Skip to main content

E dış ticaret eğitim modülü

Muş Haber Fotoğrafı

Üniversiteli öğrencilere ‘E Dış Ticaret Eğitim Modülü’ semineri verildi. Muş Alparslan Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı’nın organizasyonu ile Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitim seminerine öğrenciler yoğun ilgi gösterildi. ARM Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nihat Altunbaş’ın verdiği eğitim seminerine Muş Alparslan Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Doç Dr. Yaşar Göz, SKS Şube Müdürü Veysi Bozyel, Öğrenci Konsey Başkanı Erhan Arslan ve yaklaşık 400 üniversiteli öğrenci katıldı.
Muş Alparslan Üniversitesi öğrencilerine yönelik ‘E Dış Ticaret Eğitim Modülü’ semineri veren ARM Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nihat Altunbaş, ilk defa Muş’ta bu programı düzenlediklerini belirterek Üniversiteli öğrencilerin katma değerlerini yükseltmek istediklerini söyledi. Eğitim seminerine ilginin yoğun olmaısndan dolayı çok memnun kaldığını belirten Altunbaş, programla ilgili yaptığı konuşmada ise: “Muş’ta ilk defa verilen bir organizasyon. Eğitimin içeriğinde girişimcilik var. Buradaki öğrencilerin kişisel katma değerlerini arttırmak. Yapmaya çalıştığımız şey hem hükümetin politikası, ihracata katma değer üretmek hem de öğrencilere oturdukları yerde elektronik ortamda ticaretin nasıl yapılacağını anlatmaya çalışmaktır asıl derdimiz bu. Bu noktada öğrenci konsey başkanları ve okul yönetimine teşekkür ediyorum. Geldiğim günden beri olumlu görüşmelerim oldu. Katılım ciddi anlamda yüksek ve çok doğru sonuçların olacağı kanaatindeyim. Genel hedefimiz, Muş Alparslan Üniversitesi’nde ki öğrencilerin katma değerlerini yükseltmek. E ticaret nedir? E ticaretteki yaklaşımlar nedir? Girişimcilik nedir? CV hazırlama, mülakat teknikler, bir iş görüşmesini nasıl yaparız? Ülkenin ve yöre insanının ekonomisine ne katabiliriz? İlimizde nelerin bulunması gerekiyor? Yavaş yavaş ticaret tüm dünyada internet teknolojisinin yayılması ile birlikte kendine yeni bir yer buldu. Burada ki öğrencilerimizin de bundan uzak kalmaması gerekiyor ve öğrencilerimizin hepsi çok akıllı. Şüphesiz ki Bilkent, ODTÜ, Boğaziçi Üniversitelerde okuyan öğrenciler iş noktasında daha çok ön plana çıkıyorlar. Okullar çok zor bölümler çok zor. Ana akademik kadroların bütün üniversitelerdeki hedefi doğru şekilde doğru yaklaşımlarla müfredata da bağlı kalarak kişisel katma değerlerini arttıracak şekilde eğitimler vermektedir. Muş Alparslan Üniversitesi de bence çok doğru bir organizasyon yapmış durumda. Katılımcı sayısının bu kadar çok fazla olması da çok önemlidir. Bunun katma değerlerini burada ki bütün öğrencilerin de yaşamasını istiyorum. Çünkü çok değer verdiğimin bir bölge ve çok değer verdiğim insanlar var burada. Bu eğitim 7 saatlik bir seminerle uluslar arası sertifika ile destekleniyor. Bu programların doğuda yapılması çok önemlidir. Örneğin Muş lalesi çok önemli, Muş üzümü çok önemli ama ne yazık ki atıl durumda. İhracatı burada entegre etmek lazım. Bu yörenin çokları da bu bölgede okuyor. Bu yörede girişimciliğe ihtiyacımız var” dedi.
Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda organize edilen eğitim semineri ile ilgili açıklamalarda bulunan Muş Alparslan Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Erhan Arslan, özellikle KPSS den iş imkanı ümidinin azaldığını belirterek özel sektöre yönelik hazırlıkların yapılması gerektiğini söyledi. Arslan, devam ettiği açıklamada: “daha önceki etkinliklerimiz biraz daha pasifti çünkü tecrübesizliğimiz vardı. Ama bu bizim ikinci senemiz oldu gerek ulusal öğrenci konseyinden gerekse buradaki etkinliğimize bağlı kalarak öğrenci arkadaşlarımızı daha sosyal bir gündem içine sokmak istiyoruz. Bunu yapmamızın en büyük nedeni de günümüzde devlet kapısında KPSS de işler daha iyi gitmiyor. Burada 400 öğrenci var bunların hepsi KPSS de yerleşecek mi belli değil. Bu bize özel sektörün manasını gösteriyor. Bizde bunlara yönelik eğitimler seminerler vermek istiyoruz. İşverenin karşısına geçtiğimizde işveren sizden nasıl bir mülakat yapacağı belli olmuyor. Bunu en iyi şekilde nasıl yapabiliriz konusunda hocamızı çağırarak nasıl girişimci olabiliriz diye eğitim almayı planladık. Hedefimiz 300 kişi iken bu sayı 400 kişiye yükseldi” dedi. Öte yandan 7 saat süren ‘E Dış Ticaret Eğitim Modülü’ semineri sonucunda Üniversiteli Öğrencilere Uluslararası geçerliliği olan sertifikalar veridi. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri