Muşta yetişen meşhur güz armudu iplere asılıp kış mevsiminde bile tüketilebilecek şekilde satışa sunuluyor. Muş’ta kendine has tadı ile vatandaşlardan büyük ilgi gören ve sonbahar mevsiminde yetiştiği için ‘Güz Armudu’ olarak bilinen armutlar, dizildiği iplerde müşterilerini bekliyor. Armutları dalından darbe almadan koparıp ipe asan satıcılar, hazırladıkları asmaları, kışlık meyve ihtiyacını karşılamak üzere vatandaşlara sunuyorlar.
Yurt genelinde üretilenlerden bir cinste olan ve tadı diğer armutlardan farklı olduğu için özellikle Muşlu vatandaşlardan büyük ilgi gören güz armudu, kış mevsiminde de tadılabiliyor. Muş’un yerli ürünlerini satan satıcılar tarafından asma haline getirilen ve serin bir mekanda asılı vaziyette bekletilen armutların kış mevsimine kadar bozulmadan kaldığı kaydedildi. Muş’ta bağcılık yapan vatandaşlar tarafından yetiştirilen ve piyasada kilogramı 2,5 TL’den satışa sunulan armut oldukça rağbet görürken, satışa hazır hale getirilen asmalar oldukça güzel bir görüntü oluşturuyor.
Muş’ta yerli ürün satıcılığı yapan İlhan Demirel isimli vatandaş, kışlık asma armutlara vatandaşların ilgi gösterdiğini belirterek, satışlarının iyi olduğunu söyledi. Vatandaşların Muş armudunu kış mevsiminde de tüketebilmeleri için farklı bir imkan sunduklarını anlatan İlhan Demirel, Dalından hiç darbe almadan koparılan armutlar saplarından ipe asılarak bir araya getiriliyor. Hazırlanan asmayı satın alan vatandaş serin bir yerde bu armudu asıp bekletiyor. Asıldığı yerde daha iyi değen ve tadı daha güzelleşen armut karlı ve soğuk kış günlerinde bile tüketilebilir dedi.
Muş Manşet Gazetesi