Zamana ve gelişen teknolojiye inat tandır ekmekleri sofraları süslemeye devam ediyor. Eskiden her sofranın vazgeçilmezi olan tandır ekmeği zamanla gelişen teknolojiyle birlikte sofralarda ki varlığı gittikçe azalmaya başladı. Fakat son zamanlarda açılan tandır evleri ve ev ekmeği fırınları sayesinde halk özlemini çektiği tandır ekmeğine ulaşma imkanı buluyor.
Halkın ihtiyaçlarını karşılamak adına ev ekmeği işine başladıklarını söyleyen tandır evi sahibi Bekir sayan, ”biz yıllardır fırın işletiyorduk işte son bir yıldır bu işe başladık normal tandır ekmeği üretiyoruz. Halkın rağbeti çok fazla olduğu için bu işe başladık malum kültürümüz de olan bir şey zaten tandır ekmeği. Malum eskisi gibi her evde tandır yakılmıyor artık. Halk bu ekmeğin tadını arasa da her yerde olmadığı için normal somun ekmek almak zorunda kalıyor. Şu an için 5 kişi burada çalışıyoruz ve çoğu zaman yetiştiremiyoruz. Halkımız ekmeği günlük olarak almasının yanında önceden de sipariş verip sonrasında gelip alabiliyor. Her yerde normal somun ekmek bulabilirsiniz ama ev ekmeği yapan tandır evleri veya fırınları bulamazsınız. Burada aldığımız unları harmanlayıp hamur yapıp ablalarımızın büyük emeğiyle ekmek yapıp halka ulaştırıyoruz. Gayet sağlıklı hiçbir katkı maddesi yok, bu sebeple de gayet sağlıklı ve halkımız çok fazla rağbet ediyor.” dedi.
Normal Fırın Ekmeği Hemen Bayatlıyor
Halkta tandır ekmeğine çok rağbet ediyor. Her zaman tandır ekmeği tercih ettiklerini söyleyen Mehmet Avizoğulları,”normal tandır ekmeği diğer ekmeğe oranla daha uzun ömürlü daha lezzetli olduğu için tandır ekmeğini tercih ediyoruz. Normal ekmek aldığımız zaman aynı günde tüketmek zorundayız hemen bayatlıyor ama tandır ekmeğini günlerce bekletince bile ilk günkü gibi tüketebiliyoruz.” şeklinde konuştu.
Muş Manşet Gazetesi