuz: Ne PKK ne de dün paralel örgütler bu devleti asla çökertemeyecek ve sizleri asla mağlup edemeyecektir dedi. Yaşanan darbe girişimi sonrası ivedi bir şekilde hareket ettiklerini söyleyen Vali Yavuz: Olay olduktan sonra güvenlik birimlerimizi her noktaya yerleştirdik. Seçilmiş, sizlerin oyuyla iktidara gelmiş, başta Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz olmak üzere emaneti korumak için her türlü gayret ve çaba ilin valisi olarak tarafımdan gösterilmiş ve tüm ekibe gerekli talimatlar verilmiştir. Helikopterlerimizi ve diğer mühimmatlarımızı vatandaşlarımıza doğrultsunlar diye almıyoruz. Biz bu vatana düşmanlık edenleri bertaraf edin diye alıyoruz. İşte bu hain çete masum insanları hedef aldı.

Bunlar masum diyorlardı, bunlar iyi çocuk diyorlardı gördünüz, bunlar iyi çocuklar mı! İnsanları katledenler, Türkiye Büyük Millet Meclisini mi bombalayanlar masum! Ama şunu iyi bilin ki Türk Silahlı Kuvvetleri yani ordumuz bizim Peygamber ocağıdır. O yüzden de biz Mehmetçik deriz askerlerimize. Ve ordumuz bu hainleri temizliyor ve temizleyecek merak etmeyin. Bu millete ihanet edenleri elbette cezalandıracağı dedi. Kalabalık grup mitingin ardından sloganlar atarak cadde ve sokaklardaki demokrasi nöbetini sürdürmeye devam etti.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri