Skip to main content

4 kişiyi öldüren adamın ailesinden imamlara çağrı!

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’ta uzun süredir eşiyle problem yaşayan Mustafa Ö, kayınpederinin evini basıp dehşet saçmıştı. Ö. kayınpederini ve üç çocuğunu öldürmüştü.

Cinnet getirdiği belirtilen damat, Muş merkez Ensari Camii yanındaki kayınpederinin evine gelmiş,  önce kayınpederi Muhitten Karadağ’ı öldürmüş, ardından burada kalan çocuklarını silahla vurmuştu.

Ağır yaralanan Usame (3), Üveys (1) Muhammed Sadık Özer (2) kaldırıldıkları Muş Devlet Hastanesinde hayatlarını kaybetmişti. Bu sırada evde bulunan misafir zihinsel engelli Zelal Gedik de açılan ateş sonucu (12) yaralanmıştı.

İMAMLARA SİTEM! Yaşanan üzücü olay sonrası bazı imamlar ve müftünün cinnet getiren ve çocukları ile kayınpederi Molla Mehdi’yi öldüren Mustafa Ö’nün ailesini hedef gösterdikleri, Muş merkezdeki marketlerinin kapatılmadığını gerekçe göstererek bunlara selam bile vermeyin dedikleri yönünde duyumlar nedeni ile aileden yazılı açıklama yapıldı. 

İŞTE O AÇIKLAMA: Geçen günlerde ilimizde yaşanan hepimizin yüreklerini dağlayan bir aile faciası yaşandı. Cinnet geçiren baba kendi öz 3 çocuğunu ve kayınpederini katletti. Bütün Muşta infial uyandıran bu olayda maalesef 4 can kaybı yaşandı. Aslınsa ölende öldürende aynı aile ferdi idi. Aile acısını yaşayamadan, cenazelerinin defin işlemini yapamadan hedef tahtasına oturtuldu ve bazı kesimlerce toplumsal linç kampanyasına maruz kaldılar. Bu elim olayın yaşanmasından sonra bazı imamlarımız hepimizin çok sevdiği Molla Mehdinim ölüm acısı ile olsa gerek; Bu marketten kimse alışveriş yapmasın, Bu olaydan sonra bu market niye kapanmadı gibi söylemlerde bulunması daha büyük fitnelerin yayılmasına zemin hazırlamaktadır. Önceleri arkadaşlarının ölümü üzerine acı içerisinde söylenmiş sözler olarak kabul ettik. Ama bu söylem ve telkinlerin giderek yüksek sesle dillendirilmesi bizlerde yeni fitnelerin, istenmeyen olayların gelişmesine sebep olacağı endişesini hakim kıldı.  Ey bizi hedef gösteren ve toplumda linç kampanyası başlatan hocalar, Ey Müftüm. Cenaze sahibine taziye sunmak Kuranın emri değil mi? Aslında olayda ölen de öldüren de aynı aile ferdi. Şimdi empati yapın yani kendinizi cenaze sahiplerinin yerine koyun, oğlunuz geçirmiş olduğu cinnet sonucu kendi öz üç evladını yani torunlarınızı ve kayınpederini yani babasını öldürse nasıl bir acı yaşardınız?

Ey vatandaşı bunlara selam vermeyin, bunlarla alış verişi kesin diyen hocalar size düşen bu insanı arayıp geçmiş olsun dilemek en azından taziye kurmalarına yardımcı olmak şeri şerife göre göreviniz değil miydi? Bir baba düşünün oğlu cinnet geçirecek 4 cana kıyacak, üstelik bütün cenazelerde kendinin olacak, Hakkı temsil eden hocalar taziye verip geçmiş olsun dileyecekleri yerde, onu suçlu ilan edip toplamsal linç kampanyası başlatmak şeriatın neresinde var? Bu babaya acısını yaşatmamak hangi vicdana sığar?  Gerek İslam hukukunda, gerekse diğer bütün hukuk sistemlerinde cezalar ferdi değil midir? Hangi hukuk sisteminde birinin işlediği suçtan bir başkasının cezalandırıldığı yer alıyor? Adam Muşta taziye kuramadı ta Siirtte gidip taziye kurdular.

Ey Hocalarımız siz ki sabrı ve hakkı tavsiye makamındasınız. Allah rızası için bu yanlıştan dönün. Bu acılı baba olay sırasında habersiz olan arada kalarak yaralanan o sakat yavrunun ve ailesinin acısını paylaşmak, onlara destek olmak için dışarı bile çıkamadı. Bu hangi vicdana sığar? Ey Sayın Müftüm, Sayın Valim bu olaya el atın. Bu fitne ateşini söndürün. Halkı yanlış yönlendirip bizleri hedef gösteren ve sayıları birkaç tane olan hocalarımıza bu yanlıştan dönmeleri için çağrıda bulunun Muşta Kanı kanla yıkamazlar. Kanı su ile yıkarlar diye çok güzel bir söz var. Allah rızası için bunu yapın.  Bu memleketin en güzel adeti cenaze sonrası taziye vermektir. Şimdi 4 cenazesi olan bu aile eğer güçlü bir aşirete mensup olsaydı kampanya başlatanlar taziye kurmak ve taziye vermek için sıraya gireceklerdi. Yapmayın Allah rızası için bu ayrımcılığı yapmayın  Yine bu konu ile ilgili market ortaklarından birinin ifadesine de yer verilmiş.

Şimdi olaydan sonra iş yerleri niye kapatılmadı? Diyenler. Vallahi yalan söylüyorsunuz. Olaydan sonra aile kömür satışı, kuru gıda satışı yapan işyerleri kapattılar. Adamların 4 tane cenazesi var, o anda ticareti mi düşünecek? Sadece market kapatılmadı. Bu market yanımda oturanların da içinde olduğu 5 ortaklı bir işyeri. Marketteki bütün mallar hepinizin bildiği gibi çabuk bozulan temel ihtiyaç malzemelerinden oluşuyor. Olay esnasında alış veriş yapan müşterileri boşaltarak marketi kapatmak kolay olmazdı. Bizler market ortakları olarak cenaze sahibi ortağımızdan da özür diliyoruz.

Eğer marketi kapatsak bu bütün tüketim malzemeleri bozulacaktı bu da işyerimizin kapanması ve alacaklı konumundaki sebzecinin, kasabın, gıda toptancılarının ve çalışanların mağdur olmasına sebep olacaktı. O marketin kapanması hiçbir suçu ve günahı olmayan bizlerin iflası manası taşır. Bu gerçeği saptırarak marketin açık kalmasını Muşa hakaret gibi göstermek hangi vicdana sığar? Eğer bir yanlış anlaşılmaya mahal verilmiş ise öncelikle Muş halkından biz market ortakları özür diliyoruz. Başta dediğimiz gibi 4 can kaybetmiş ortağımızdan da özür diliyoruz. Molla Mehdi hepimizin çok sevdiği komşumuz, hocamız arkadaşımız idi. Kendisine Allahtan rahmet diliyoruz.

Bizimde eşimiz, dostumuz, akrabalarımız de cenaze ile birlikte Elazığa gittiler defin işleminden sonra aileye başsağlığı dileklerini sundular. Bu Müslüman olarak hepimizin görevi. Gazeteci kardeş biz senden Allah rızası için hasetten rica ediyoruz. Bunları halkımızla paylaşmamıza yardımcı olun. Akli melekesini kaybetmiş birisi kendi 3 çocuğunu ve babasını katledecek cezasını ise başkaları çekecek. Şimdi bizim marketimizin ve bizim hedef gösterilmemiz vallahi vicdani değil.

Muş Gündem Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri