Skip to main content

Kadınlar yararına kermes

Muş Haber Fotoğrafı

Gonca Kadın Derneği, ilimizde yaşayan kadınların eğitilmesi ve istihdam edilmesi için kermes düzenledi. Cumartesi günü Ceylan Plaza İş merkezi üçüncü katında düzenlenen kermesin açılışını Belediye Başkanı Necmettin Dede yaptı.
Gonca Kadın Derneği üyeleri tarafından hazırlanan kermesin açılışı Cumartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirildi. Kermesin açılışına Belediye Başkanı Necmettin Dede, Vali Yardımcısı İlyas Gün’ün eşi Gül Gün, Gonca Kadın Derneği Başkan Yardımcısı Saniye Karabay bazı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kermesin açılışında konuşan Belediye Başkanı Necmettin Dede, derneğin yaptığı çalışmalardan dolayı övgüyle bahsetti.
Zaman değişti, toplumlar değişiyor. Artık bayanlar evde oturmuyor, onlar da gerçekleştirilen birçok faaliyete katılıyor. Onlarda evlerine aş, ekmek getirmek için uğraş veriyorlar. Bir aile de hem erkek hem de kadın çalışıyorsa o evde ki dengeler daha sağlam temellere dayalıdır. Ekonominin iyi olduğu bir evde kavga gürültü olmaz. Ne kaynana bağırır, ne kayınpeder bağırır. Mutlaka evin huzur biraz da ekonomik duruma bağlıdır. Huzurun sağlanabilmesi elbette sadece ekonomik duruma bağlı değildir. Ancak en temel faktörlerin başında ekonomik durumun iyi olması gelmektedir. Bugün burada aile ekonomisine bir nebze de olsa katkılar sağlamak amacı ile böyle bir çalışma içerisine girmiş bayan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.
Muş ilinin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda kalkınması için bu tür çalışmalara fazlası ile ihtiyacı var. Bu güzel çalışmaların memleketimizde gerçekleştirmesi bizleri sevindiriyor, gururlandırıyor, bugün burada olduğu gibi, bu tür faaliyetlere her zaman katılmanızı ve desteğinizi esirgememenizi diliyorum. Emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum” dedi.
Gonca Kadın Derneği Başkan Yardımcısı Saniye Karabay ise yapmış olduğu açıklamada; ‘Kermesimiz 5 gün boyunca açık kalacak” dedi.
Kadının aile içi önemini vurgulamak ve kadının daha iyi yerlere gelmesi için bu derneği kurduklarını belirten Karabay; seslerinin duyulması için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.
“Yeni kurulmuş bir dernek olmalarına karşın güzel çalışmalar sergilemekten geri kalmadıklarını söyleyen Karabay; Muş ilinde yaşayan bayanlar olarak, sorunlarımızın, isteklerimizin ve beklentilerimizin karşılanması için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Kadının aile içindeki önemine dikkat çekmek ve sorunları birlikte çözmek için bu yola çıktık. Muş’taki kadınların eğitilmesi, mesleki kurslar ile onlara fayda sağlayacak çalışmaların gerçekleştirilmesini hedefliyoruz. Bayanlarımızı ve genç kızlarımızı eğitmek istiyoruz.
Mutlu ve temeli sağlam yuvalar kurulması, neslin devamı için dünyaya getirdiğimiz çocuklarımızın topluma, ailesine ve kendisine faydalı bireyler olarak yetiştirilmesi için kurmuş olduğumuz derneğimiz bu amaçlar doğrultusunda kermes düzenliyor. Kermesimizin en büyük amaçlarından birisi de buradan elde ettiğimiz gelirler ile kadınlarımıza fayda sağlayabilecek işler yapmaktır. Muş’lu hemşerilerimizin kermesimize ilgi göstermesi bizleri çok mutlu etti.’ diye konuştu.
Cumartesi günü açılışı gerçekleştirilen kermesin 5 gün boyunca açık olacağı belirtildi. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri