Skip to main content

Üreticiler firmaların güvenini kazandı

Muş Haber Fotoğrafı

Tekel Yaprak Tütün işletmelerinin özelleşmesinin ardından ümitlerini yetirmediklerini belirten Muş İli ve Civarı Tütün Kooperatifi Başkanı Şehmus Solgun, “Özelleştirme sonrası ilimizde özel firmalara ait bütün ürünlerin denemesini yaptık. Ve başarı sağladık. Bugünde bu başarımızın meyvelerini almaya başlamış durumdayız. Özel sektör artık bizden sınırsız tütün almak istiyor. Bizde üreticilerimize çağrıda bulunarak, tütün ekmelerini istiyoruz” diye konuştu. ALLIANE one firması Muş’ta tütün üreticilerine sınırsız kota imkanı sağladı. Muş’ta Kırgızistan’ın Tolgar tütününün denemesini yapan firma, çalışmaları sonucu verim elde edince Muş’ta bulunan tüm üreticilere sınırsız kota imkanı sağladığını duyurdu. Konu ile ilgili basın açıklamasında bulunan Muş ili ve civarı tütün kooperatif başkanı Şehmus Solgun, “geçen yıl ilimizde denemesi yapılan tolgar tütünü Muş’ta verimli bir şekilde yetiştirildi. Bunun üzerine ALLIANE one firması kooperatifimize üye olan ve olmayan bütün üreticilere istedikleri kadar tütün ekme şansı verdi. Bende tütün kooperatifi başkanı olarak üreticilerimize çağrıda bulunup, Kırgızistan Tolgar tütününü ekmelerini tavsiye ediyorum. Şu ana kadar ekimi yapılan bütün ürünlerde verim elde etmiş bir il olarak Tolgar tütünü de istenilen kalitede yetiştirmeyi başardık. Bunun üzerine anlaşma yaptığımız ALLIANEone firması ilimizdeki tütün üreticilerine büyük bir fırsat sundu” dedi.

Bugün gelinen nokta ve bu süreçte yapılan çalışmaların gerek yerel gerekse ulusal noktalara taşınmasında öncü rol oynayan, bu firmamızın ilimize gelmesine vesile olan ilimiz yerel ve ulusal basın temsilcilerine göstermiş oldukları duyarlılıktan ötürü teşekkür dileklerimi sunuyorum diyen Muş ili ve civarı tütün kooperatif başkanı Şeyhmus Solgun teşekkürünün yanı sıra firmalar tarafından gösterilen rağbete yönelik olarak bugün Muş’ta bulunan tütün üreticileri eğer tütünde kota sınırı olmayan bir tarımcılıkla uğraşacaksa ve böyle bir imkan olanak bulacaksa burada bir gerçek var oda ilimizin basın temsilcilerinin sunmuş olduğu destekler sonucu ortaya çıkmıştır. Bu bakımdan Muş’un ekonomik anlamda kalkınabilirliğinde görev alan tüm basın çalışanlarına bir kez daha teşekkür dileklerimi sunuyorum diye konuştu.

ÖZEL SEKTÖRDE KOTA SINIRI YOK
Özel sektör çalışmaları ele alındığı zaman bugün Kırgızistan Tolgar tütününde kota sınırı diye bir şeyin söz konusu dahi olmadığını belirten Solgun, “gerek görülen zemin çalışmalarında tohumlar kooperatif büromuzda halkımıza dağıtılmaktadır. Bugüne kadar Muş’un hiçbir köyünde ekim yapmayan çiftçilerimizde gelip tütüne başvurabilir. Bu amaçta hiçbir üreticimizden her hangi bir talebimiz olmayacaktır. Herhangi bir aidat ve kesinti söz konusu değildir. Çalışmalarımız tarımsal anlamda ekonomik sıkıntı içerisinde olan tütün ekicilerinin yüzünün gülmesi içindir. Tütünde kota sınırı olmayışı ve çiftçiler için umut kaynağı olan bu mutluluğumuzu sizlerin aracığı ile tüm kamuoyuna duyurmak istiyorum” dedi. Solgun açıklamasında son olarak Tolgar tütünü alımlarının 11. ayda hazır olduğu gibi ödemelerinde yine aynı ay içerisinde yapılacağını açıkladı. Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri