Karların erimesiyle birlikte yüksek kesimlerden toplanıp tezgahları süslemeye başlayan doğal bitki Gülbahar(çiriş), yörede sofraların asırlık lezzetlerinin başında geliyor. Gülbahar bitkisi, Muş kültüründe “Güllük, Gülbahar, çiriş ve yerli ıspanak” olarak da adlandırılıyor.
Evine yılın doğal bitkisi olarak bilinen Gülbaharı evine götüren Emin Altın isimli vatandaş, doğal bitkiye her zaman olduğu gibi yine yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, “Gülbaharın her yıl mart-nisan aylarında yetişiyor. Bitkinin doyurucu ve besleyici özelliğini biliyoruz. Bu bitki yöremizde yerli ıspanak, çiriş ve Güllük olarak da adlandırıyor. Yöremizin doğal ortamında yetişen bitkiler her zaman halk tarafından toplanıp sofralarına konuluyor. Bizde yani yöre halkı olarak bu bitkisel ürünleri tüketiyoruz ve hiçbir zararını görmüyoruz. Tamamen doğal ortamda yetişip hiçbir şekilde insan emeği geçmiyor. Tamamen doğal ve bazen de şifalı bitki olarak ta adlanrıyoruz” dedi.
Öte yandan kilosunu 1,5 TL ye satın alan vatandaşlar fiyatı oldukça pahalı bulurken, satıcılar ise önümüzdeki günlerde fiyatların düşeceğini belirtiyorlar.
Günaydın Muş Gazetesi