Skip to main content

Kayak için ne gerekirse yapmaya hazırız

Muş Haber Fotoğrafı

Kayak turizminin gelişmesi ve Muş’un kayak eğitim merkezi haline gelmesi için ne gerekirse yapmaya hazır olduğunu belirten Vali Erdoğan Bektaş, “Kayak Federasyonu Başkanı ile masaya oturup pazarlık yapmaya hazırız”.

Türkiye Kayak Federasyonu Biathlon Milli Takım Kampına katılan sporcuları kabul eden Vali Erdoğan Bektaş, kayak turizminin geliştirilmesi ve kayak eğitim merkezinin kurulması için açık çek verdi. Bu yıl bir takım yatırımlar yaptıklarını ancak bunlarla sınırlı kalmayacaklarını ifade eden Vali Bektaş, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık ile masaya oturup pazarlık yapacaklarını söyledi.

Muş’un kayak turizmine müsait olduğunu ve Muşlu kayakçıların büyük bir avantaj olduğunu kaydeden Vali Bektaş, yatırımlar yaparak Muş’u kayak sporunda ciddi bir noktaya taşımak istediklerini ve şartların bunun için elverişli olduğunu söyledi. Muş’ta kar kalitesinin kayak sporu için çok uygun olduğunu ve bu avantajın kullanılıp illin ekonomisine kazandırılması gerektiğini ifade eden Vali Bektaş, alt yapı, yatırım ve pistlerin konumu ile ilgili ne gerekirse yapacaklarını ifade etti.

Kentin birçok bölgesinde kayak sporunun yapılabileceğini ifade eden Vali Bektaş, gerekirse mevcut pistlerde iyileştirmeler yapacaklarını, gerekirse yeni pistler yapacaklarını da sözlerine ekledi. Erzurum’da kar olmadığı için kayak yarışmalarının Bitlis’te yapıldığını belirten Vali Bektaş, Muş’ta kayak sporunun daha yaygın olması için mücadele ettiklerini ve Federasyon Başkanı ile bir araya gelip Muş’un kayak eğitim merkezi olmasını isteyeceklerini, Federasyonunda istediği yatırımları yapacaklarını söyledi.

Muş’ta farklı iklimler, farklı sporlar yaşanıyor. Kayak evimizde yarından itibaren Biathlon Milli Takım Kampı başlıyor. Federasyon Başkanımızla görüşeceğiz. Mutabık kalırsak Muş’un kayak eğitim merkezi haline gelmesini sağlayacağız. Kayak evinde zoru aştık. Artık bundan sonra kendi kendisini tanıtacak duruma geldi. Yarın bu arkadaşlar gidecek, yerlerine yenileri gelecek. Kayak evinde her şeyimiz var. Olmayanlarda olacak. Biz burada misafir ağırlamaya devam edeceğiz. Ev sahibiyiz, kim gelirse gelsin, her şeyimiz ile hazırız” diye konuştu.

Muş’ta başlayan Türkiye Kayak Federasyonu Biathlon Milli Takım kampının 8 Şubat’a kadar devam edeceği bildirildi. 10 kayakçı, 3 antrenör, 1 sorumlu yöneticinin katıldığı kamp hakkında Vali Erdoğan Bektaş’a bilgi veren Türkiye Kayak Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Mithat Yıldırım, Biathlon sporunun Türkiye’de yeni olduğunu ancak dünyada hızla geliştiğini söyledi.

Muş’ta ilk defa düzenlenen Türkiye Kayak Federasyonunca Biathlon Milli Takım Kampına katılan heyetin, Kafile Başkanı Mithat Yıldırım, Doktor Yrd. Doç. Dr. Osman Kenan Kahyaoğlu, Antrenörler Crt Ivancıc, Sait Çetin, İdris Kor, Şefik Yaşar Sporcular İzzet Kızılaslan, Mesut Ördek, Orhan Gazi Civil, Eyüp Levent, Ahmet Üstüntaş, Nihan Erdiler, Rahşan Yılmaz, Emine Aydın, Ayhan Arslan ve Şebnem Önver bulunuyor.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri