Basın mensupları ile tanışma yemeğinde bir araya gelen Eğitim Sen Muş Şube Başkanlığı yöneticileri Muş’ta eğitimin sorunları, çözüm yolları ve yaşanılan sıkıntılarla ilgili olarak fikir alışverişinde bulundu.
Eğitim Sen Muş Şube Başkanlığı yöneticileri, basın mensupları ile tanışma toplantısında bir araya gelerek ilin eğitim sorunlarına değindiler.
Eğitim Sen Muş Şube Başkanı Nimet Sezgin, eğitim ve öğretimde ciddi sıkıntıların olduğunu ve bu sorunların çözümlenmesi için köklü değişikliklerin ve yatırımların yapılması gerektiğini söyledi.
2008 yılının Mart ayında yapılan seçimin ardından Eğitim Sen Muş Şube Başkanlığına gelen Nimet Sezgin ve sendika yöneticileri ilde görev yapan basın mensupları ile bir araya geldiler. Basın mensupları ile tanışma toplantısı düzenleyen Eğitim en Muş Şube Başkanlığı yönetimi, ildeki eğitim ve öğretim alanındaki eksiklikleri dile getirdikleri toplantıda eğitimin ihmal edilemeyecek çok önemli bir konu olduğunu belirterek, kalkınmanın başarılı bir eğitime olacağını kaydettiler.
Düzenlenen toplantıda konuşan Eğitim Sen Muş Şube Başkanı Nimet Sezgin, “Basınsız bir il olması düşünülemez. Basın otokontrol görevi yürütmektedir. Özgür basın bütün sorunların gün ışığına çıkmasını sağlamaktadır. Biz ilimizin eğitim sorunlarını dile getiriyoruz. Olumlu yönleri takdir ettiğimiz gibi olumsuzlukları da eleştiriyoruz. Bizler sivil toplum örgütlerinin sorumluluklarının çok olduğunu biliyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni ve sorumluluğumuzun gereğini yapıyoruz. Bizler halkın içindeyiz, eğitimciyiz, veliyiz, halkız. Sorunları çok daha iyi bir şekilde görebiliyoruz. Bizler eğitimin bilimsel ve çağdaş olmasını istiyoruz. Özgür beyinlerin yetişmesini istiyoruz. Bilimsel eğitimin bir özelliği de ana dide eğitimdir. Biz herkesin ana dilde eğitimin sürdürmesinden yanayız. Yıllardır Türkiye’den başka ülkelere öğretmen görevlendirip gönderiyoruz. Çünkü o ülkelerde herkes kendi dilinde eğitim görmektedir” dedi.
Sezgin, “Bizler Eğitim Sen olarak eğitimde ciddi sıkıntılar olduğunu hep dile getiriyoruz. İlimizde okullar açılalı uzun zaman olmasına rağmen halen öğretmen açığı sorunu ha safhada. Öğretmen açığının vekil öğretmen ile çözülmeye çalışılması ciddi bir problemdir. Eğitim sorunumuz bu yöntem ile çözümlenemez. Köyler de iktisat fakültesi mezunlar, iki yıllık inşaat meslek yüksek okulu mezunlar öğrencilere öğretmen olarak atanmış. Bu arkadaşlarımız ne kadar verimli olabileceklerdir? Bunun cevabını yetkililerden bekliyoruz. Eğitimimizin tamamen çıkmazda olduğunu görmekteyiz. Öte yandan Muş’ta derslik açığımız yoktur diyerek sınıflardaki mevcutları görmezden gelen idarecilerimizin açıkları ortadadır. Bu sistem ile özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde eğitimlerini sürdüren çocuklarımızdan başarı beklenmesi çok yanlıştır” diye konuştu.
Muşun Sesi Gazetesi