Skip to main content

Alparslan Üniversitenin 20 yıllık gelişim planı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, üniversitenin 20 yıllık gelişim planı kapsamında, 9 fakülteye sahip olacağını, bu fakültelerden 6’sının kurulduğunu, 3 fakültenin de kurulacağını bildirdi.

İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin 6 ayrı yerleşkede eğitim ve öğretime devam ettiğini, 2012-2013 akademik yılında, üniversitenin öğrenci sayısını 8 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

İnanç, şöyle konuştu:

“Üniversitemiz 20 yıllık gelişim planı kapsamında, 9 fakülteye sahip olacak. Şu anda 6 fakültemiz kuruldu, 3 fakültemiz ise duruyor. Üniversitemizde sabah derslerimiz 07.30’da başlıyor ve gece saat 23.30’da bitiyor. Bu tablo tamamen fiziksel mekan yetersizliğinden kaynaklanıyor. Tabi kampüsümüz bittiğinde biraz daha normale dönüp rahatlayacağız. Ancak meslek yüksek okulunda 2012-2013 yılı itibariyle, çok sayıda yeni bölüm açacağız. 2012-2013 akademik yılında üniversitesinin öğrenci sayısını 8 bine çıkarmayı hedefledik. Üniversitemizin 2012 yılının bütçesi 67 milyon 500 bin TL’dir. 2012-2013 akademik yılında, kampüs üniversitesi olarak hizmet vereceğiz. Üniversitemiz 6 ayrı yerleşkede eğitim ve öğretime devam etmekte. Kampüs alanı için bütün ihalelerimiz yapıldı. Ağustos ayında kampüsü bir kompleks olarak teslim alıp, açılışını yapacağız. Böylelikle 2012-2013 akademik yılında, üniversitemiz bir kampüs üniversitesi olacak. Büyüme oranlarımız çok yüksek. Öğrenci sayısı ve bölümlerimiz hızlı bir şekilde artıyor. Kampüsümüz de belli oranda büyüyor. Dolayısıyla mevcut yerleşkelerimiz devam edecek. Eğitim ve fen edebiyat fakültelerinin tamamını da kampüse taşıyacağız.”

-“Program açılması için YÖK’e başvuruda bulunacağız”

Üniversiteye bağlı meslek yüksek okullarında programların açılması için, Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) bugün başvuru yapacaklarını dile getiren İnanç, bu konuda kaymakam ve ilçe belediye başkanlarıyla görüştüğünü ve olumlu sonuç aldığını kaydetti.

İnanç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Üniversitemiz artık omurgasını oluşturdu ve kurumsal kimliğine kavuştu. Bu anlamda artık ilçelerimize de dal vermek istiyoruz. Çünkü ilçelerimizin uzun süreden beri böyle bir talebi vardı. Malazgirt ilçemizde, meslek yüksek okulumuz var. Diğer ilçelerimizde meslek yüksek okuluna bağlı programlar açmak için, kaymakam ve ilçe belediye başkanlarıyla görüşerek, ön şartların oluşturulmasını istedik. Bu çerçevede Korkut, Bulanık ve Varto ilçelerinde gerekli incelemeleri yaptık. Bulanık’ta son derece güzel bir bina var. İlçe kaymakamı, hastane binasını ve lojmanlarını, haziran ayında bize teslim edeceğini iletti. Korkut’ta, halk eğitim merkezi olarak kullanılan ve eğitim öğretime uygun olan bina bize tahsis edilecek. Varto’da şu an için yapım aşamasında ve haziran ayında bitecek olan binayı bize verecekler. Hasköy ilçemizden henüz uygun bir bina bildirilmedi.”

Üniversite yönetimi olarak YÖK’e, Bulanık, Varto ve Korkut ilçelerine, program açılmasını teklif edeceklerini bildiren İnanç, bunların ilk etapta sosyal programlar olacağını dile getirdi.

Bankacılık, büro yönetimi ve sekreterlik, işletme ve muhasebe bölümlerini açarak, bu bölümlere 50 kişilik kontenjanla gece ve gündüz olmak üzere öğrenci kontenjanı talebinde bulunacaklarını anlatan İnanç, YÖK’ün de uygun görmesi halinde 2012 yılı eylül ayı itibariyle her ilçede yaklaşık olarak 400 kişilik öğrenci kontenjanını ÖSYM kılavuzlarında ilan edeceklerini bildirdi.  

 Anadolu Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri