Skip to main content
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • AK Parti Yerel Yönetimler İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

AK Parti Yerel Yönetimler İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Ak Parti İl Başkanlığınca Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Muş Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Faruk Işık, Sinop Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede ile partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Muş Milletvekili Faruk Işık, ülkede yaşayan 74 milyon insanın eşit haklara sahip olduğunu söyledi. Ak Parti olarak yaşamın merkezine insanı yerleştirdiklerini ifade eden Faruk Işık, “Bu ülke, Kürt’ün, Çerkez’in de Türk’ün de ülkesidir. Bu ülke, burada yaşayan 74 milyon insanın ülkesidir. Herkes bu ülkede eşit haklara sahiptir. Varsa olumsuzluk bunu da Ak Parti dışında hiçbir parti bertaraf edemez. Ak Parti dışındakiler istismar ediyor. Biz bu konuda imanımızın gereği olarak

samimiyiz. Çünkü biz yaşamın, adaletin merkezine insanı yerleştirmişiz. Biz insana Allah’ın Kulu olduğu için yaklaşıyoruz. İnsanı yaşatıyoruz ki devlet yaşabilsin. Partimizin felsefesi bu, yaşamın merkezine insanı koyuyor. İnsanı zenginleştiren adaleti de önemsiyoruz” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ise, milletin her ferdine güvendiklerini kaydetti. Terörün en yoğun olduğu dönemde bölgede görev yaptığını hatırlatan Mehmet Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz milletimizin her ferdine güveniyor ve inanıyoruz. Hepsi bizim insanımız. Herkes ne hissediyorsa o olsun ama hiç kimse bizim hissiyatımızla ilgili noterliğe soyunmasın. Benim, Türk, Kürt, Çerkez olduğuma, çıkıp birileri zorbalıkla, eline silah alarak kapıma dayanarak karar vermeye kalkışmasın. Ben terörün en yoğun olduğu dönemde, 1992-1994 yılları arasında Tunceli’de kaymakamlık, Mardin’de vali yardımcılığı yaptım. Bölgenin her tarafını biliyorum. Biz camide namaz kılarken, sokakta yürürken Allah

kına bugüne kadar kim olduğumuzla ilgili bir kaygıyla mı yapıyorduk bunları? Benim iki evladım var. Bunlardan biri Muş’tan bir kardeşimizle evlenirse, benim torunuma ne ad verecekler? Evliliğin olduğu yerde etnik kökene ait ayrımcılık olabilir mi? bununla ilgili sınır çizilmez. Bu sınırı ancak siz insanlara baskı kurmak, kendi düzeninizi kurmak için isteyebilirsiniz. Bizim gönüllerimize bu sınırı kimse çizmez. Buna izin vermeyelim. Bu iş değerli annelerimizle, onların kararlılığıyla çözülecek.

Evlatlarımızın hiçbirini ölsün diye yetiştirmiyoruz. Geçmişten bize birçok örnekler verebilirler. Bugün milletimizin tüm fertlerini kucaklamaya hazır, Anadolu’nun her karış toprağını, milletinin her ferdine sunmaya hazır, gönlünü de sizlere açmış bir iktidarınız var. Yeter ki siz bizim arkamızda durun. Gerçek anlamda sizin iradenizin iktidar olmasını yolundaki bütün engelleri aşmak için verdiğimiz toplu mücadeleye desteğini devam etsin.”

“4+4+4” eğitim sistemine de değinen Mehmet Ersoy, “4+4+4 eğitim sisteminde yapmaya çalıştığımız reform için karşı duruşlar sergilendi. O eğitim yasasıyla şu anda uygulanan eğitim yasasından kazanılmış haklarımızdan bir adım bile geri gitmiyoruz. Eğitim yine 8 yılı kesintisiz ve zorunlu olacak. CHP, ‘Eğitimin 4 yıla inmesini istiyor musunuz?’ diye kamuoyu araştırması yaptırmış. Halkımız da doğal olarak, ‘İstemiyoruz’ demiş. Kemal Kılıçdaroğlu da çıkmış, ‘Halkımızın yüzde 85’i bunu istemiyor’ diyor. Sen

yalan söylersen, milleti kandırırsan millet onu istemez. 8 yılı 4 yıla indirmeyi düşünen bir irade yok ki, bunu millete soruyorsun. Bugün artık hepimiz çocuklarımızı en iyi okullarda daha yüksek seviyelerde okutmak istiyoruz. Çocuklarımız birinci 4 yılı bitirdikten sonra 8 yıl boyunca tek düze bir eğitim almasın” şeklinde konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti

 İHA

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri