Skip to main content

3. lig için yardım toplandı

Muş Haber Fotoğrafı

1. Amatör’de şampiyon olarak terfi maçlarda ilimizi temsil etmeye hak kazanan Öz Muş Spor’un 3. lige çıkması için yoğun bir çalışma temposu içerisinde giren Vali Bektaş, esnaflardan bağış topladı.

Muş’un üçüncü ligde bir takımının olması için düzenlenen toplantıda bizzat eline kalem ve kağıdı alıp esnafların bağış miktarlarını not eden Vali Erdoğan Bektaş, el birliği ile Öz Muş Spor’un üçüncü lige çıkmasına sağlamak istediklerini ifade etti

Vali Erdoğan Bektaş, Muşspor’un üçüncü lige çıkmasını sağlamak için esnaflara ve iş adamlarına maddi destek çağrısında bulundu. Futbolun çok iyi bir tanıtım imkanı yarattığını belirten Vali Bektaş, çeşitli müsabakalardan da örnekler vererek Muş içinde en iyi tanıtım yolunun futbol olduğunu ifade etti.

125 bin TL vaatte bulunulduğunu ve bu paranın toplanmasında bir sıkıntı çıkmayacağını tahmin ettiğini söyleyen Vali Erdoğan Bektaş, Valilik olarak 50 bin TL belediyenin de 30 bin Tl bağışta bulunacağını açıkladı.

Muş Polis Evi’nde düzenlenen 1. Muş İstişare Toplantısı’nda Muş’u profesyonel ligde temsil edecek bir takımın bulunması gerektiğini ve bunun için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyerek, esnaflara ve iş adamlarına çağrıda bulundu. Düzenlenen toplantıda Muşspor ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali Erdoğan Bektaş, “Ben futbolu hiç sevmeyen biriyim. Futbol ile ilgili bilgim çok az ve futbolu ilgi duymam. Ama bir memleketin reklamını yapacağı en iyi yöntemlerden birisi futbol takımıdır. Bu sebeple Muş’un profesyonel ligde bir futbol takımının olması şarttır. Şu anda ildeki müsabakalarda şampiyon olan Öz Muşspor takımımızın terfi maçlarında başarıya ulaşıp üçüncü lige çıktması için desteğe ihtiyacı var. Ben takımın yönetici ve teknik ekibi ile görüştüm. Bu işin 200 bin TL ile olacağını ifade ediyorlar. Bu konuda ben üzerime düşeni yapmaya hazırım. Bu anlamda siz Muşlu esnaflar ve iş adamları da üzerlerine düşeni yapmalıdırlar. El birliği yaparak bu takımı destekleyip üçüncü lig2e çıkarmak için gayret göstermeliyiz” dedi.

Daha sonra söz alan Öz Muş Spor Antrenörü Şimsettin Çiftçi, gerekli desteğin sağlanması halinde yeni transferler yapıp iyi bir kamp dönemi geçirdikten sonra üçüncü lige çıkmaya kesin gözü ile baktıklarını ifade etti. Futbol takımlarının maddi desteksiz başarıya ulaşmasının mümkün olmayacağını söyleyen Çiftçi, idarecilerden ve Muşlulardan destek beklediklerini ifade etti.

Düzenlenen toplantı Vali Erdoğan Bektaş daha sonra Muş belediye başkanı Necmettin dede’ye söz hakkı vererek esnafların bu desteği verip vermeyecekleri konusunda ki kararlarını açıklamalarını istedi.

Daha sonra Muşspor’un üçüncü lige çıkmasını istediklerini ancak yıllardan beri bu şekilde Muşspor’un para toplamasından şikayetçi olduklarını dile getiren esnaflar Vali Bektaş’ın sözlerinin ardından bağışta bulundular. Düzenlenen toplantı da eline aldığı kalem ve kağıt ile esnafların vaat ettikleri bağış miktarlarını not alan, bazı esnaflarında verdiği bağış çeklerini alan Vali Erdoğan Bektaş, hazırladığı listeyi Öz Muşspor takımı idarecilerine teslim etti.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Muş’ta Metan Gazı Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

O köy İkinci Göbeklitepe olmaya aday

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilen 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmaları ile…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri