Skip to main content

İkinci kafile yola çıktı..

Muş Haber Fotoğrafı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve Türkcel’in ana sponsorluğunda yürütülen “Gönül Köprüsü Projesi” kapsamında, Muş 360 kişilik ikinci kafileyi dün akşam saatlerinde Trabzon’ a uğurladı.

Milli Eğitim Bakanlığı nca Turkcel in ana sponsorluğunda yürütülen “Gönül Köprüsü Projesi” kapsamında Muş tan gidecek yaklaşık bin 400 öğrenciden 336 kişilik ikinci kafile dün akşam saatlerinde Trabzon’a uğurlandı. 100 bin öğrenci için Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı ve Turkcelin de destek verdiği gönül köprüsü projesine daha önce Muş’tan çıkmamış öğrenciler genelde gönderildi. Sivil Toplum kuruluşlarının öncülük ettiği doğu batı kardeşlik kaynaşması çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığının da gerçekleştirdiği proje ile 100 bin öğrenci için tatil şansı doğdu. Muş’un Bulanık, Malazgirt, Varto, Korkut ve Hasköy ilçelerindeki lise düzeyindeki okullardan seçilen 360 kişilik ikinci gurup Trabzon’daki arkadaşlıkları öğrenciler ile arkadaşlık kurup gelecek yıl onları da buraya davet edecekler. Proje kapsamında Muş tan sekiz otobüs ile hareket eden 360 öğrenci, 24 idareci ve öğretmen beş gün boyunca Trabzon’un tarihi turistik yerlerini gezecekler. Hangi il de mola vereceklerinden hangi koltuğa hangi öğrencinin oturacağına kadar her şeyi belirlenen projede öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği pansiyonlarda ve ailelerin yanında kalacaklar. Öğrencilerden kimileri tarla işlerinden kurtulduğu için sevinirken kimileri de ilk defa Muş’un dışına çıkacakları için sevindi. Muş Milli eğitim müdürlüğü yetkilileri kafile başkanlarına uyarılarda bulunarak öğrencilerin kendilerine emanet olduğu için dikkat etmesi gerektiğini belirttiler. Bunun yanında Muş’u temsil edecek şekilde öğrencilerin davranması konusunda dikkat etmelerini istediler.

“ ÖNEMLİ BİR PROJE”
Bu projenin önemli bir proje olduğunun altını çizen Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, bu çerçevede dört gurup halinde bin 400’e yakın öğrenciyi Trabzon’a 1 haftalığına gönderdiklerini ifade etti. Gönül köprüsü projesinin daha öncede gönüllü sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirildiğini hatırlatan Bayraktar, “ önceleri bir kısım Sivil toplum kuruluşları yapıyorlardı şimdi Milli Eğitim Bakanlığımız bunu proje haline getirdi” dedi. İllerinden daha önce çıkmamış öğrencilerin diğer illeri görmesini sağlamak, yaz tatillerini değerlendirmek ve oradaki insanlar ile bilgi alışveriş sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini kaydeden İl Müdürü Bayraktar, projenin güzel olduğunu söyledi. Muş’tan toplam Bin 395 öğrenci ve 93 öğretmen ile idarecinin gönül köprüsü projesine dahil edildiğini belirten Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, dün gönderilen ikinci kafilede ise 360 öğrenci ve 24 öğretmen ve idarecinin aralarında bulunduğunu söyledi. Uygun olan öğrencilerin bu proje dahilinde geziye götürüldüğünü ifade eden Müdür Bayraktar, öğrencilerin seçiminde sadece başarının göz önüne alınmadığını söyleyerek, “böyle bir proje için başarılı- başarısız öğrenci sınıflandırması yapılmadı, il genelinde eğitim veren okullarımız yöneticilerinin gitmesini uygun gördüğü kişileri seçmiştir”.şeklinde konuştu.

 Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri