Skip to main content

Solmaz’ın hedefi büyük

Muş Haber Fotoğrafı

Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimlerinde konuşan Bülent Solmaz, “hedefimiz, bilgi ve teknolojiye hakim, bilgiyi ve teknolojiyi bilinçli ve doğru kullanabilen, yeni bilgileri üretebilen, bilgi ve teknolojik gelişmeleri toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürme yeteneği kazanmış bir il olmaktır.”dedi.

Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan proje kapsamında Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimleri başladı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim salonunda başlayan eğitimlerde ilk dersi veren Proje koordinasyon Merkezi İl Koordinatörü Bülent Solmaz, katılımcılara proje hakkında bilgi verdi.
Muş ve İlçelerinden gelen kursiyerlere yönelik eğitimlerin sürdürüldüğünü ifade eden Solmaz, “Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi olarak Kısa adı DAKA olan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na Doğrudan Faaliyet Kapsamında sunmuş olduğumuz “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi Projesi” kabul edilmiştir. Proje Kapsamında DAKA tarafından yapılan ihaleyi kazanan firma tarafından eğitimler başlamıştır. Proje kapsamında Bulanık ve Malazgirt ilçemizi kapsayan eğitimler 05-10 Mart 2012 tarihleri arasında yapılmış ve 10 katılımcıya Proje Döngüsü Yönetimi eğitimi verilmiştir. Muş, Hasköy ve Korkut ilçelerimizdeki 25 katılımcıya yönelik eğitimler 12 Mart 2012 tarihi itibari ile başlamıştır. Eğitimler 5 iş günü sürecektir.”dedi.
Solmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Neden Proje Döngüsü Yönetimi? Bu güne kadar dünya genelinde birçok yöntem denenmiş, fakat istenen fayda yeterince sağlanamamıştır. Her Proje fikri, uygulamada uygun bir proje değildir. Gerek kamu ve gerekse STK’lar misyonlarına uygun birçok proje fikrini tartışarak geliştirirler. Proje Döngüsü Yönetimi; Proje fikrinin çıkısında tasarlanmasına, yazılmasından fon kaynaklarının sağlanmasına, proje bitiminden devamlılığına kadar olan süreci kapsamaktadır. Başta AB üyesi devletler olmak üzere birçok ülkede genel kabul gören ve uygulama alanı bulunan Proje Döngüsü Yönetimi; Proje Tasarımının kalitesini iyileştirmek, uygulama etkinliğini artırmak, sağlanacak faydayı garantilemek ve sürekliliği gözetmektir. Valimiz Sayın Ali Çınar’ın direktifleri ve yönlendirmeleri ile yapılan bu eğitimlerle ilimizde Proje yazma, uygulama ve yönetme kültürünün oluşturulması hedeflenmiştir. Kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve her şeyden önce ihtiyaç analizlerinin iyi yapılarak kaynak ve zaman israfını önlemek temel amaçtır.
Ülkemizin 2023 vizyonu çerçevesinde; Sayın Valimizin göstermiş olduğu bir hedef var. Bu hedefimiz, Bilgi ve teknolojiye hâkim, bilgiyi ve teknolojiyi bilinçli ve doğru kullanabilen, yeni bilgileri üretebilen, bilgi ve teknolojik gelişmeleri toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürme yeteneği kazanmış bir il olmaktır. Bu nedenle bu eğitimleri yapmaktayız.”

 Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşımaya zam geldi

Muş Alparslan Üniversitesi ulaşımını yapan özel halk otobüslerine zam geldi. 2024-2025 Eğitim öğretim…

Çiftçilere 1.9 Milyar Liralık Destek

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “1 milyar 962 milyon 46…

Eğitim Haberleri

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti

Muş Yurtlarına Binlerce Öğrenci Yerleşti: Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’den…

Bulanık’ta ilkokul öğrencilerine kitap hediye edildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Sanat ve Kültür Topluluğu, “Geleceğin Okurlarına Bir…

Kültür Sanat Haberleri

Sezgin Hatipağaoğlu Yeşilay’ın 2024 Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Fotoğraf Yarışması’nda Ödül Kazandı

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu, Yeşilay’ın 2024 yılında düzenlediği Uluslararası…

Muşlu Oyuncu Ömer Akalın’a Altın Koza’da Büyük Onur

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri