Skip to main content

Dönüş yoluna dikkat

Muş Haber Fotoğrafı

Bayramları yasa çeviren trafik kazaları, her yıl onlarca can alıyor. Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği (KTYG), binlerce sürücünün bayram dönüşü yollara düşmesi sonucunda yaşanan kazalara karşı uyardı.

Türkiye de son üç yılda karayollarında meydana gelen trafik kazalarında 11 bin 270 kişi hayatını kaybederken, 78 bin 982 kişi yaralandı. Geçen yıl Ramazan bayramında yaşanan 846 kaza sonucunda 61 kişi hayatını kaybederken, 785 kişi de yaralandı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2013 yılında yaşanan kazaların yüzde 88,69`u sürücü hatası olduğu tespit edildi.

KTYG Genel Başkanı Memiş, bayram dönüşü trafik kazası ihtimalini en aza indirmek için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: Değerli hususi araç sürücüleri; Bayramın son günü saat 17.00 kadar bayram sevinci yerine 109 ölü ve 4.200 yaralı insanımızla hiç bayram kutlanır mı? Yaralılardan da daha sonra ölenlerin istatistiki hesaplarında bu rakamlarında belki bir o kadar daha artacağı kuvvetlidir. Lütfen dönüş yollarında; Sabırlı olmayı öncelikle kabul edip, 1-Hız yapmamanızı,2-Emniyet kemeri takmanızı,3 Takip mesafesine uymanızı,4-Mümkünse gündüz yolculuğunu tercih etmenizi,5-Araç kuyrukları uzun diye nizami hareket yapmayıp, güvenlik şeritlerini kapatmamanızı, 6-Evimize bir an önce dönmek baskısını üzerinizden atıp lütfen bir saat sonra evime güvenli şekilde yetişmek istiyorum mantığını esas almanızı dilerim. Lütfen sabır, sabır, sabır.

Uzmanların hayat kurtaran önerileri…

YOLA ÇIKMADAN ÖNCE ARAÇLARA BAKIM YAPTIRIN

Kazalara sebep olan araç arızalarının önlenmesi için araç bakımlarının ve periyodik muayenelerinin zamanında yapılması gerekir. Araçların fren, balata, lastik, ön takım, elektrik sistemi, hidrolik sistemi, motor yağı ve anti friz gibi konularındaki bakımlarını yetkili servislerde yapın.

Araçlarınızdaki ilk yardım çantası, üçgen reflektör, yangın söndürme cihazı gibi önem arz eden ekipmanların yola çıkmadan önce tam ve eksiksiz olduğu kontrol edin. Kış aylarında olmasak da bölgesel ve coğrafi olarak ülkemizde pekala mümkün olabilecek buzlanma ve kaygan yol gibi nedenlerle oluşabilecek kazaları önlemek için araçlarında mutlaka zincir bulundurmalıdırlar.

LPGLİ ARAÇLARDA GAZ SIZDIRMASINA DİKKAT

LPGli araçlar gaz sızdırdığı takdirde ciddi kazalara neden olabilir. Bu nedenle yola çıkmadan önce aracınızı mutlaka kontrol edin. Gaz kokusu veya gaz kaçağı fark ettiğiniz anda aracınızı yetkili servise götürün.

YOL ÇALIŞMALARINA DİKKAT

Yeni yol yapımı ve yol tadilatlarındaki ikazların yeterli olmaması sebebiyle her yıl tehlikeli kazalar yaşanır. Bayramda olabilecek üzücü kazaların sonuçlarını en aza indirmek için yol çalışması olan bölgelerde hızınızı düşürün ve sollama yapmayın. Tehlikeli olabilecek yollarda mahsur kaldığınızda mutlaka yetkililerden yardım isteyin.

EMNİYET KEMERİ TAKIN

İnsan faktörü nedeniyle meydana gelebilecek trafik kazalarını en aza indirmek için mutlaka emniyet kemeri takın. Yola çıkmadan önce uykunuzu alın, kendinizi yorgun ve uykusuz hissediyorsanız biraz dinlenip öyle yola çıkın. Ani kazaların yaşanmaması için hız sınırını aşmayın. Alkol aldıysanız kesinlikle yola çıkmayın.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri