Skip to main content

Kısa dönem erler and içti

Muş Haber Fotoğrafı

Kısa dönem için yemin töreni düzenlendi. Bir süreden beri vatanı görevlerini yapmak için Muş İl Jandarma Alay Komutanlığında silah altına alınan 325’inci kısa dönem erler için Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atatürk Kapalı Spor Salonunda yemin töreni düzenlendi.

Törene Vali Erdoğan Bektaş, askeri erkan ve asker yakınları katıldı. Kısa dönem erlerin yeminde töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Yarbay Kenan Erkur yapmış olduğu konuşmada, “Muş İl Jandarma Komutanlığına, 325’inci kısa dönem askerlerimizin ant içme törenine katılarak bizleri onurlandırdınız. sizleri burada görmenin mutluluğu içerisindeyiz. Personelim ve şahsım adına saygı ve şükranlarımı arz ederim. Bir vatan düşünün ki, her karış toprağı kanla yoğrulmuş, bir millet düşününki; kahramanlığı ve vatan sevgisi tüm dünyaya nam salmış, uğrunda yüzlerce destan yazılmış olan bu vatanın evlatları olarak askerlik bizim tabiatımızdan gelen ve onurla yaptığımız şanlı bir görevdir. Bu şanlı görevi yerine getirebilmek için şartlar ne olursa olsun hiç düşünmeden, sevinç ve heyecanla bu kutsal ocağa yakınlarınız ve sevdikleriniz tarafından bir şölen havasında davullarla, zurnalarla uğurlandınız. Aynı şekilde Muş İl Jandarma Komutanlığı olarak bizlerde sizleri karşılayarak bağrımıza bastık. Bu şekilde; arkadaşlarının omuzlarında, evlatlarını güle oynaya vatan hizmetine uğurlayan dünyada başka bir millet görülmemiştir. Dünyanın hiç bir ordusunda “yüreği seninkinden daha temiz ve daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir” sözleri ile Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milletinin askerliğe olan tutkusunu ve bağlılığını gözler önüne sermiştir” dedi.

Yarbay Erkur konuşmasında askerlerin anne ve babalarına seslenerek şunları söyledi: “Vatan hizmetini yerine getirmek için bu kutsal ocağa koşarak gelen evlatlarınız, coşkuyla, heyecanla, gururla karşınızda durmaktadırlar. Mehmetçiklere, burada sıralı komutanların bilgi ve tecrübeleri, üstün gayret ve çabaları askerlik ruhu, disiplin şuuru, vatan ve millet sevgisi aşılanarak kısa sürede askeri hayata intibakları sağlanmış ve alacakları görevleri yerine getirmek için kendilerine gerekli olan bilgiler verilerek, fiziki yetenek ve beceri kazandırılmıştır. Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlılığı, ülkenin bölünmez bütünlüğüne inancı, sevgi ve saygıyı, ortak yaşamayı, paylaşmayı, yardımlaşmayı, sabır ve tahammülü, fedakârlığı, cesareti, bir askerde bulunması gereken esasların neler olduğunu burada öğrenecekler. Onlarla ne kadar övünseniz azdır. Bir an olsun ayrı kalmalarına tahammül edemediğiniz, ancak vatan savunması gibi kutsal görev için onur ve gururla kutsal ocağa gönderdiğiniz evlatlarınızdan uzakta kalmaktan tasalanmayın. Onlar burada yalnız ve sahipsiz değillerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri çok büyük bir ailedir. Evlatlarınız kutsal ocakta huzur içerisindedirler. Onlar sadece sizin evlatlarınız değil, bizimde evlatlarımızdır”.

Yemin töreninde konuşan Yarbay Erkur konuşmasının son bölümünde Mehmetçiklere hitaben şunları söyledi: “Sizler Türk Silahlı Kuvvetlerinin kutsal görevi olan, Türk Yurdunu ve Türk Cumhuriyetini korumak için, namus ve şerefiniz üzerine yemin edeceksiniz. İçtiğiniz and’la, gerektiğinde vatan ve millet uğruna, seve şeve canınızı bile verebileceğinize hepimizin huzurunda söz vereceksiniz. Ettiğiniz yemine sadık kalarak, gerektiğinde vatanımız ve cumhuriyetimiz uğrunda, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağınıza gönülden inanıyoruz. Görevinizi yaparken Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği uygarlık yolundan, onun ilkelerinden ayrılmaksızın Yüce Türk Milletine ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine layık olabilmek için yarış ediniz. Görevinizi yaparken yolunuz Atatürk yolu, rehberiniz Cumhuriyet yasaları olmalıdır. Andınız; yüce milletimize, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, Jandarma teşkilatına, değerli ailelerinize ve sizlere hayırlı ve uğurlu olsun”.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri