Skip to main content

Afad Sen’in toplu sözleşme talepleri

Muş Haber Fotoğrafı

Genel Merkezi Muşta bulunan ilk sendika olarak faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdüren Afet Çalışanları Sendikası (AFAD SEN) tarafından toplu sözleşme ile ilgili atılması gereken adımlar hakkında açıklama yapıldı

AFAD SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, 3 Ağustos 3015 tarihinde toplu sözleşme için tarafların bir araya gelmesi beklenmektedir. Ancak şimdiden basın yayın organlarında dile getirilen taleplere bakıldığında pekte kayda değer bir sonucun çıkmayacağı şimdiden belli oluyor. AFAD Çalışanları sendikası olarak (AFAD-SEN) Öncelikler AFAD çalışanlarının 2014 yılında 6525 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle uğramış oldukları ekonomik kayıpların telefi edilmesi ve Afad kadro cetvelinde görev yapan Enformasyon Memurlarının teknik bir unvan verilmesi için toplu sözleşme masasında öncelikli karar almaları gereken konuların başında olması gerekmektedir. Genel anlamda sorunlara değinecek olursak.

Çelik, taleplerini şu şekilde sıraladı: Tek memur maaşıyla kira, yol parası, yemek parası, okuyan çocuk gibi giderleri memur maaşıyla karşılamak çok zorlaştı. Memur maaşına yüksek oranda bir zammın çıkması gerekmektedir. Refah düzeyimiz için, yıllık izinlerde değişiklik yapılması zaruridir. 10 yıla kadar 20 gün olan yıllık izin süresi kademeli olarak değiştirilmeli. mesela 5 yıllık memura 25 gün yıllık izin verilebilir. 40 yaşından sonra yıllık 50 gün izin verseler bile borç harç için okutulan çocuklarımız olursa bırakın tatile gitmeyi bayramlarda bile büyüklerimizin ellerini öpmeye gidecek maddi imkânlardan mahrum kalınabilir.

Herkes bilmektedir ki, memurun ticaret yapma yasağı bulunmaktadır. ve çoğu memur arkadaşımız, farklı isimler altında ticarethaneler işletmektedir. bunun düzenlenmesi gerekmektedir. emekli olan bir vatandaşımız ticaret yapmaya devam etmesi halinde maaşından belirli bir oranda kesinti yapılmakta. bize de buna benzer maaş kesintisi veya farklı bir formülle bu sorun çözülmelidir. Memur sendikaları daha aktif hale getirilmelidir. sadece yetki döneminde elinde çantalarla memuru ziyaret eden bir anlayıştan uzaklaştırılmalıdır. memuru araştırmaya geliştirmeye yönelik planları devlet kontrolünde yapacak şekilde yetkilendirilmelidir.

Sendika üst yöneticilerin siyasete girmeleri yasaklanmalıdır. Sendika yöneticisine siyasete girmesi yasaklanmadığı müddetçe sendikacının her zaman masa başında gizli anlaşmalar yapması kaçınılmazdır ve hepinizde biliyorsunuz bunun en yakın örneği 2013 yılında yapılan toplu sözleşme masasıdır. Memura Siyasi partiye üye hakkı tanınmalı. bunun sınırları çizilmelidir. üye hakkı tanınmıyorsa seçim dönemlerinde adaylık için istifa edenler geri dönmemek üzere memurluktan çıkarılmalıdır.

Bütün memurların çalışma koşullarının gözden geçirilmesi gerekmektedir. kimi memur arkadaşımız kahvelerde bile kullanılmayan sandalyelerde ve masalarda çalışmalarını sürdürmekte. fiziki koşullarda sözleşme kapsamına girmelidir. Merkez ve taşra çalışanlar arasındaki adaletin giderilmesi gerekmektedir. Servis yemek vb sosyal imkanlar. Aradaki sosyal dengesizlik maddi olarak giderilmelidir.

Nöbet vardiyasında olan (7/24) personel vardiya ücreti ve 3 öğün yemek bedeli ödenmeli. Sağlık Bakanlığında vardiya nöbeti tutan personel ek ücret verilirken bir çok kurumda vardiya ücreti ödenmemektedir. Dini Bayramlarda görevli personellere fazla çalışma ücreti ödenmeli.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri