Skip to main content

KESK; İsrail’i lanetliyoruz

Muş Haber Fotoğrafı

KESK Muş Şubeler Platformu, Gazzeye yapılan saldırıları kınadı. Konu ile ilgili KESK Dönem Sözcüsü İdris Gürkanın yaptığı basın açıklamasında, Bu gün İsrail in Gazze ye düzenlediği saldırıların 13. Günü. Tam onüç gündür İsrail, Gazze de okullar, camiler ve hastaneler başta olmak üzere tüm sivil yerleşim yerlerini ağır bir bombardımana tabi tutmaktadır dedi.

Gürkan, Toplam nüfusu 8 milyon olan İsrail 1.5 milyarlık İslam alemine rağmen Filistin halkına yıllardır uyguladığı insanlık dışı saldırıları son günlerde kara harekatına dönüştürmüş ve böylece vahşetine vahşet, ölümlerine ölüm katmıştır. Bugün itibariyle katledilen Filistinli sayısı 425 i aşmış durumdadır. Yaralıların sayısı ise bilinmemektedir. Üstelik Gazze de şuanda elektrik gıda ve ilaç sıkıntısı yaşanmaktadır. Devlet olma vasfını yitirmiş adeta teröristleşmiş olan İsrail hükümeti Filistinlilerin ölülerini defnetmesine, yaralılarını da tedavi etmesine imkân vermemektedir. Bu zulümdür, katliamdır insanlık suçudur. Muşun emekçileri ve halkı olarak İsraili lanetliyoruz. Ancak sunu çok iyi biliyoruz ki bu katliamda tek suçlu olan İsrail değildir. Suçlu olan İsrailin bu katliamlarına sadece bağırıp çağıran ama gizliden gizliye her türlü askeri ve ticari ilişkiler geliştiren AKP hükümetidir. Bu vesile ile AKP hükümetine buradan Artık yeter diyoruz. Bırakın artık türbinlere oynamayı bir an önce Venuzeulla ve Şili gibi samimi olun İsrail ile her turlu askeri ve ticari ilişkileri bitirin. Biz ancak bu şekilde sizin samimiyetinize inanırız. Siz ancak böyle Gazzeli kardeşlerimizin dertlerine derman olabilirsiniz ifadelerini kullandı.

Rojavada da aynı şiddetin söz konusu olduğu söyleyen Gürkan açıklamasını şu şekilde sürdürdü: Değerli halkımız bu kutsal Ramazan ayında sadece Filistin için ağlamıyoruz aynı zamanda ROJAVA için ağlıyoruz. IŞİD isimli çete vahşi bir şekilde Kobani kantonuna saldırmaktadır. İslam dini adına, Allahu Ekber diyerek kadın, çocuk ve sivilleri öldürmektedirler. Üzülerek görüyoruz ki herkes Filistine ağlamakta ama Kurdistan ın batısı yani Rojavayı kimse görmemektedir. Bu tavır vicdansızlıktır, adaletsizliktir, ikiyüzlülüktür. Biz bu ikircikli tavrı buradan kınıyoruz. Rojava Özgürleşmeden Filistin özgürleşmez. Bu yüzden nasıl hep birlikte Filistine sahip çıkıyorsak aynı şekilde Rojavaya da sahip çıkmamız gerekmektedir. Bu coğrafyanın emekçileri olarak buradan tekrar haykırıyoruz bizim için İsrail eşittir IŞİD, Filistin eşittir Rojavadır. Bunların arasında hiçbir fark görmüyoruz. AKP hükümetinden bir an önce IŞİD çetesine verdiği destekleri kesmesini ve İsrail ile olan tüm ilişkilerini askıya almasını talep ediyoruz. Bu iki terörist oluşumun katliamları devam ettikçe bizlerde basın açıklamalarımızla, yürüyüş ve protestolarımızla mücadeleye devam edeceğiz.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri