Skip to main content

Memur-Sen yetimlerle buluştu

Muş Haber Fotoğrafı

Memur Sen Muş Şubesi tarafından yetim çocuklarla iftar verildi. Koruyucu aile yanında kalan çocuklar ile koruyucu ailelere yönelik düzenlenen iftar programıyla kimsesiz çocuklar mutlu edildi.

Bir parkta düzenlenen iftar programının açılış konuşmasını yapan Memur Sen Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, kendilerini yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Memur Senin her zaman mazlumların yanında olduğunu söyleyen Vurar, Memur-Sen 762.000 üyesiyle Türkiyenin en Büyük Sivil Toplum Kuruluşudur. Memur-Sen emek sendikacılığın dışında, değerlerine sahip çıkan sendikadır. Memur-sen Dünde, bu günde Dünyanın her tarafındaki Müslüman ve mazlum kardeşlerimizin yardımına koşmuş ve koşmaya devam edecektir. Filistin, Suriye, Mymar, Arakan,Somali ve Irakta süre giden çatışmalardan dolayı yetim kalan çocukların her zaman yanında olmuştur. Biz Müslümanlar dünyada bir araya gelerek dünyadaki Müslümanlara uygulanan soykırıma karşı bir birimize destek olmamız gerekirken maalesef bizler birbirimizin canına kast ediyoruz. Memur-Senin en büyük hayallerinden biride tüm dünyadaki Müslümanların birlik ve dirlik olmasıdır. Allahın izniyle o günlerde gelecektir dedi.

Bu güzellikleri bir araya getirerek bu kadar güzel insan ile iftar açmak hakikaten rahmetlerin, bereketlerin en güzeli olduğunu düşünüyorum diyen Vurar, Bildiğiniz gibi Duha suresinde, hem Peygamber Efendimizin yetim olduğuna dair bize bilgi verir hem de bizlere öğüt verir. Duha suresinde Yüce Rabbimiz şöyle Buyurmaktadır; Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla, Kuşluk vaktine andolsun, Karanlığı çöktüğü vakit geceye andolsun ki, Rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da. Muhakkak ki âhiret senin için dünyadan daha hayırlıdır. Şüphesiz, Rabbin sana verecek ve sen de hoşnut olacaksın. Seni yetim bulup da barındırmadı mı? Seni yolunu kaybetmiş olarak bulup da Hidayete erdirmedi mi? Seni ihtiyaç içinde bulup da zengin etmedi mi? Öyleyse sakın yetimi ezme! Sakın isteyeni azarlama! Rabbinin nimetine gelince; İşte onu anlat.

Yüce Allahımızın bize emrettiği bu ayetlerle sözlerime son verirken bizlerin yanında olan bizlerle bu ortamı paylaşan çok değerli misafirlerime ,Bizlere sizleri hatırlamamıza vesile olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürüne ve çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Başı rahmet ortası mağfiret sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını Cenab-ı haktan niyaz ediyor Allah yar ve yardımcımız olsun şeklinde konuştu.

Memur Sen Muş Şubesi tarafından düzenlenen iftar programına, Belediye Başkanı Feyat Asya, sivil toplum kuruluşu üyeleri, koruyucu aileler ve yetim çocuklar katıldı.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri