Skip to main content

Buzlar ilginç görüntü oluşturuyor

Muş Haber Fotoğrafı

 Yüksek katlı binaların saçaklarından sarkan buzlar tehlike saçıyor. Çatılardaki karın temizlenmesi gerektiğini kaydeden vatandaşlar sarkan buzların olası bir kazaya davetiye çıkardığını söylediler.

Kırsal bölgeler başta olmak üzere kentin dört bir tarafında buzlardan ilginç görüntüler oluşmaya başladı. Tek katlı evlerin neredeyse tamamı kara gömülürken, cami kubbeleri ve minarelerin çevresindeki buzlar soğuğun şiddetini gözler önüne seriyor.

Özellikle ana cadde üzerindeki ev ve işyerlerinin çatılarından sarkan buzlara vatandaşların dikkat etmesi gerekir. Hafta sonundan itibaren Muş genelinde adeta çatılarda biriken karların temizlenmesi için seferberlik başlatılmıştı. Buna rağmen çatılarda biriken karların temizlenmediği bölgelerde buzların sarkmamaya başladığı dikkat çekiyor.

Çetin kış şartlarının yaşandığı ilimizde gündüz hava sıcaklığının kırılmasından dolayı eriyen çatı karları ilginç buz görüntülerine sahne oluyor. Hafta sonu etkili olan kar yağışından sonra başlayan soğukların ardından meydana gelen ilginç buz görüntüleri görenleri şaşırtıyor.

SAÇAKLARA DİKKAT

Kış şartlarının hüküm sürdüğü kentte çatılardan sarkan buzlar görenleri hayrete düşürüyor. Vatandaşların hem saçaklardan sarkan buzlara hem de yol ve kaldırımlardaki buzlanmalara dikkat etmeleri yönünde uyarılarda bulunan uzmanlar, olası bir dikkatsizliğin büyük hayati bir tehlike doğuracağını söylediler.

Çatılardan sarkan buzların çok tehlikeli olduğunu kaydeden vatandaşlar, geçmişte saçaklardan düşen buzlardan dolayı meydana gelen kazaların sık görüldüğünü ancak yine de vatandaşların saçak altından yürümemelerinin daha iyi olacağını söylediler.

Uzmanlar, özellikle yol ve kaldırımlardaki buzlanmalardan dolayı vatandaşların düşerek vücutlarının çeşitli yerlerinde kırık ve çıkıklara neden olduklarını belirttiler. Ellerin cepte yürünmesinin de bunda etkili olduğunu kaydeden uzmanlar, düşme anında daha kontrollü olmak ve tedbir almak için ellerin cepte olmaması gerektiğini ifade ettiler.

Kış aylarının sert geçtiği bölgelerde buzlanmalarla birlikte trafik kazalarının yanında hastanelerin ortopedi servisleri de yoğunlaşıyor. İlk kar yağışından itibaren oluşan buzlanmalardan sonra uzmanlar uyarılarda bulundu.

YERDEKİ BUZLARDA TEHLİKELİ

Çatılardan sarkan buzlar kadar yerdeki buzların tehlikeli olduğunu ifade eden uzmanlar, yürürken adımların küçük ve yerden atılması gerektiğini söylediler Yayaların yolda yürürken daha dikkatli davranmaları gerektiğini dile getiren uzmanlar, dikkat edilmeyen küçük kazaların büyük yaralanmalara sebep olabileceğini kaydettiler.

Kaldırım ve ara sokaklarda meydana gelen ve her gün yüzlerde vatandaşın düşmesine neden olan buzlanmalara karşı uyarılarda bulunan uzmanlar, vatandaşların buzda düşmelerinden sonra mutlaka doktora görünmeleri gerektiğini belirttiler.

Uzmanlar Kış aylarında havalar soğuk olduğu için vatandaşlar yolda yürürken ellerini ceplerine sokuyorlar. Düşme esnasında bu pozisyon çok tehlikelidir. Çünkü düşen kişi ellerini kullanamadığı için yaralanmalar daha ciddi olabilir. Giyilen ayakkabıların tabanları tırtıklı olmalı. Küçük adımlar atılmalı. Buzlu yollarda yürüyen kişi önüne bakmalı dedi.

Kırık parmakların hareket edebileceğini uyarısını yapan uzmanlar, Düşme anında kişi o anda acı hissetmeyebilir. Düşmelerden sonra kişiler mutlaka bir uzmana görünmelidirler. Kol ve bacaklardaki kırıklar sonrası parmakların oynaması nedeniyle, kırık olmadığı düşüncesiyle tedaviye başvurulmuyor. Kırıklarda parmaklar oynayabilir dediler.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri