Skip to main content
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Gökarslan, kendisine birincilik getiren çalışmalarını anlattı

Gökarslan, kendisine birincilik getiren çalışmalarını anlattı

Muş Haber Fotoğrafı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in imzasıyla Muş İŞKUR İl Müdürlüğünden, Sinop Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü olarak atanan Mikail Gökarslan, Muş’ta yaptığı çalışmaları anlattı.

2008 yılından bu yana Muş İŞKUR İl Müdürü olarak görev yapan Mikail Gökarslan, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün çalışma performans rapor sonuçlarına göre, 2010 yılında Türkiye 10’uncusu, 2011 yılında ise Türkiye 1’incisi olmuştu. Muş’ta özellikle gençlere önem veren Gökarslan, bu arada özürlü, hükümlü ve eski hükümlü kişileri iş ve meslek sahibi yapmak için büyük çaba sarf etmişti.

Kendisine destek veren herkese teşekkür eden Gökarslan, yayımladığı veda mesajında Muş’tan ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığını belirtti. Devlet büyüklerinin kendisinin bundan sonraki görev yerinin Sinop olduğuna işaret eden Mikail Gökarslan, “Bizim için şehir önemli değildir. Bizim için Türkiye’nin her yeri önemlidir. Bundan böyle Sinoplu hemşerilerimin hizmetkarı olacağım.” dedi. Çalışma raporunda özellikle bir konuya dikkat çeken Gökarslan, Muş ekonomisine toplam 53 milyon 473 bin 809 TL kazandırdığının altını çizdi.

Gökarslan, 2008 yılından bu zamana kadar çalışmalarını şöyle sıraladı: “2009–2010–2011–2012 Ocak zaman diliminde 785 işveren ziyaretleri yapılmıştır. Bin 85 kişinin kurstan istihdam, 5 bin 144 daimi ve geçici olarak istihdam genel istihdam toplamı 6 bin 229’dur. Son üç yılda, 223 kurs, 9 bin 274 kursiyer, iş danışmanlığı bireysel bin 629, meslek danışmanlığı bireysel 52, okul çalışması (İş ve meslek danışmanlığı hizmetleri) 3 bin 995, veli toplantısı (meslek ile ilgili bilgilendirme) 340 ve 6 bin 16 kişi iş arama becerileri eğitim (iş ve meslek danışmanlığı) hizmetlerinden faydalanmıştır. İşsizlik sigortasına başvuran kişi sayısı bin 355, hak eden kişi sayısı bin 17; iş kaybı tazminatı (Tekel işçileri) başvuran kişi sayısı 227, hak eden kişi sayısı 227’dir.”

Gökarslan, hizmet süresince yukarıda belirtildiği gibi yaklaşık 9 bin 274 kişiyi (özürlü, hükümlü, eski hükümlü, kendi işini kuracaklara yönelik ve istihdam garantili) meslek edindirme kurslarına aldığını bildirdi. Gökarslan, açılan bir kursa iki kat fazlasına davetiye gönderdiğini ekledi ve şöyle devam etti: “Bu süre zarfında çalışmalarımız ne valiliğimize, ne Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne, ne Çalışma Bakanlığımıza ve ne de hükümetimize hiçbir sorun yansıtılmamıştır. Her işi yaparım değil, bir işi yaparım sloganı ile ilimiz ekonomi yönünde gelişen, sürekli yatırım alan bir il olması yanı sıra hükümetimiz tarafından verilen teşvik kredilerinin yerinde kullanılmasına ve yeni yatırımcılara kalifiyeli eleman yetiştirip alt yapıyı hazırladık.”

“Muş HALKI İŞKUR’U, İŞKUR DA Muş HALKINI TANIMIŞTIR”

İŞKUR’u Muş’ta tanıttığını söyleyen Gökarslan, “Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki İŞKUR Muş’ta ortalama olarak her aileden en az bir kişiye hizmet vermiştir. Muş halkı İŞKUR’u, İŞKUR da Muş halkını tanımıştır. Mesela daha evvelden çeşitli nedenlerden dolayı kendi iradesi dışında işinden ayrılmış ve işsiz vatandaşın sosyal devlet gereği, bu işsiz vatandaşına yeni bir iş buluncaya kadar karşılıksız işsizlik maaşını alma hakkının olduğunu bile bilmiyordu. Oysa bugün buna benzer bir çalışanın ve çalışmayanın ne gibi haklara sahip olduklarını duyurduk. Bugün Muş’ta bin 712 kişiye ek olarak bin 17 işini kaybetmiş işsiz vatandaşa karşılıksız 6-7 ve 8 aylık değişen bir süreyle işsizlik maaşı ödeniyor.” ifadelerini kullandı.

Mikail Gökarslan, tüm Muş halkından helallik istedi. Gökarslan, “Yapılan bu çalışmalarda bizlere destek veren, başta Muş Valisi Ali Çınar’a, İl İstihdam Kurulu üyelerine ve benimle birlikte gece-gündüz demeden mesai saati gözetmeksizin çalışan İŞKUR kurum personellerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum temsilcilerine, basın mensuplarına ve ismini sayamadığım tüm Muş halkına teşekkürlerimi sunuyorum.” diye sözlerini tamamladı. 

 Cihan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri