Skip to main content

DTP oylarını arttırdı

Muş Haber Fotoğrafı

29 Mart yerel seçimlerini değerlendirmek için dün Demokratik Toplum Partisi seçim bürosunda açıklamalarda bulunan DTP İlimiz Milletvekili Sırrı Sakık, DTP’nin oylarını arttırdığını söyledi.

Sakık, Muş Belediye Başkanlığını kaybetmiş olmalarına rağmen seçimin galibi olduklarını belirterek, “Daha iki gün önce seçimleri bitirdik. Koşulların ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Kimlere karşı mücadele ettiğimizi de çok çok iyi biliyoruz. Nasıl bir zoru başardığımızı da çok iyi biliyoruz. Bir taraftan küçük de olsa bir burukluk yaşarken, öte yandan bölgede oylarımızı arttırmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Seçim sürecinde emeği geçen tüm partili kardeşlerimize ve halkımıza teşekkür ediyorum. Muş Belediye Başkanlığını kaybetmiş görünsek bile aslında çok büyük bir başarı elde ettiğimiz açıktır. 2007 seçimlerinde 3 bin oy almış iken bu seçimlerdeki oy sayımızı 10 bin 350’ye yükseltmiş durumdayız. Bu da aslında çok büyük bir başarıdır. Burada bize karşı bir ittifak kurulmuştur. Saadet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin almış oldukları oylar ortadadır. Geçmiş dönemlerde alınan oylar ile bu dönem alınan oylar arasındaki fark, kurulan ittifakın açık bir resmidir” dedi.

DTP seçim bürosunda Muş Belediye Başkan Adayı Nimet Sezgin, Varto, Malazgirt ve Bulanık Belediye Başkanları, seçilen belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, parti yöneticileri ve seçmenlerin katıldığı seçim değerlendirme toplantısında konuşan Sakık, “Demokratik Toplum Partisi olarak Türkiye genelinde 99 Belediye almışız. Muş’ta ise 11 Belediye almış durumdayız. 15 tane de il genel meclis üyeliği kazanmış durumdayız. Bu sonuç hem Türkiye genelinde hem de Muş genelinde oylarımızı arttırdığımız sonucunu ortaya çıkarmaktadır. Tüm olumsuzluklara rağmen Demokratik Toplum Partisi oylarını arttırırken AK Parti’nin oyları düşme eğilimine geçmiştir. Bu sonuçta halkımızın partisine sahip çıktığını ve çıkacağını göstermiştir. Bundan sonraki süreçte daha kapsamlı ve daha örgütlü çalışmalar içerisinde olmak Demokratik Toplum Partisi bireyleri olarak bizlerin boynunun borcu olmuştur. Bu borç bizler için namus borcu kadar önemlidir. Sorun kimin seçildiği ya da seçileceği değil. Sorun Demokratik Toplum Partisi’ni engelleme girişimidir. Seçilen tüm belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri bu halkın hizmetkârı olmak için seçilmişlerdir. Her zaman emrinizdedirler” dedi.

Seçimlerde, iktidar partilerinin sürekli olarak oylarını arttırdığını, ancak bu seçimde AK Parti’nin oylarında düşüş olduğunu kaydeden Sakık, “Yerel seçimlerde sürekli iktidar partilerinin oylarını arttığı gözlemlenirken, bu seçimlerde tam tersi bir durum yaşanmış ve iktidar partisinin oy oranı düşmüştür. Diğer partiler ise neredeyse yok olmuştur. Önümüzdeki dönemde Ak parti’nin oylarını yüzde 10’lara, 5’lere geriletmek bizim boynumuzun borcudur. Türkiye genelinde olduğu gibi Muş’ta da büyük başarı elde ettiğimiz ortadadır” diye konuştu.
Yapılan basın toplantısında açıklamada bulunan DTP Muş Belediye Başkan adayı Nimet Sezgin ise bu ilde yaşayan herkesin kardeş olduğunu ve herkese kardeş gözü ile baktıklarını söyledi.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri