Skip to main content

Gençlik meclisi binlere ulaşmaya devam ediyor

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Gençlik Meclisi bir dönem kurslarını tamamladı. Gençlik meclisindeki kursların ardından çeşitli branşlarda sertifika dağıtım törenleri de gerçekleştirildi. Başkan Deniz Koçmen, birinci yarıyılda çok sayıda öğrenciye ulaşmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, ikinci dönem çok daha iyi projeler sunacaklarını bildirdi.

İLÇE, BELDE VE KÖYLERDE DE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR Başkan Koçmen, Tüm yurtta Anneler Günü nedeniyle birçok etkinlik düzenlenirken Muş Gençlik Meclisi olarak hastanedeki anneleri ziyaret ederek karanfil dağıtıp sohbet etmiştik. Köy okullarına değerler eğitimi kapsamında yürüttüğümüz animasyon aktivitelerimizle Kepenek köyündeydik. Gençlik Meclisi Olarak Muş Hacı Şeref Camisinde Kadir Gecesi Münasebetiyle Kuran´ı Kerim ve Hz. Muhammed´in hayatı konulu kitap hediye dağıtımında bulunduk. İlimizde bulunan birçok liseyi ziyaret ederek Gençlik Meclisimizi tanıtıp kendilerini davet ettik. Halk oyunları çalışmalarımıza katılan gençlerle birlikte katıldığımız Halk Oyunları yarışmasında ikincilik elde ettik. Kurulduğumuz yıldan bu yana her sene farklı aylarda sürdürdüğümüz bu etkinlik ile sadece il merkezinde değil ilçe, belde ve köylere de giderek orada bulunanlarla kitap okuduk.

ENGELSİZ YAŞAMA DİKKAT ÇEKİLDİ Çeşitli faaliyet ve etkinlikleri anlatan Başkan Deniz Koçmen, şunları söyledi: Kirletmeyin! Doğamıza Sahip Çıkıyoruz´ sloganıyla toy ve telli turnaların yaşatılması için uçurtma uçurdular. Muş Belediyesi Gençlik Meclisimizde bir yıl boyunca çeşitli kurs çalışmaları ile sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde gençler, serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirme fırsatı buldu. 3 Aralık Dünya Engeliler gününde alışveriş merkezinde kurduğumuz empati stantı ile vatandaşların engellilerin hislerine ortak olmalarını istedik. Muş Gençlik Meclisi ile Sungu Çok Programlı Anadolu Lisesi arasında imzalanan, öğrencilere yönelik farkındalık protokolü kapsamında, Muş Gençlik Meclisi ile Muş Sevgi Engelliler Derneği Basketbol Takımı arasında engelsiz yaşama dikkat çekmek için bir basketbol maçı organizasyonu yapıldı.

ULAŞMADIĞIMIZ YERLERE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ Muş Gençlik Meclisi Başkanı Deniz Koçmen, amaçlarının Muş´ta zayıf olan sosyal faaliyet alanlarını geliştirmen olduğunu kaydetti. Halk oyunlarında da ikincilik derecesi elde ettiklerini hatırlatan Başkan Koçmen, 2017 yılında azimli ve kararlı bir çalışmayla çok daha iyi projelere imza atacaklarına inandıklarını dile getirdi. Başkan Koçmen sözlerini şöyle tamamladı: Muş Gençlik Meclisimiz ile Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Programlar Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Konseyi Temsilciliği işbirliği ile düzenlediğimiz Belediye Başkanımız Üniversiteli Gençlerle Buluştu programıyla Belediye Başkanımız Sayın Feyta Asya, üniversiteli kardeşlerimizle bir araya geldi.

Sungu ÇPL Anadolu Lisesi İle Muş Belediyesini ziyaret, kursiyer ve eğitmenlerimizle sıra gecesi, Serebral Palsi Hastalığı´na dikkat çekmek amacıyla FUT-SA, kursiyerlerimiz ve yönetim kurulumuzla halı saha maçı, MŞÜ 1. Geleneksel Halk Oyunları Festivali´nde 2.lik elde ettik. Yaptığımız bu faaliyetlerle kayıt altına aldığımız toplam 35 bin 740 kişiye ulaştık. Bu rakamı arttırmak, özellikle ulaşmadığımız yerlere ulaşabilmek üzere 2017 yılında daha azimli ve istikrarlı bir çalışma planı hazırlayıp faaliyetlerimizi çeşitlendirerek halkımıza gençliğimize sunmaya devam edeceğiz inşallah 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri