Skip to main content

MŞÜ’de rekor

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) bu yılda en çok tercih edilen üniversitelerden biri olurken, kontenjanlarının yüzde 90nını doldurarak rekor seviyeye ulaştı. 5 fakülte ve 1 Yüksekokul bünyesinde 26 programda 1540, Merkez ve Malazgirt İlçesi Meslek Yüksekokullarında da 43 programın 1745 kontenjanında yüzde 90 oranında doldu.

Kontenjanlardaki doluluk oranının sevindirici olduğunu söyleyen MŞÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Özcan konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu yıl gelecek olan 2 bin 945 kayıt ile birlikte öğrenci sayısının 10 bini bulacağını ifade eden Prof. Dr. Özcan, Muş Alparslan Üniversitesinin 20 yıllık gelişim planının çok çok ötesinde bir yol aldığını hatırlattı.

Boş kalan kontenjanlar ile ilgili bilgiler veren Özcan, Türkiye genelinde Fen Bilgisi Öğretmenliğine talebin azaldığını kaydetti. Ülke genelinde sadece ilginin azaldığı programlarda boş kontenjanların olduğunun altını çizen Özcan, şunları söyledi: Burada bir açığımız var. Onun dışında Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat fakültelerimizde bir açığımız yok. Talep ettiğimiz tüm kontenjanlar doldu. İktisadi ve İdari Bilimler ile İşletme bölümlerimizde kontenjanlarımız dolmamış. Bunların dışında dört yıllık bölümlerimizin tamamı dolu. Okul birincilerinden dolayı talep ettiğimiz kontenjanlardan daha fazlası geldi. 4 yıllık bölümlerde bin 540 kontenjanımızdan bin 410u doldu. Aynı şekilde önlisans Meslek Yüksek Okulunda da bin 745 kontenjanımızdan bin 543ü doldu. Burada da boş kalan kontenjanlarımızda Türkiye genelinde az talep edilen bölümlerdir. Mesela Otomotiv bölümü Türkiye genelinde pek rağbet görmüyor. Nedenini bilmiyoruz. Malazgirt Meslek Yüksekokulunda İşletme dışındaki 7 bölümümüzde tüm kontenjanlar doldu.

Muş Alparslan Üniversitesinin 5 Fakülte, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürdüğünü vurgulayan Özcan, Bu yıl gelecek olan 2 bin 945 öğrenci ile birlikte sayımız 10 bini bulacak. Boş kalan 340 kontenjanımızın da yaklaşık 200ünün de ek yerleştirmelerde dolacağını tahmin ediyoruz. İletişim fakültesine öğrenci almamamızın birinci nedeni mezun olanların birçoğunun boşta olması ikincisi öğretim görevlisi eksiliğidir dedi.

Muş Alparslan Üniversitesinin hemen hemen 81 ilden tercih edildiğini sözlerine ekleyen Özcan, Yüzde 90lara ulaşan tercih edilme oranı bize göre iyi bir rakam. Bu oranda talebin yapılmasında da herhalde öğrencilerin memnun olduğunun bir göstergesidir. Burada okuyan öğrenciler memleketlerine gittiklerinde çevrelerine memnun olduklarını ve herhangi bir sorun yaşamadıklarını söylediklerinden aileler ve öğrenciler bunu tercihlerinde değerlendiriyorlar şeklinde konuştu.

02-05 Eylül 2014 tarihinde kayıtların yapılacağını belirten Prof. Dr. Özcan, kayıtlardan sonra boş kontenjanlar için ek yerleştirme talebinde bulunacaklarını kaydetti.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri