Skip to main content

Bakan 46 yıllık özlemi giderdi

Muş Haber Fotoğrafı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, 1963 yılında afete maruz bölge ilan edilen Muş Kale, Çarşı, Minare, Dere, Muratpaşa ve Kültür mahallelerinde, depremlerde ve 1967 yılındaki heyelanda zarar gören evlerin sahipleriyle mirasçılarının, 46 yıldır kangrene dönüşen konut sorununun çözüldüğünü açıkladı.

Çağlayan, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile birlikte yürütülen çalışmalar çerçevesinde, 210 ailenin hak sahibi olarak belirlendiğini, bu ailelerin TOKİ tarafından yaptırılacak konutlara, faizsiz olarak 20 yıl vadeli olarak kira öder gibi sahip olacaklarını söyledi.

Çağlayan, TOKİ tarafından toplam 300 konut yapılacağını, hak sahibi 210 ailenin dışında kalan 90 konutun da, Başbakanlık tarafından belirlenecek kriterler çerçevesinde ihtiyaç sahibi dar gelirlilere düşük fiyat ve uygun koşullarla satılacağını bildirdi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:
“Bilindiği üzere, Muş ilimizin Kale, Çarşı, Minare, Dere, Muratpaşa ve Kültür mahalleleri 1963 yılında afete maruz bölge ilan edilmişti. Bu bölgede çeşitli zamanlarda meydana gelen depremler ve 1967-1968 yılında meydana gelen heyelanlarda çok sayıda konut zarar görmüştü. Bu afetlerde zarara uğrayan vatandaşlarımıza afet konutu yaptırılarak teslim edilmesi konusu, 46 yıldır tartışılan ancak bir türlü çözüme kavuşturulamayan, adeta kangren olan bir sorundu.
Bakan olarak göreve geldikten hemen sonra, Bayındırlık ve İskan Bakanlığımızla temasa geçerek, Muş’lu hemşerilerimizin bu sorununun artık çözüme kavuşturulması konusunda çalışmalar başlattık.

Bayındırlık ve İskan Bakanımızın Sayın Faruk Özak’ın duyarlılığı ile Afet İşleri Genel Müdürlüğü’müzün başlattığı çalışmalar bugün tamamlanmıştır.
Bu çerçevede,

Afetzede ve hak sahibi olan, kendilerine konut yardımı yapılmayan 73 ailenin durumlarının incelenerek hak sahiplerinin güncelleştirilmesi,
Afetzede olup hak sahibi olan veya olmayan 23 ailenin durumlarının yeniden incelenerek güncelleştirilmesi,
Afetzede olmadığı halde evli evlat, hissedarlık veya konutları Belediyece yıktırıldığından önceki yıllarda Mahalli Hak Sahipliği İnceleme Komisyonu’nca hak sahibi kabul edilen ve müktesep hak haline gelen 114 ailenin hak sahiplerinin güncelleştirilmesi kararlaştırılmıştır.

Bu kararla, hak sahipliği müktesep haline gelen toplam 210 aile için, imar planı yapılarak TOKİ tarafından 300 konut yaptırılacaktır. Bu konutların 210 adedi, haksahibi 210 aileye teslim edilecek, geri kalan 90 konut da Başbakanlık tarafından belirlenecek kriterler çerçevesinde dar gelirlilere tahsis edilecektir. Afetzede 210 ailemiz yeni konutlara, belirlenecek uygun fiyatlarla, faizsiz ve 20 yıl vadeli olarak, kira öder gibi sahip olabileceklerdir. Bu kararla, Muş’ta 210 ailemiz için 46 yıldır kangren haline gelen çok önemli bir sorun çözülmüş olacaktır.

Bu özverili çalışma için, Muşlu bir hemşeriniz ve Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak, Bayındırlık ve İskan Bakanımız Sayın Faruk Özak’a teşekkürlerimi sunuyor, haklarını 46 yıldır bekleyen 210 ailemize ve fertlerine hayırlı uğurlu olması dileklerimi sunuyorum.”

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri