Skip to main content

Malum-Sen’den yollarınızı ayırın

Muş Haber Fotoğrafı

Kamu çalışanlarının ekonomik sosyal haklarının geliştirilmesi kapsamında hükümetle sendikalar arasından imzalanan ve 2014 – 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşme ile kamu çalışanlarının mağdur edildiğini söyleyen Türk Sağlık Sen Muş İl Temsilcisi Onur Şemsettin Seyitoğlu konu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Seyitoğlu yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında, Hükümetin paydaş sendikası kamu çalışanlarının ekonomik sosyal haklarının geliştirilmesi için 2014 ve 2015 yılı için hükümetle yapmış olduğu İki yıllık toplu sözleşmede kamu çalışanlarını mağdur eden toplu sözleşme imzalamıştır, Kamu çalışanlarının üye olmuş olduğu malum paydaş konfederasyon kamu çalışanlarından almış olduğu yetkiyi hükümet lehine kullanarak hükümetin memura yapmayı göze alamadığı ücret zammına hükümetin önerdiğinden daha aşağı bir teklif önererek imza atanlar memurun ocağına incir ağacı diktiler dedi.

Toplu sözleşme masasında hükümetten enflasyon farkı dahi istemeyen paydaş sendika toplu sözleşme masasında memuru enflasyona mağlup ettirdi diyen Seyitoğlu, Memur bu gün 15 Temmuzda bankamatiklerden maaşlarını aldığında memuriyet hayatında ilk kez zam yapılmadığını gördü. Sadece maaşlarında değil sabit ek ödemenizde, aile yardımı gibi sosyal ödemelerde de bir kuruş bile zam gelmedi. Kendilerini memur sendikası sanan aslında Hükümetin paydaş ortağı olan sözde sendika toplu sözleşme masasında hükümetin teklifinden daha düşük bir teklife evet dedi. Toplu sözleşme yapma yetkisini kötüye kullandılar. Hükümetin paydaşı ortağı konfederasyon yöneticileri memurların hak ve menfaatlerini korumak, genişletmek, geliştirmek yerine kamu çalışanlarının sosyal haklarını daraltan bir toplu sözleşme imzaladılar. TÜİK verilerine göre 2014 yılının ilk altı ayında enflasyon oranı yüzde 5.7 çıkmıştır. Hükümetin paydaşı olan sarı sendika Hükümetle hiç pazarlık yapmayıp hükümetin açıkladığı yüzde 3+3 zamma razı olsa idiler, Bugün enflasyon farkı olarak yüzde 2.7 daha maaşınıza zam yapılmış olacaktı. Sendika bile diyemeyeceğimiz hükümetin paydaşı ortağı olan sarı sendika hükümetin vermiş olduğu % 3+3 istemediler ifadelerini kullandı.

Seyitoğlu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Kamu çalışanlarına kirli bir oyun oynadılar. Masaya yüzde 6+6, taban aylığı 100 TL zam ve 234 TL aile yardımı talebi ile oturdular. Sadece 123 TL seyyanen zamma imza attılar. Kısacası memura iki yüzlü davrandılar. Bugün enflasyon karşısında memurun maaş zammı çoktan buharlaştı. Memur enflasyon karşısında kaybetti. Memur-Sen 2014 yılını kamu çalışanlarına zehir etmiş. Temmuz ayı itibarıyla pratisyen bir doktor 119 TL, ebe hemşire, sağlık teknisyenleri ve sağlık memurları 60 TL, memurlar 46 TL, hizmetliler aylık 28 TL zarardadırlar.

Aile yardımı Temmuz 2013te 163 TLiken. Temmuz 2014te de 163TL olarak kaldı. Halbuki sadece yüzde 3+3 ve enflasyon farkına bile evet denilseydi bugün aile yardımı 178 TL olacaktı. Ama tüm bunları hükümetin paydaş sendikası ortağı istemedi. Kamu çalışanlarını düşünmedi. Onlar hesabını sadece kendi siyasi ikballeri üstüne yaptı. Ona göre zam isteyip, imzayı attılar. Hesaplarında, kitaplarında, akıllarında ve imzalarında memurlar olmayan Malum-Senin yol açtığı bu felaketi hiçbir kamu çalışanı unutmamalı, aklından çıkarmamalıdır.

Sadece unutmamak yetmez, malum sendikanın 2014 yılında ellerindeki imza yetkisini Kamu Çalışanlarına aleyhinde kötüye kullanarak yapmış oldukları bu ekonomik zulmün hesabını kamu çalışanları Hükümetin paydaş sendikasına sormalıdırlar. Kendilerine ikiyüzlü davranan, hükümetin teklifinden daha düşük bir zamma imza atanların yanlarına kar kalmamalıdır. Memurun ocağına incir ağacı dikenlere memurlar gerekli dersi vermelidir. Bunlara daha fazla tahammül etmemelidirler. Kamu çalışanları malum sendikaya her ne şekilde üye olmuşlarsa bile kendilerine yapılmış olan bu ekonomik kötülüğe karşı bir imza atarak kendilerine 2014ü zehir eden, ceplerinde kocaman bir delik açan, enflasyon canavarına memuru teslim eden malum sendika ile yollarını ayırmalıdırlar.

Malum sendikanın kamu çalışanlarının gelecekleri ile daha fazla oynamalarına, evlerine girecek aşa kepçe daldırıp alıp gitmelerine mani olmalıdırlar. Tepkilerini ortaya koymalıdırlar. Zulme rıza göstermemelidirler. Aksi takdirde kamu çalışanları hükümetin paydaşı ortağı olan sözde sendikaya tahammül edildikçe paydaş ortak sarı sendika daha çok azacağına kamu çalışanları şahit olacaklardır. Bizde yaygın kullanılan bir atasözü Akıllı adam aynı delikten, üstelik aynı yılana iki defa ısırılmaz diyor. Kamu çalışanlarının bunu unutmamaları gerekir.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri