Skip to main content

Engelliler derneğinden Bakan Yılmaz’a jest

Muş Haber Fotoğrafı

Geçtiğimiz günlerde Muşa gelen ve Cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaza Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz tarafından anlamlı bir hediye verildi.

Muş Valiliği Koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığı finanslı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Muş Bedensel Engelliler Derneği tarafından yürütülen ‘Engelsiz Eğitim’ projesinin çalışmalarının sona ermesinin ardından engelliler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve birçok bakana jest yaparak kendi resimleriyle süslü hediyelik tepsi yaptılar.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmazın Muş iline yaptığı ziyaretin ardından Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz Bakan Yılmaz için hazırlanan resimli tepsiyi kendisine takdim etti.

Engelli olmanın başarılı olmanın önüne geçmediğini söyleyen Bakan Yılmaz, kendisine verilen en anlamlı hediyelerden biri olduğunu söyleyerek, engellilerin yapmış olduğunu başarılı çalışmadan ötürü Korkmaza teşekkür etti.

‘Engelsiz Eğitim’ projesi hakkında bilgi veren Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, Kurs kapsamında 2 ay boyunca 20 engelli vatandaşa ahşap boyama eğitimi verildi. Kurs boyunca engelli kursiyerlerimize harçlık babında ödeme de yaptık. Bu kurs sayesinde 20 engellimiz meslek sahibi olacak. Öğrendikleri meslek sayesinde aile bütçelerine katkı sağlayacaklarına inanıyoruz dedi.

İSTİHDAM, İLİMİZİN EN BÜYÜK SORUNUDUR

Engellilerin istihdam sorununu çözmek ve onlara meslek öğretmek için projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Korkmaz konuşmasını şu şekilde sürdürdü: İlimizde engellilerin en büyük sorunu olan istihdam sorunudur ki ülkenin genelinde de aynı sorunla karşı karşıyayız. Bu anlamda Türkiye’nin en geri kalmış ilinde yaşayan engeliler olarak burada ne yapabiliriz diye bir araştırma yaptık. Engellilerin yapamayacağı hiçbir şey olmadığını gösterme amaçlı ahşap boyama kursunu açtık. Ahşap boyamada arkadaşlar her türlü desenlerle sehpa, ayna ve her türlü çalışmayı başarılı bir şekilde yaptılar. Amacımız eve bağlı bulunan engelli bireylerimizi dışarı çıkararak onlara meslek kazandırmak ve iş kapısı bulmaktır. Çünkü ilimizde engellilerimizin yüzde 90’ı evde oturuyor. Bizde elimizden geldiğince onlara yeni projeler üretip onlarla bir araya gelmeye çalışıyoruz. SODES bizler için çok yararlı oldu. Bizler engellilerimiz için burada güzel projelere imza attık. Tamamladığımız Engelsiz eğitim projesiyle engellilerimizin hazırladıkları hediyelerden bir tanesini bugün Sayın Bakanımız Cevdet Yılmaz beye takdim ettik. Aynı şekilde Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza da hazırladık. Önümüzdeki günlerde bunları da takdim edeceğiz. Bizlere SODES kapsamında bu projeleri sunan Kalkınma Bakanlığımıza, Valiliğimize ve destek veren her kese teşekkür ediyoruz.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri